Rust in peace MegadethCD

1 Arvio
Megadeth
9,99 €

5,99 € Säästät 40% / 4,00 €

Varastossa
Paketin arvioitu saapumisaika:  Paketti noudettavissa Maanantaina, 02.10.2017 - Keskiviikkona, 04.10.2017

Tuotteen tiedot

TuotealueCD:t
TeemaBändit
GenreThrash Metal
VersioUudelleenjulkaisu
MediaformaattiCD
MediapakkausJewelcase
Julkaistu 16.08.2004
Tuotenumero400459

Asiakkaiden arviot tuotteesta "Rust in peace"

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Ø 5 tähteä 1 arvio
10%

Kerro meille mitä mieltä olet tuotteesta "Rust in peace", niin saat 24 tunnin sisällä 10% alennuskoodin.
Kirjoita arvio

1 - 1 / 1 Lajittele hakua: Päivämäärä | Hyödyllisyys

Kirjoitettu:

15 arviota

Progressiivista Thrash-metallia parhaimmillaan

Megadethin historia on ollut todellakin melkoista vuoristorataa ja jollakin kummallisella keinolla tämä Dave Mustainen vaunu on kerta toisensa jälkeen noussut pudotuksista ja pudonnut jälleen. Nykyisellään jälleen noususuhdanteessa elävä yhtye on noussut eräästä ankarimmasta pudotuksestaan, mutta tiputuksia oli ollut todellakin aiemminkin ja Rust In Peacea edeltävä aika oli yksi tällaisista tapauksista. So Far-albumin jälkeiseltä kiertueelta on aikojen saatossa liikkunut jos jonkinlaista huhua ja niihin sen kummemmin puuttumatta voi vain olettaa, että kyseisellä kiertueella välit menivät usein rikki ja samalla aineiden käyttö nousi niin suuriin kohtuuttomuuksiin, että Megadethin ajan oletettiin olevan ohi. Näin ei kuitenkaan todellakaan käynyt, sillä päänsä selvitettyään Dave Mustaine nousi ja osoitti, ettei yhtye ole vielä kuopattu. Kokoamalla ikimuistoisimman Megadeth-kokoonpanon, Dave hankki seurakseen Marty Friedman, Nick Menzan ja David Ellefsonin, jolloin legendan voidaan sanoa syntyneen jälleen mitä ikimuistoisimmalla tavalla.

Rust In Peace on ennen kaikkea teknisin ja virtuoosimaisin Megadeth-albumi jo lähtökohdiltaan, mutta sitä se on myös sävellyksiltään. Jo albumin aloittava Holy Wars osoittaa teknisillä riffeillään ja sooloillaan, että nyt ei pureta huumehuuruja, vaan silkkaa vihaa speed/thrash-metallin muodossa. Kappaleiden rakenteelliset tekijät nousevat jatkuvasti suurempaan rooliin, kun musiikin selkäranka vaikuttaisi muodostuvan sen selkärangattomuudesta, jolloin tapporiffit ja Hangar 18:n kaltaiset soolokilvoittelut seuraavat toinen toisiaan. Hempeilylle ei ole tilaa, mutta sen sijaan Take No Prisoners ja rakenteellisesti loistavan Five Magicsin kaltaiset kappaleet potkivat pään irti kerta toisensa jälkeen. Muistoja herättävät killerit Poison Was The Cure ja Lucretia olivat aikanaan ensimmäisiä Megadethilta kuulemiani kappaleita ja vakuuttavat edelleen yhtä tiukalla teholla. Rust In Peacen nerokkuuden voi tiivistää moneen asiaan, mutta eräällä hienoimmalla tavalla nerokkaat riffit ja soolot tiivistyvät kappaleisiin Tornado of Souls ja Rust In Peace, joiden jälkeen tyylitajuisuutta ja teknisyyttä voi vain kummastella.

Aikanaan ensimmäisiä kertoina kuultuna Rust In Peace vakuutti todella ankaralla tavalla ja oli muutaman muun levyn tapaan ohjastaja ja valjastaja speed/thrash-metallin hienoon maailmaan. Vuosi toisensa perään kuunneltuna levy tuntuu kerta toisensa jälkeen hienommalta ja eheämmältä kokonaisuudelta, josta alkaa olla vaikeaa löytää huonoja hetkiä ja vaikka joitakin tasaisuuksia tulee toisinaan vastaan, toimivat ne lähinnä loistavampien kappaleiden eheyttäjänä ja vahvistajana. Uudempaa remasteroitua versiota kuulematta tyydyn arviossani määrittelemään vain alkuperäisen version sisällön toteamalla, että Mike Clinkin ja Dave Mustainen luomat soundit ovat erittäin potkivat ja tasapainoiset suureksi osaksi, mutta hetkittäin ne antavat pientä tukkoisuuden tuntua. Tämä ei kuitenkaan pääse juuri häiritsemään, sillä soitannaltaan Rust In Peace on suorastaan loisteliasta luokkaa. Daven takomat riffit ja omaperäinen laulu ovat taattua laatua ja Marty osoittaa olevansa juuri se oikea kitaristi hänen aisaparikseen upeiden soolojensa ansiosta, mutta kaiken tämän keskellä myös Nick ja David pääsevät näyttämään kyntensä täydentäen näin bändin.

Rust In Peaceen objektiivisesti suhtautuminen on vuosi vuodelta vaikeampaa, mutta satoja muita lajin edustajia kuulleena voin vain todeta albumin olevan yksi kärkikastin edustajista ja samalla ikimuistoisimmista levyistä genressään. Teknisten riffien ja soolojen tulitus yhdistettynä kekseliäisiin kappalerakenteisiin ja aitoon vihaan luovat ainutlaatuisen soundin koko albumin ajaksi, eikä tällä kertaa lähdetä liikkumaan liian yksinkertaisille tai tallatuille poluille missään vaiheessa. Jokainen kappale herättää tietenkin omat muistonsa pitkän kuunteluaikansa ansiosta, mutta objektiivisesti kuunneltuna Rust In Peace sisältää paljon sellaista yhdistelmää, jota ei ole kuultu koskaan tätä enennen tai tämän jälkeen. Tämän takia onkin hieman sääli, ettei Dave Mustaine pitänyt lankoja yhtä tiukasti käsissään tulevaisuudessa, sillä tämän teknisen lähestymisen jälkeen tulevaisuus olisi voinut tuoda tullessaan lisää murskaavia albumeja, mutta onneksi muutokset eivät vie ikinä pois Rust In Peacen kaltaista mestariteosta metallin maailmasta.

1 / 1 asiakastamme piti tätä arviota hyödyllisenä.

Kirjoita kommenttisi alle:

1 - 1 / 1