Far beyond driven PanteraCD

2 Arviot
Pantera
15,99 €

9,99 € Säästät 37% / 6,00 €

Tilaa nyt. Saatavilla 1 viikon kuluessa.
Tuote postitetaan heti kun se on saatavilla

Tuotteen tiedot

TuotealueCD:t
TeemaBändit
GenreThrash Metal
MediaformaattiCD
MediapakkausJewelcase
Julkaistu 18.03.1994
Tuotenumero402262

Vielä 20 vuoden jälkeenkin Panteran “Far Beyond Driven” on selkeästi raskain ja äärimmäisin musiikkiteos, joka on koskaan ollut USA:n listaykkösenä. Meininkiä ei paljon pehmennä edes rauhallisempi Black Sabbath -cover “Planet Caravan”. Pantera oli vuonna 1994 uransa huipulla niin livenä kuin studiossakin.

Asiakkaiden arviot tuotteesta "Far beyond driven"

Ø 4 tähteä 2 arviota
10%

Kerro meille mitä mieltä olet tuotteesta "Far beyond driven", niin saat 24 tunnin sisällä 10% alennuskoodin.
Kirjoita arvio

1 - 2 / 2 Lajittele hakua: Päivämäärä | Hyödyllisyys

Kirjoitettu:

162 arviota

Hyvä

Tykkiä kamaa, suosittelen

Oliko tästä arviosta sinulle apua?

Kirjoita kommenttisi alle:

Kirjoitettu:

15 arviota

Brutaalia meininkiä!

Verrattoman klassikon Vulgar Displayn myötä Pantera nousi areenatasolle ympäri maailmaa ja inspiroipa kymmeniä ja satoja heitä seuranneita bändejä kyseisellä levyllä. Paineettomampikin sauma voisi olla levyn tekoa ajatellen, mutta vain kahden vuoden levytystauon jälkeen Texasin lehmipojat pullauttivat pihalle Far Beyond Drivenin, ja menihän se suoraan Billboardin kärkisijalle julkaisuviikollaan. Se on ikävä kyllä tämän levyn suurin kokonaismeriitti.

Moni metallibändi (esim. Metallica, Megadeth) kevensi hieman linjaansa saatuaan mainstream-menestystä 90-luvun alkupuoliskolla, mutta Pantera teki täysin päinvastaisen tempun. Aivan kuten lätyn nimikin vihjaisee, se kiristi ruuvejaan entisestään - meni yhä pidemmälle kaavassaan - soitellen paikoittain FBD:nillä ihan death metallista käyvillä taajuuksilla. Anselmo hylkäsi puhtaat vokaalit lähes täysin ja modernia ?chugu-chugu? riffilinjausta jatkettiin entistä pidemmälle. Tässä modernisoinnissa ei tosin onnistuttu yhtä hyvin kuin Vulgarilla.

Alku lupaa levyltä erittäin hyvää. Strength Beyond Strength ja Becoming vuoroin jyräävät yli ja vuoroin mättävät etenamaisesti Black Sabbathin tyyliin. Seuraavina tulevat sinkkujulkaisut 5 Minutes Alone ja Im Broken ovat Panteran parhaiden biisien tykistöä. Toimivat riffit, Anselmon vetoava aggressio ja etenkin jälkimmäisen kappaleen aivan tajuton groove vie niskan mennessään selkärangan ottaessa rallia Vinnien basaroinnilta. Mutta sitten käsittämättömästi jämähtää pojilta lukko päälle. Levyn loppuosa on nimittäin karmean epätasaista rouhimista. Good Friends on lähinnä kolmen minuutin pätkä Anselmon rääkymistä yhdistettynä Dimebagin kitarafeedbackin ujellukseen. Biisin tarkoitus menee minulta täysin ohi, varauksetta paskin kappale 90-luvun Panteran historiassa.

Jälkipuoliskokaan ei näes sisällä vauhdikasta rallipala Use My Third Armia ja toimivaa Planet Caravan-coverointia (hyvin Sabbathille uskollinen versiointi, mutta pidän yhä Philin puhtaista vokaaleista enemmän kuin Ozzyn efektoidusta pilveilystä) lukuun ottamatta yhtään hyvää kokonaista kappaletta. Slaughteredissa on hieno riffi ja Throes Of Rejectionissä Dimebag venyttelee upeaa sooloilua, mutta kokonaisina biiseinä lähes mikään ei tunnu toimivan. Kuulostaa aivan kuin sessioiden jäykimmät sävellykset olisi vain heitetty loppupuoliskolle täyttämään tilaa. Paha pettymys hyvin alkaneen materiaalin kanssa. Philin särötetyt vokaalit eivät myöskään toimi yhtä hyvin kuin Vulgarilla. Ääni kuulostaa paikoittain turhan kuluneelta. Hieman pidempi tauko kiertueen jälkeen olisi voinut tehdä terää. Puhtaita vokaaleja olisi myös voinut käyttää enemmän, kun ääni sielläkin vielä toimi kuten Caravan-versionti todistaa.

Tuotanto on sitä tuttua, tuhoavaa Panteraa, siitä ei ole kysymystäkään. Biisimateriaali ei vain yllä yhtä teräksiseen tasoon kuin kahdella aiemmalla mestariteoksella. Kaikki kunnia Panteralle siitä, ettei se alkanut keventää linjaansa tai trendeilemään räpinkään kanssa, vaan tekivät sitä omaa juttuaan, jonka hyväksi näkivät. Tämä kannattaa ostaa etenkin neljän ensimmäisen biisin vuoksi, kyllä tällä levyllä muutakin tekee kuin täydentää näennäisesti Pantera-diskografian. Ikävä kyllä hattutemppua ei onnistuttu kokonaisuudessa tekemään. Levyn kunnioittaminen ja siitä todella pitäminen ovat näes kaksi eri asiaa, hyvänä esimerkkinä In Flamesin uusin.

0 / 1 asiakastamme piti tätä arviota hyödyllisenä.

Kirjoita kommenttisi alle:

1 - 2 / 2