Slipknot-bändipaidat

Tätä Grammy-palkittua amerikkalaisbändiä on mahdotonta laittaa mihinkään genre-lokeroon. Musiikissa on vaikutteita niin monesta musiikkityylistä, että olisi loukkaus bändin musiikkia kohtaan vääntää se väkisin johonkin muottiin. Tyydytään siis kutsumaan musiikkia metalliksi. Ja metallibändi Slipknot totta tosiaan onkin: tanakat riffit, nopeat rummut, aggressiivinen lavashow ja provosoiva ulkonäkö.

Jo bändin mukaan nimetystä ensilevystä lähtien oli selvää, että bändi oli matkalla menestykseen. Vuonna 1999 julkaistun levyn suurin hitti "Wait and Bleed" on melodisuuden ja räyhäkkyyden täydellinen liitto. Seuraavan albumin "Iowa" (2001) myötä bändi sai vastata (yllätys, yllätys...) saatananpalvontasyytteisiin. Esimerkiksi levyn kannessa komeillut vuohi ja sanoituksista löytyvä teksti ""If you're 555 then I'm 666" saivat kiihkoilijat takajaloilleen. Levy menestyi loistavasti ja sai jatkoa vuoden 2004 "Vol. 3: (The Subliminal Verses)"  -julkaisusta. Kolmatta levyä seuranneelta kiertueelta kasattiin "9.0: Live" -konserttialbumi, joka välittää hienosti bändin energisen livemeiningin. 

2008 ilmestynyt "All Hope Is Gone" on bändin tähänastisista julkaisuista musiikillisesti monipuolisin. Raskaiden, Slipknotille ominaisten kappaleiden rinnalla on myös kevyempiä biisejä, kuten puhtaasti laulettu balladi "Snuff". Levyn suurin hitti oli "Psychosocial", joka on myös albumin videoraita.

Vuosi 2010 oli raskaammalle musiikille menetysten vuosi, sillä Ronnie James Dion ja Peter Steelen (Type O Negative) lisäksi myös Slipknotin basisti Paul Gray jouduttiin laskemaan haudan lepoon. Grayn kuoleman jälkeen basso-osuudet hoiti keikoilla Donnie Steele.

Slipknotin omalaatuinen tyyli välittyy myös bändin fanituotteissa, joita meillä EMP:llä on ollut ilo tarjota faneille jo vuosikausien ajan. Saatavilla on bändipaidat, CD:t, DVD:t, seinäliput, kangasmerkit ja paljon muita hienoja tuotteita. 

Tilaa Slipknot-bändipaidat ja muut fanituotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 2