Tämä Gotham Cityn oikeudenmukaisuuden nyrkki on ollut supersankareiden ehdotonta eliittiä jo vuodesta 1939 asti. Maineikkaan DC Comicsin (tuolloin nimellä Action Comics) luoma Batman oli Teräsmiehen ohella yksi ensimmäisiä todellisia supersankareita - ja tätä nykyä myös suosituimpia. Rikollisilla ei ole mitään mahdollisuuksia, kun Lepakkomies laittaa viitan niskaan, starttaa Batmobilen ja kurvaa puolustamaan heikkoja ja ahdingossa olevia. Tosielämässä Batman on monimiljardööri Bruce Wayne, jonka todellinen elämäntehtävä on kostaa kaikille rikollisille vanhempiensa murha.

Batman-tuotteet - paidat, hupparit, takit, topit, mukit ja muu vaatetus EMP:ltä!

Viittariritarin tyyli ja ulkoinen olemus on aikojen saatossa muuttunut lukuisia kertoja - 1960-luvulla Batman (ja Robin) tähdittivät myös tahallisen koomista, camp-henkistä koko perheen TV-sarjaa. Sarjan menestys vaikutti hetkellisesti myös itse sarjakuvien tyyliin, mutta viimeistään Frank Miller palautti Batman-sarjakuvan "oikeille" raiteille 1980-luvun väkivaltaisella ja synkällä näkemyksellään Gotham Cityn puolustajasta. Myös kilpailevalle Marvel Comicsillekin töitä tehnyt ja mm. Sin City ja 300 -sarjakuvista tunnetun Millerin näkemys Batmanista on vaikuttanut voimakkaasti uusimpiin, Christopher Nolanin ohjaamiin Yön Ritari -elokuviin.

Lepakkomies, Jokeri ja tyylikkäät fanituotteet!

Nykyisessä muodossaan sarjakuvasankarimme esiintyi valkokankaalla ensimmäisen kerran vuonna 1989, Tim Burtonin (mm. "Nightmare Before Christmas", "Alice In Wonderland") ohjaamassa, hyvinkin goottihenkisessä Batman-elokuvassa. Siitä lähtien uusia elokuvia on ilmestynyt tasaisesti ja hahmon karisma, jonka ovat katsojille välittäneet mm. Michael Keaton, George Clooney, Val Kilmer ja Christian Bale, ei osoita hiipumisen merkkejä. Lisäksi Jack Nicholsonin ja edesmenneen Heath Ledgerin tulkitsemat Jokeri-hahmot kuuluvat elokuvahistorian hienoimpien pahisten joukkoon. On varmasti turvallista olettaa, että lisää supersankarielokuvia on vielä luvassa!

Legendaarinen lepakkologo on täydellinen fanituotteiden luomiseen ja tämän vuoksi löydätkin meiltä hienon valikoiman Batman-tuotteita. Kannata suosikkisankariasi ja tilaa Batman-paita ja muut fanituotteet netistä, EMP-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 4