Disneyn mestariteos julkaistiin jo 1989 mutta Pieni merenneito Ariel (The Little Mermaid) jaksaa edelleen hurmata niin lapsia kuin aikuisiakin punaisilla hiuksillaan ja sinisillä silmillään. Suosittu piirroselokuva perustuu tanskalaisen Hans Christian Andersenin satuihin, joista Disney on moneen otteeseen ammentanut ideoita - myös esimerkiksi huippusuositun Frozen - huurteinen seikkailu - kohdalla. Disney-elokuville tyypillisesti myös elokuvan musiikki oli vakuuttavaa voittaen kaksi Oscar-pystiä - parhaasta alkuperäismusiikiasta sekä parhaasta laulusta (“Under The Sea”).

Ariel-tuotteet EMP:n Pieni merenneito –valikoimasta

Disneyn tarinoissa riittää prinsessoja mutta harva heistä asuu vedenpinnan alapuolella. Punahiuksinen Ariel on kuitenkin Lumikin, Tuhkimon ja Prinsessa Ruususen joukossa räiskyvä poikkeus – hän on merenneitoprinsessa, merten valtiaan Tritonin tytär. Ystäviensä Pärsky-kalan ja Sebastian-ravun kanssa pieni merenneito lallattelee kauniilla äänellään päivät pitkät ympäriinsä ja keräilee ihmisten tavaroita. Tämä ei kuitenkaan riitä Arielille – hän haaveilee maailmasta merenpinnan yläpuolella ja halajaisi kovasti tulla ihmiseksi, vaikka kuningas Triton ja Sebastian toistuvasti varoittelevat, etteivät nämä kaksi maailmaa saisi kohdata. Ariel kuitenkin rakastuu tulisesti ihmisprinssi-Erikiin jonka hän pelastaa hukkumiselta. Näiden nuorten rakastavaisten ja kahden erilaisen maailman kohtaaminen on vasta alkusoittoa huikealle tarinalle, joka päättyy eeppiseen yhteenottoon kieroilevan merinoidan Ursulan kanssa, yhden kiistämättä muistettavimman Disney-pahiksen kanssa.

Hurmaavan merenneidon Arielin ja muun meriväen löydät helposti myös EMP:ltä. Tilaa ihanat korut, värikäs vaatetus ja muut Pieni Merenneito –tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 2