Huippusuosittu velhopoika Harry Potter on taikonut itsensä myös EMP:n valikoimaan - korut, keräilyfiguurit, paidat ja muut asusteet tarjoaa EMP.fi-verkkokaupan Harry Potter kauppa!

J.K.Rowlingin luoma kirjasarja nuoresta velhopojasta ja hänen seikkailuistaan tunnetaan maailman syrjäisimpiä kolkkia myöten - onhan se käännetty jo n. 70 kielelle ja kirjasarjaa myyty yli 450 miljoonaa kappaletta. Suositun fantasiasarjan tarina on varmasti kaikille tuttu - pääosassa on orpopoika nimeltään Harry Potter (elokuvissa Daniel Radcliffe), joka sukulaistensa huostassa on kasvanut tietämättömänä todellisesta minästään, kunnes 11-vuotissyntymäpäivänään hän saa tietää kuulla olevansa velho. Tie vie lopulta Tylypahkaan, sisäoppilaitoksen kaltaiseen opinahjoon nuorille noidille ja velhoille. Siellä hän tapaa tulevat parhaat ystävänsä Ron Weasleyn (elokuvissa Rupert Grint) ja Hermione Grangerin (elokuvissa Emma Watson), ja seikkailu on valmis alkamaan. Kirjan osat seuraavat käytännössä Harryn ja ystävien elämää ja seikkailuja Tylypahkassa ja sen ulkopuolella vuosi kerrallaan. Tutuksi tulevat myös velhomaailman moniulotteinen hahmojoukko - professori Albus Dumbledore, jättimäinen Hagrid, tätimäinen Minerva McGarmiva ja kotitonttu Dobby, kuin myös pahojaan punovat Lordi Voldemort, Draco Malfoy ja professori Kalkaros.

Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti -saagojen ohella Harry Potter on ehdottomasti viime aikojen suosituimpia fantasia-aiheita, joista on paljon kiittäminen huippusuosioon nousseita, kirjasarjaan perustuvia elokuvia. Siinä missä J.R.R. Tolkienin Keski-Maahan sijoittuvat tarinat puhuttelevat kaikenikäisiä, on J.K.Rowlingin teokset suunnattu enemmän lapsille ja nuorille. Harry Potter -faneille löytyy myös huikeat teemapuistot ainakin jo Floridasta ja Japanista.

Seitsenosaisen kirjasarjan aloitti Viisasten Kivi (The Philosopher’s Stone) ja lopetti edeltäjiään synkkäsävyisempi Kuoleman varjelukset (The Deathly Hallows). Vuonna 2016 ilmestyi elokuvateattereihin myös Harry Potter -tarinoiden esiosa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (engl. Fantastic Beasts and Where To Find Them). Tylypahkassa käytettiin myös samannimistä oppikirjaa, joka kertoo taikamaailman erikoisista otuksista, niiden nappaamisesta ja tunnistamisesta. Elokuvassa seurataan Lisko Scamanderin seikkailuja, kymmeniä vuosia ennen Harry Potterin syntymää.

Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw vai Slytherin?

Rohkea ja uskollinen kuin Rohkelikko, älykäs ja innokas oppimaan kuin Korpinkynsi, ahkera ja rehti kuin Puuskupuh vai kunnianhimoinen ja ovela kuten Luihuinen?

Mikä ikinä vastasitkaan, jos olet joutunut Pottermanian pauloihin tai mielesi tekee huispata, ei hätää - lääke on lähellä. Harry Potter kauppa tarjoaa kaikkien mahtavat fanituotteet!

Tilaa Harry Potter -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta - paidat, korut, mukit, keräilyfiguurit ja lukuisat muut fanituotteet!

Lue lisää
Sivu / 11