Kesällä 2015 nähtiin valkokankaalla niin paljon keltaista (ja sinistä), että heikompi saattoi jo nähdä punaista... Ei, kyse ei ole ruotsalaisten invaasiosta tai uudesta Simpsonit-elokuvasta, vaan tietenkin hurmaavista pikkupahiksista - Kätyreistä!

Despicable Me - Itse Ilkimys ja jatko-osa

Ennen Kätyreiden omaa maailmanvalloitusta oli Itse Ilkimys -elokuva (Despicable Me, 2010), joka kertoo esikaupunkialueella salaista päämajaansa pitävästä Gru'sta (alkuperäisenä äänenä Steve Carell). Gru on ilkeä superpahis joka käyttää älyään ja keksintöjään niin pieniin kuin suuriin tihutöihin - ihan vain etuillaikseen jonossa, tai valloittaakseen maailman - mikään paha teko ei ole liian pieni tai liian suuri. Piilossaan hän punoo juoniaan yhdessä tohtori Nefarion, lemmikki-Kylen ja uskollisesten alamaistensa, minionssien, kanssa. Itseään pahisten pahiksena pitävän Grun asema superkonnien ykkösenä kokee kovan kolauksen, kun toinen rikollisnero tekee vuosisadan rötöksen: varastaa Gizan Suuren pyramidin. Apunaan banaaninkeltaiset Kätyrit, Gru asettaa rikollisen riman vieläkin korkeammalle ja yrittää laittaa paremmaksi kutistamalla ja ryöstämällä Kuun. Pahiksena olo ei kuitenkaan ole helppoa kun kuvioita sotkemaan hyppää Agnes, Edith ja Margo, kolme suloista orpotyttöä pörröisine yksisarvineen. Pahiksena olo ei olekaan enää niin yksinkertaista.

Kakkososassa (Despicable Me 2, 2013) mukaan hyppää uusia hahmoja ja uusia superroistoja. Kun maailma tarvitsee sankaria, silloin apuun kutsutaan konnista kovin - Gru. Sen enempää ei voi paljastaa, että säästytään spoilereilta.

Molemmat Universal Picturesin / Illumination Entertainmentin tuottamat animaatioelokuvat olivat loppujen lopuksi äärimmäisen suosittuja, hulvattoman hauskoja ja kakkososassa kuultu, Pharrell Willliamsin "Happy", joka muuten sai Oscar-ehdokkuuden parhaasti kappaleesta, nousi yhdeksi vuoden suosituimmista biiseistä. Eikä siinä kaikki - kolmososan on määrä ilmestyä vuoden 2017 aikana.

Minions - Stuartin, Bobin ja Kevinin oma elokuva

Aina välillä käy niin, että elokuvissa sivuhahmot vievät show'n kokonaan itselleen - juuri näin kävi banaaninkeltaisten Kätyreiden kohdalla. Itse Ilkimys ja Itse Ilkimys 2 -elokuvista tutut, hellyyttävät pahisapurit valloittivat toilailuillaan animaatioelokuvien ystävien sydämet ja nyt Kevin, Stuart, Bob ja kumppanit saivat vihdoin oman elokuvansa!

Hyväsydämiset mutta välillä hieman yksinkertaiset Kätyrit ovat aikojen alusta palvelleet pahimpia pahiksia aina Tyrannosaurus Rexistä Napoleoniin. He ovat hyviä hankkimaan uuden pahiksen työnantajaksi ja aina uskollisia johtajalleen, mutta syystä tai toisesta pahispomon pitäminen on odotettua monimutkaisempaa. Kun suurimmat pahikset alkavat loppua kesken ovat Kätyrit hukassa, ja koko heidän sivilisaationsa on päättymisen partaalla. Kolme urheaa pikkukaveria, Bob, Stuart ja Kevin, kuitenkin perustavat retkikunnan kuin hobitit konsanaan ja hyppäävät seikkailuun, jonka tarkoituksena on löytää maailman suurin superpahis pomoksi kätyreille.

Hellyyttävät pikkupahikset päätyvät 1960-luvulle, jolloin hippiliike oli voimissaan, Jimi Hendrix parhaimmillaan ja rakkauden kesä kukoisti. Kätyrit pääsevät kuin sattuman kaupasta maailman ensimmäisen naispuolisen superroiston, Scarlett Overkillin tiimiin ja tiedossa on tällä kertaa haaste, jollaista he eivät ikinä ole kohdanneet - varastaa Englannin kuningattaren kruunu ja siinä samalla pelastaa koko kätyrikunta lopulliselta tuholta.

Kätyrit-elokuva oli lippuluukuilla menestyneempi kuin kumpikaan Itse Ilkimys -elokuvista ja lipputuloissa mitattuna kautta aikojen toiseksi menestynein animaatio, edellään ainoastaan Disneyn Frozen - huurteinen seikkailu.

Hassunhauskat banaaninystävät ja Keep Calm And... -periaatetta vaalivat Minions-tuotteet löydät myös netistä. Liity hauskanpitoon ja anna söpöille pikku pahiksille uusi koti - tilaa Minions-fanituotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Paidat, mukit, julisteet ja muut Kätyrit-tuotteet EMP:ltä!

Lue lisää
Sivu / 2