Paidat, hupparit, figuurit ja mukit - tyylikkäät Captain America -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Captain America (suom. Kapteeni Amerikka tai Kapteeni Armoton) on jo vuonna 1941 ensiesiintymisensä tehnyt sarjakuvahahmo, jota pidetään todellisena "amerikkalaisen hengen symbolina". Varsinkin toisen maailmansodan aikaan supersuosiossa ollut patrioottinen hahmo on yksi Marvel Comicsin (silloin nimellä Timely Comics) ensimmäisiä hahmoja - luojina ovat toimineet Joe Simon ja Jack Kirby, joista ennen kaikkea jälkimmäinen on tullut tunnetuksi myös muiden ikonisten Marvel-hahmojen taustalta.

Hahmon syntytarina sijoittuu toisen maailmansodan aikaan, jolloin pieni ja hintelä, mutta sisukas ja oikeudentajuinen sotilas, Steve Rogers, osallistui kokeellisen ohjelmaan, jonka tarkoituksena oli luoda voittamaton supersotilas... Loppu on historiaa.

Tuosta eteenpäin Steve Rogers tunnettiin Kapteeni Amerikkana, voimakkaana oikeamielisyyden ja yhdysvaltalaisen hengen ilmentymänä. Mahtipontiselle nimelleen sopivasti, hahmon tunnistettavammaksi piirteeksi tuli pääosin sininen, mutta myös punaista ja valkoista yhdistävä kokovartaloasu sekä luodinkestävä kilpi tähtilogoineen - kaikki siis osuvasti Amerikan lipuin väreissä.

Avengers & Captain America: Civil War

Kapteeni Amerikka on tullut tunnetuksi kaiken lisäksi Avengers-supersankarijoukon (suom. Kostajat) johtohahmona, johon kuuluvat mm. Thorin, Iron Manin ja Hulkin kaltaiset suosikkisankarit. Ja kuten tämän ajan trendiin kuuluu, myös Kapteeni Amerikka on supersankarikollegoidensa tavoin viime aikoina nähty useaan otteeseen valkokankaalla (mm. elokuvissa Captain America: The First Avenger, Captain America: The Return of The First Avenger ja The Avengers). Kaikissa näissä nähtiin nimikkoroolissa Chris Evans. Vuoden 2016 elokuvassa Captain America: Civil War joutuvat supersankarit, entiset liittolaiset vastakkaisille puolille poliittisten syiden vuoksi - toisella puolella on Kapteeni Amerikan lisäksi mm. Ant-Man, Hawkeye ja Winter Soldier, toisella puolella mm. Iron Man, Black Widow ja War Machine. Kaiken kukkuraksi Kapteeni Amerikka on ollut mukana lukemattomissa animaatiosarjoissa ja -elokuvissa sekä konsolipeleissä.

Jos olet sarjakuvien tai sini-puna-valkoisen väriyhdistelmän suuri ystävä, olet löytänyt täysin oikeaan paikkaan.

Tilaa Captain America -tuotteet - paidat, hupparit, figuurit ja mukit - EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu 1 / 1