Spider-Man- tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta - paidat, figuurit, mukit ja vaikka mitä!

Mitä tapahtuu jos joudut hämähäkin puremaksi? Todennäköisesti ei mitään vakavaa, paitsi jos olet Peter Parker ja hämähäkki on radioaktiivinen - silloin saat yliluonnolliset voimat ja sinusta tulee Spider-Man - Hämähäkkimies.

Samasta kynästä mistä syntyi Hulk, Thor, Daredevil ja Iron Man, sai alkunsa myös tämä naamioitunut supersankari, joka näyttää komealta puna-sinisessä kumipuvussaan (lähes yhtä hyvältä kuin Deadpool) ja huitelee vauhdikkaasti pilvenpiirtäjästä toiseen. Stan Leen, yhdessä Steve Ditkon kanssa, luoma Hämähäkkimies on Marvel Comicsin supersankari, joka esiintyi ensimmäisen kerran Amazing Fantasy -lehdessä vuonna 1962. Hämähäkkimies on fyysisiltä ominaisuuksiltaan tavallisista ihmistä moninkertaisesti nopeampi, voimakkaampi ja ketterämpi, mutta hän on kuitenkin inhimillinen supersankari, jota häiritsevät tavalliset arjet hankaluudet. Hämähäkkimaisten ominaisuuksien ansiosta hän kykenee luontevasti kiipeilemään seiniä pitkin ja kädestä ampumansa seittisingon avulla heilauttamaan itsensä pilvenpiirtäjästä toiseen tai pysäyttämään vihollisen seittiinsä - kuin hämähäkki nappaisi saaliinsa. Sankarin etuna on myös eräänlainen kuudes aisti, "hämähäkkivaisto", joka on kuin sisäinen varoituskello lähestyvästä vaarasta.

Kun hämähäkkipuku on kaapissa, on sankarimme Peter Parker, älykäs ja velvollisuudentuntoinen nuorimies. Orvoksi joutuneen pojan ovat kasvattaneet May-täti ja Ben-setä, jonka tragedinen kohtalo on sysäys uuden supersankarin synnylle. Pätevänä elämänohjeena Ben-setä lausui (ainakin eräiden versioiden mukaan) legendaariset sanat "suuri voima tuo suuren vastuun". Peter on myös freelance-valokuvaaja, joka tienaa hieman ylimääräistä toimittamalla kuvia lehteen kaupungin sankarista, tai naamioidusta roistosta, kuten Daily Buglen päätoimittaja J. Jonah Jameson asian ilmaisisi. Sarjakuvat (ja elokuvat) keskittyvät supersankariuden lisäksi paljon myös Peter Parkerin siviilielämään, perheeseen ja romansseihin - naisystävistä tunnetuimpia lienevät Mary Jane Watson ja Gwen Stacy.

Spider-Man -elokuvat & superroistot - Green Goblin, Dr. Octopus, Sandman & Venom

Hämähäkkimies on myös suosittu elokuvasankari. Vuonna 2002 ilmestyi ensimmäinen kolmesta Sam Raimin ("Evil Dead") ohjaamasta Spider-Man-elokuvasta, jossa pääosaa esitti Tobey Maguire. Mielitiettyä Mary Jane Watsonia esitti Kirsten Dunst ja pahiksen rooli oli varattu veteraaninäyttelijä Willem Dafoelle, joka vakuutti Norman Osbornen alter egona, Vihreänä Menninkäisenä. Kakkososassa (2004) vastaan asettui Otto Octavius / Tohtori Mustekala (Alfred Molina), joka on superroisto ilman supervoimia - hän on älykäs tiedemies, joka on luonut itselleen mekaaniset lonkerot, joita hän ohjaa ajatuksen voimalla. Trilogian päättäneessa, aikaisempia synkemmässä Spider-Man 3 -elokuvassa sankarimme joutui kosketuksiin pimeän puolensa kanssa - Uuden Vihreän Menninkäisen (James Franco) ja Hiekkamiehen (Sandman, roolissa Thomas Hayden Church) lisäksi Hämähäkkimies joutui kohtaamaan myös Venomin - toiselta planeetalta kotoisin olevan ilkeän symbioosin, joka irrottuaan Hämähäkkimiehestä löytää isännäkseen Eddie Brockin (Topher Grace).

Hämähäkkimiehen toinen tuleminen valkokankailla tapahtui 2012 elokuvassa Amazing Spider-Man, jossa nimikkoroolissa loisti Andrew Garfield. Peter Parkerin ihastuksen kohde oli Gwen Stacy (Emma Stone) ja pahiksena sihisi Lisko / Dr. Curt Connors (Rhys Ifans). Kakkososa putkahti ulos 2014 ja mielenkiintoisimman roolin teki Jamie Foxx, Electro-nimisenä sähköisenä kiusankappaleena. Hämiksellä on myös oma sivuroolinsa Kapteeni Amerikan rinnalla Captain America - Civil War -elokuvassa sekä pääosa tulevassa Spider-Man: Homecoming -leffassa, joissa Hämähäkkimiehen asun pukee päällensä Tom Holland.

Yhtä varmasti kuin kaikki tietävät, että mihin hämä-hämähäkki kiipesi lastenlaulussa, tiedätte mistä löydätte suosikkisupersankarinne.

Tilaa Spider-Man, Spiderman ja Hämähäkkimies-tuotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 2