Brittiläisen BBC:n tuottama Doctor Who on kulttimaineeseen noussut science fiction -televisiosarja, jonka ensimmäinen jakso esitettiin jo vuonna 1963. Sarja kertoo arvoituksellisesta aikamatkaajasta Tohtorista, jonka elämäntehtävä on taistella universumin uhkia vastaan pelastaakseen ihmiskunnan.

Tohtorin kumppanit ja TARDIS

Myös Ajan Herrana tunnettu Tohtori seikkailee eri ajoissa ja paikoissa - läpi universumin ja ajan. Tämä on mahdollista TARDISin avulla, englantilaisen poliisikopin näköisellä laitteella, joka todellisuudessa on avaruusalus ja aikakone samassa paketissa. Hurjissa seikkailuissa ajan pyörteissä on Tohtorilla yleensä mukana ihmiskumppani, joka ohjaa häntä moraalisissa ratkaisuissa ja opettaa hänelle myötätuntoa. Vaikka Tohtori ei ole ihminen, maapallo on oletetusti hänen lempiplaneettansa ja hänellä on "huono" tapa kiintyä ihmisiin.

Doctor Whon monet kasvot ja Dalekit

Alkuperäistä Doctor Who -sarjaa tehtiin vuosina 1963-1989 ja uudistettu, 2000-luvulle päivitetty sarja alkoi vuodesta 2005 eteenpäin. Koska Tohtoria eivät sido aika, paikka ja normaalit logiikan säännöt, hän käy aina tasaisin väliajoin läpi muodonmuutoksen - Tohtorin persoona pysyy samanlaisena, mutta hänen tyylikäs ulkonäkönsä ja puhetyylinsä muuttuu. Tämän vuoksi tohtoria on näytellyt jo yhteensä 13 eri näyttelijää. Uudessa, 2005 alkaneessa versiossa Tohtorin roolissa on nähty karismaattisiä brittinäyttelijöitä - ensimmäisenä osaa esitti Christopher Eccleston (9.tohtori), jota seurasi David Tennant (10.tohtori) ja Matt Smith (11.tohtori). Nykyään roolissa nähdään Peter Capaldi (12.tohtori). Uuden Tohtorin esittäjän valitseminen ja julkaiseminen on saarivaltiossa aina suuri tapahtuma, joka kerää valtavan mediahuomion. Suomessa sarjaa esittää Yle, jonka järjestämässä kyselyssä ehdottomasti suosituimmaksi Doctor Who -näyttelijäksi nousi David Tennant (10.tohtori).

Sarjan ensimmäisestä jaksosta on kulunut jo yli 50 vuotta, mutta silti fanit pitävät sarjaa ajattomana. Näyttelijät Tohtorin roolissa vaihtuvat, mutta yksi asia pysyy ennallaan - pahikset. Pahiksista muistetuimpia ovat arkkiviholliset Dalekit, säälimätön kyborgialien-laji, jonka ainoana päämääränä on maailmankaikkeuden herruus, keinolla millä hyvällä. Kuten yksinkertainen slogan kuuluu: "EX-TER-MI-NATE!"

Tohtorin fanit ja science fictionin ystävät ovat varmasti innoissaan kuullessaan, että Doctor Who on vahvasti esillä myös EMP:n valikoimassa. Tilaa Doctor Who -tuotteet - paidat, mukit, figuurit ja julisteet - itsellesi EMP.fi-verkkokaupasta!

Doctor Who -fanituotteet netistä, EMP.fi!

Lue lisää
Sivu 1 / 1