Vihreää päälle! Arrow-fanituotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Star Cityssä kotiaan pitää DC Comicsin sarjakuvasankari, mestarillinen jousiampuja Green Arrow (suom. Vihreä Nuoli). Hän kykenee ampumaan 29 nuolta minuutissa ja jokainen niistä osuu maaliinsa. Vertailussa muihin tunnettuihin jousiampujiin, kuten Robin Hoodiin tai Legolakseen (Taru Sormusten Herrasta), Vihreä Nuoli saa heidät näyttämään amatööreiltä. Tavallisten nuolten lisäksi hän saattaa lingota jousellaan räjähteillä, savupommeilla tai kyynelkaasulla varustettuja nuolia, mikä pysäyttääkään pahikset parhaiten. Kyseinen jousimies osaa luonnollisesti muutakin kuin kikkailla jousella ja nuolilla - hän on useiden taistelulajien taitaja, mestarillinen miekkamies ja liikkeissään akrobaatti.

Batmanin jalanjäljissä?

Green Arrow -hahmoa on useasti verrattu toiseen DC Comicsin sankariin, Batmaniin, johtuen hahmojen samankaltaisesta taustasta ja lukuisista muista yhtäläisyyksistä apuvälineitä myöten. Vihreän maskin takaa paljastuu Oliver Queen, naistenmies ja rikas miljardööriliikemies. Oliver Queen on Bruce Waynen tapaan kaikkien tuntema tekijä kotikaupungissaan, joka valtavan omaisuuden ja toisen identiteetin turvin suojelee kaupunkiaan öisin keinoin, jotka eivät aina kestä päivänvaloa.

Vihreä Nuoli teki debyyttinsä sarjakuvissa jo vuonna 1941 yhdessä teini-ikäisen apurinsa Speedyn kanssa, mutta suurempaan suosioon hahmo ponnahti vasta 1970-luvulla toisen Justice Leaguen, -jäsenen, Vihreän Lyhdyn (eng. (Green Lantern), ), rinnalla. 2000-luvulla sankari vihreässä hupussa nousi entistä näkyvämmin parrasvaloihin muun muassa animaatioissa ja esiintymällä Teräsmiehen, nuoruusvuosista kertovassa Smallville-televisiosarjassa. Star Cityn (tai Starling Cityn) suojelijasta kertova sarja "Arrow" alkoi vuonna 2012.

TV-sarja Arrow

Smallvillen, Vampyyripäiväkirjojen ja Supernaturalin kaltaisia suosittuja nuorisosarjoja tuottanut The CW -kanava otti ohjelmistoonsa vuonna 2012 Vihreästä Nuolesta kertovan sarjan "Arrow", jonka pääosaa näyttelee Stephen Amell.

Sarjan tapahtumat alkavat siitä kun merellä kadonnut ja kuolleeksi luultu Oliver Queen palaa kotikaupunkiinsa Starling Cityyn. Naistennaurattaja ja muihin välinpitämättömästi suhtautunut miljardööriliikemies on ollut eristyksissä kaukaisella saarella usean vuoden ajan ja palaa sieltä muuttuneena miehenä. Saarella hän on oppinut taistelemisen ja selviytymisen taidot, mutta ymmärtänyt myös, kuinka hänen rakastamansa kaupunki on rikollisten korruptoima. Palattuaan hän on valmiina käyttämään oppimiaan taitojaan kaupunkinsa pelastamiseen. Uuden identiteetin turvin, vihreään huppuun pukeutunut "kostaja" taistelee pelastaakseen kaupunkinsa rikollisilta ja salaliitolta, joka ulottuu syvemmälle kuin kukaan olisi uskonut. Apunaan hänellä on ex-sotilas, uskollinen henkivartija John Diggle sekä tietotekniikkanero Felicity Smoak.

Myös Arrow-sarjassa vilahtaa useita DC Comics -universumista tuttuja hahmoja - näihin lukeutuvat muun muassa Black Canary, Deathstroke, supersankareista nopein The Flash, myös Suicide Squad -ryhmään kuuluva Deadshot, joka oletettavasti surmasi John Digglen veljen sekä Ra's al Ghul, salamurhaajien kiltan mystinen johtaja, joka on myös Batmanin arkkivihollinen. Mutta turha näistä pahiksista on huolestua, meillä on Green Arrow - Vihreä Nuoli! Mitäpä tekisimmekään ilman vihreähuppuista jousisankaria?

Tutustu Arrow-tuotteisiin netissä - tilaa paidat, figuurit ja muut Arrow-tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää