The Avengers, tai tuttavallisemmin Kostajat, on ehkäpä supersankarijoukoista se suurin ja kaunein. Marvel Comicsin luoma, ensiesiintymisensä sarjakuvalehdessä 1963 tehnyt ryhmä on ajan myötä kokenut muutoksia reilulla kädellä, mutta nimilista on aina ollut kaikkea muuta kuin vaatimaton.

Nimekkääseen supersankarijoukkoon ovat kuuluneet mm. ryhmän johtajana pitkään toiminut, oikeudenmukaisuuden symboli Kapteeni Amerikka (Captain America), Bruce Bannerin vihreä alter ego Hulk, rautahaarniskaan pukeutuva liikemies Tony Stark (Iron Man) sekä Skandinaavisesta mytologiasta vaikutteita ottanut ukkosenjumala Thor.

Marvel Comics vs. DC Comics - kumpi voittaa?

Alun perin supersankariryhmä oli vastine DC Comicsin Oikeuden Puolustajille (The Justice League), johon kuuluivat mm. Batman, Teräsmies ja Salama (The Flash). Näiden sankareiden paremmuudesta voisi vääntää kättä päiväkausia...

Itse The Avengers -sankariryhmästä on 2000-luvun jälkeen tehty useampi elokuva ja myös yksittäiset sankarit ovat saaneet valkokankaan kokonaan itselleen. Sarjakuvasankarit ovat tällä hetkellä suosituimpia kuin koskaan, joten olisi huutava vääryys, mikäli supersankarifaneille ei olisi tarjota myös heidän ansaitsemaan fanituotevalikoimaa.

EMP:n valikoimasta löydät sankarin jos toisenkin. Huppareita, paitoja ja kaikkea muuta supersankareiden ystäville - tilaa The Avengers -tuotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää