Daredevil-fanituotteet EMP:ltä!

Hurjapää joka ei tunne pelkoa - Daredevil! Jo lapsena Matthew "Matt" Murdock esitti sankarillisia piirteitä - hän pelasti sokean miehen rekan alta. Uroteolla oli kuitenkin hintansa - rekan kyydistä lensi radioaktiivista ainetta hänen silmiinsä ja nuorimies sokeutui pysyvästi. Onnettomuuden seurauksena hänen muista aisteistaan tuli kuitenkin yli-inhimmillisen herkät - hän jopa kykenee aistimaan sään muutokset. Oikean ninja-mestarin opissa Matt oppi hyödyntämään kykyjään ja hänestä tuli äärimmäisen taitava taistelulajeissa. Aluksi hän halusi hyödyntää uusia kykyjään ainoastaan kostaakseen isänsä kuoleman, mutta siitä lähtien kun Matt aloitti pelaamaan sankarileikkiä, tapa jäi. Näin Matthew Murdockista, päivisin asianajajana New Yorkissa työskentelevästä epätodennäköisestä sankarista tuli öisin Daredevil, punaisiin pukeutunut oikeuden puolustaja, tai Hell's Kitchenin paholainen. Daredevil kilpailee toisen Marvel-pirulaisen, Deadpoolin, kanssa siitä, kumpi näyttää paremmalta kokopunaisessa puvussaan.

Daredevil sarjakuvissa

Suomessa myös nimellä Hurjapää esiintyneen hahmon loi Stan Lee yhdessä Bill Everettin kanssa ja ensiesiintyminen tapahtui jo vuonna 1964 sankarin nimeä kantaneessa omassa sarjakuvassa. Hahmon sarjakuvasuosio oli kuitenkin huipussaan 70- ja 80-luvulla kun Frank Miller loi omat, synkkäsävyiset versionsa Daredevilistä. Miller muistetaan myös Batman-sarjakuvistaan, johon Christopher Nolanin ohjaama Yön ritari -elokuvatrilogia perustuu. Myös rakastamamme Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ovat paljon velkaa Daredevil-sarjakuvalle - Turtlesit luotiin alun perin parodiana 1980-luvun suosituille sarjakuville. Vertaillessa esim. hahmojen yhtäläisyyksiä näiden kahden suositun sarjakuvan välillä, yhteys lienee ilmeinen.

Daredevil Netflixissä - Kingpin & The Punisher

Disneyn ja Marvelin Daredevil-televisiosarjan ensimmäinen tuotantokausi ilmestyi Netflix-suoratoistopalvelussa huhtikuussa 2015. Pääosaa sarjassa esittää Charlie Cox. Daredevilin vastustajana nähtiin sarjakuvista tuttu vaarallinen arkkivihollinen Kingpin (Vincent D'Onofrio), liikemies nimeltään Wilson Fisk. Puhtoista imagoa ylläpitävä superroisto on vakuuttava ilmestys - isokokoinen, äärimmäisen vahva ja luonteeltaan kylmäverinen. Hän on myös Hämähäkkimiehen ja Punisherin (suom. Tuomari) arkkivihollinen. Punisher (The Walking Dead -sarjasta tuttu Jon Bernthal) nähtiin myös mukana maaliskuussa 2016 ilmestyneellä toisella tuotantokaudella. Lisäksi joukkoon liittyivät Matthew Murdockin rakastajatar Elektra Natchios sekä sokealle sankarillemme taistelutaidot opettanut mystinen Stick. Daredevil on myös ensimmäinen neljästä Marvelin Netflix-sarjasta, jotka lopulta johtavat Puolustajista (eng. Defenders) kertovaan sarjaan. Puolustajat ovat Marvel-kustantamon supersankariryhmä, jossa on esiintynyt Hulkin ja Hopeasurffarin kaltaisia tunnettuja Marvel-hahmoja. Daredevilistä ilmestyi myös aika mitäänsanomaton elokuva vuonna 2003, joka oli niin katsojien kuin kriitikoiden silmissä pettymys.

Kilpailussa "kuka näyttää parhaalta punaisessa?", anna äänesi Daredevilille ja tutustu tarjontaamme!

Tilaa paidat, figuurit ja muut Daredevil-tuotteet meiltä - EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää