Mitä tapahtuisi, jos rikolliselle pystyisi antamaan lopullisen tuomion niinkin helposti kuin kirjoittamalla väärintekijän nimen paperille? Tätä kysymystä pohtii tummanpuhuva, goottihenkinen mangasarja, jonka pohjalta on luotu myös samanniminen anime- Death Note.

Sarjan pääosassa on Light Yagami, tavallinen, koulua käyvä japanilaisnuori. Älykäs nuorukainen on kuitenkin kyllästynyt maailmassa vallitsevaan epäoikeudenmukaisuuteen. Eräänä päivänä hän löytää sattumalta mustan muistikirjan, jolla on odottamattomia ominaisuuksia. Kirja on tippunut Ryuk-nimisen shinigamin hyppysistä. Shinigamit, jotka ovat tätä nykyä suosittu käsite anime-sarjoissa (esim. Bleach ja Soul Eater), ovat ns. kuoleman jumalia, joten kirjassa on kyse elämästä ja kuolemasta. Ihminen, jonka nimi kirjaan kirjoitetaan kirjaan, kuolee sen enempää selittelemättä. Kirjoittajan täytyy kuitenkin tietää henkilön nimi ja muistaa kasvot, että "taika" toimii. Jos kirjoittaja ei erikseen mainitse kuolinsyytä, uhri kuolee sydänkohtaukseen.

Kira vs. L

Light näkee kirjassa tilaisuuden lopettaa rikollisuus kokonaan, joten hän kirjoittaa kirjaan televiossa näkemiensä rikollisten nimiä. Ennenaikaiset, yhtäkkiset kuolemat eivät kuitenkaan jää keneltäkään huomaamatta ja poliisi on pian "jumalallista oman käden oikeutta" toteuttavan tappajan - jota ihmiset kutsuvat myös nimellä "Kira" (eng. Killer) - kintereillä. Poliisi saa avukseen japanilaisen version Sherlock Holmesista, omalaatuisen mutta huippuälykkään L:n, mystisen hahmon jonka henkilöllisyyttä harva tietää. Häntä kuitenkin pidetään yhtenä maailman parhaista etsivistä ja hän on ratkonut lukuisia kinkkiä tapauksia jo ennen tätä, eri puolilla maailmaa. Kiran ja L:n kissa-hiiri-leikki on yksi Death Noten kantavia teemoja. Jottei asia kuitenkaan olisi liian yksinkertainen, yksi "Kiraa" jahtaavista poliiseista on Lightin isä. Shinigami-Ryuk, jonka ansiosta (tai takia) nämä yllättävät kuolemat ovat tapahtuneet, seuraa tapahtumia toistuvasti lähietäisyydeltä.

Anime- ja mangasarjojen lisäksi Death Notesta on jo ilmestynyt japanissa kolme kokopitkää elokuvaa ja neljäs on tuloillaan. Suunnitelmissa on myös jenkkiversio Netflixin tuottamana, jossa huhupuheiden mukaan nähtäisiin tai ainakin kuultaisiin Willem Dafoe (mm. Platoon - Nuoret sotilaat ja Spider-Man-trilogia), Ryukin roolissa.

Valikoimastamme löydät mustakantisia kirjoja (HUOM! Kirjat eivät toimi samalla tavalla kuin sarjassa) ja muita tyylikkäitä Death Note -fanituotteita.

Tilaa Death Note -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää