Vuonna 1993 englanninkielinen termi “Doom” sai uuden merkityksen – tuolloin ilmestyi mainitulla nimellä yksi ensimmäisistä ja legendaarisimmista räiskintäpeleistä. Avaruuden syövereihin sijoittuvassa ensimmäisen persoonan räiskinnässä pelaaja on ainoa eloonjäänyt, joka vaikuttaa joutuneen mahdottoman tehtävän eteen - kohtaamaan demoneita ja hirviöitä suoraan helvetin syövereistä. Nykypelaajalle alkuperäinen Doom saattaisi sumuisine grafiikoineen ja hassuine korahdusäänineen vaikuttaa hieman yksinkertaiselta mutta peli on merkittävä virstanpylväs pelaamisen historiassa. Esimerkiksi tämän päivän suositut räiskinnät kuten Call of Duty, Battlefield ja Overwatch ovat sille paljon velkaa.

Doom - nyt räiskitään!

Doom-pelisarjan tunnistaa nimen kirjoitusasun myös muista elementeistä – toinen toistaan karmivammat hirviöt, brutaali räiskintä, ahdistava pimeys ja sydämentykytyksiä aiheuttava tunnelma. Pitkään kehitteillä olleen, 2016 ilmestyneen Doom 4 -videopelin (nimellä “Doom”) myötä pelisarjann oli tarkoitus ”palata juurilleen”, ja tästä peli myös sai runsaasti positiivista palautetta niin faneilta kuin kriitikoiltakin. Pelin julkaisina toimi Bethesda Softworks, joka tunnetaan suosittujen Fallout- ja Elder Scrolls –pelisarjojen taustalta. Vuonna 2005 ilmestyi myös peleihin perustuva elokuva, jossa hirviöille kyytiä antoi WWE:n showpainilegenda Dwayne “The Rock” Johnson. Jokaisen pelaajan yleissivistykseen kuuluva Doom on tietysti huomioitu myös EMP:n valikoimassa.

Ota haltuun klassikkokuvilla varustetut paidat, mukit ja muut tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta ja anna palaa! Doom is coming!

Lue lisää