Modernia metallia soittavan amerikkalaisyhtye Five Finger Death Punchin (lyhennettynä 5FDP tai FFDP) nousukiito on ollut varsin huimaa seurattavaa.

Kitaristi Zoltan Bathory ja rumpali Jeremy Spencer perustivat orkesterin vuonna 2005 ja pian mukaan liittyi myös keulakuva, laulaja Ivan Moody. Muusikot löysivät yhteisen kultasuonen nopeasti ja entisen Machine Head -kitaristi Logan Maderin miksaama ensilevy "The Way Of The Fist" ilmestyikin jo loppukesällä 2007. Albumia on tähän päivään mennessä myyty yli puoli miljoonaa kopiota pelkästään Yhdysvalloissa. Iskevän nimensä bändi nappasi Quentin Tarantinon Kill Bill –leffoista – ja nimi kuvastaa osuvasti bändin musiikillista turpaanvetoa.

Debyyttilevynsä jälkeisellä mittavalla kiertueella Five Finger Death Punch esiintyi ahkerasti muun muassa Kornin ja Disturbedin kanssa. Eurooppa alkoi puolestaan saada kiinni tästä uudesta jenkkibändistä alkuvuodesta 2009, kun suomalainen Spinefarm Records julkaisi "The Way Of The Fistin" vanhalla mantereella.

Muun muassa Ozzy Osbournen ja Hellyeahin kanssa työskennelleen Kevin Churkon kanssa tuotettu kakkoslevy "War Is The Answer" ilmestyi kesällä 2009. Pitkäsoitto nousi Yhdysvaltain albumilistalla suoraan seitsemänneksi ja Five Finger Death Punch päätyikin kiertämään maailmaa hurjalla tahdilla. Soittokumppaneina toimivat muun muassa Rob Zombie, Godsmack ja Lamb of God.

Yhtyeen kolmas pitkäsoitto "American Capitalist" saapui markkinoille lokakuussa 2011 ja yhtyeen suosio jatkoi kasvuaan. Tämän seurauksena Five Finger Death Punchin ei enää tarvinnut tyytyä lämmittelijän rooliin vaan se sai itse valita kiertuekumppaninsa. Sellaisia olivat muun muassa Soulfly, Trivium, Killswitch Engage, Hatebreed, ja All That Remains.

"American Capitalistin" seuraajan kirjoitusprosessi osoittautui hedelmälliseksi, sillä yhtye sävelsi nopealla tahdilla lähes kolmekymmentä uutta biisiä. Tuloksena olikin peräti kaksi tuoretta albumia: "The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell", volume 1 ja volume 2. Loppukesällä 2013 ilmestynyt ykköslevy ja marraskuussa saapunut toinen osa debytoivat Yhdysvaltain albumilistalla sijalla 2.

Bändin tuorein albumi ”Got Your Six” ilmestyi syyskuussa 2015 ja jatkoi jo odotetusti bändin kovaa menestysputkea. Kyseiseltä albumilta irtosivat mm. hittibiisit ”Jekyll & Hyde”, ”Wash It All Away” ja ”Hell To Pay”. Itse albumi ja samaa nimeä kantava avausraita ”Got Your Six” oli kunnianosoitus amerikkalaisille asevoimille, koska se viittaa sotilaiden käyttämään sanontaan ”I’ve got your back” (”varmistan selustasi”). Useissa metalligaaloissa palkittu yhtye sai albumin myötä merkittävän tunnustuksen myös Yhdysvaltain armeijalta - The Soldier Appreciation Awardin, joka on amerikkalaisten sotilaiden äänestämä palkinto ja se myönnetään vain joka viides vuosi. Ainoa muusikko jolle kyseinen palkinto on aikaisemmin myönnetty on muuan Elvis Presley.

Suomessa bändi on nähty jo yhteiskiertueella mm. Avenged Sevenfoldin, (2013) ja Judas Priestin kanssa (2015). Bändihän oli tehnyt yhteistyötä legendaarisen Judas Priestin solistin Rob Halfordin kanssa jo aikaisemmin, kun hän vieraili vuoden 2013 Vol. 1 –levyn startanneella ”Lift Me Up” –biisillä. Seuraavan kerran fanit pääsevät näkemään suosikkinsa livenä marraskuussa 2017 kun bändi saapuu Hartwall Arenalle yhdessä In Flamesin ja Of Mice & Menin kanssa.

Five Finger Death Punch –fanit ovat varmasti innoissaan siitä tiedosta, että punchagram-logo on valikoimassamme vahvasti esillä ja siisteimmät 5FDP-tuotteet tuotteet voit hankkia kätevästi netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Hupparit, paidat, mukit, lippikset ja albumit – tilaa Five Finger Death Punch -tuotteet itsellesi kattavasta valikoimastamme!

Lue lisää
Sivu / 2