Game of Thrones -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

"Winter Is Coming..."

Palkitun George R. R. Martinin eeppinen Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarja (A Song of Fire and Ice) kääntyi onnistuneesti myös televisiosarjaksi Game of Thrones.

Kriitikoiden rakastama ja fanien palvoma sarja vie meidät Westerosin kiehtovaan ja mysteeriseen Seitsemään kuningaskuntaan, jossa totuus on monesti tarua ihmeellisempää. Laatusarjoja tuottaneen HBO:n näkemys kirjasarjasta on väkivaltainen ja karu täynnä toinen toistaan uskomattomampia juonenkäänteitä ja monimutkaisia juonitteluja. Tunteita herättävät henkilöhahmot, vahva tarina ja näyttävä toteutus ovat tehneet lyhyessä ajassa Game of Thronesista yhden aikamme kiehtovimmista TV-sarjoista.

MISTÄ SARJASSA ON KYSE (ei sisällä järisyttäviä juonipaljastuksia)?: Mahtisukujen taistellessa valtaistuimesta ei armoa anneta. Westerosin suuret aatelissuvut tavoittelevat kaikki parasta istumapaikkaa Kuninkaansataman Rautavaltaistuimella - kukistettujen kuninkaiden ja heidän sotilaidensa miekoista rakennetulla näyttävällä ja epämukavan näköisellä vallan symbolilla. Rautavaltaistuimen takoi aikoinaan Aegon Targaryen, Westerosin ensimmäinen kuningas, joka yhdisti kaikki Seitsemän kuningaskuntaa yhden kuninkaan alle.

Targaryenit - tulta, verta ja lohikäärmeitä

Targaryenien valta kukistui kun kapinallinen Robert Baratheon (sarjassa Mark Addy), apunaan mm. pohjoista hallitsevat Starkit, päihitti mielivaltaisesti kuningaskuntaa johtaneen Aerys II Targaryenin, joka tekojensa vuoksi sai lisänimen "hullu kuningas". Targaryeneista suurin osa surmattiin vallanvaihdon tuoksinassa mutta hullun kuninkaan jälkeläiset, Viserys ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) joutuivat elämään elämänsä maanpaossa. Suunnitellessaan uutta valtaannousua Daenerys Myrskysyntyinen, lohikäärmeiden äiti, solmii avioliiton sotaisan dothraki-heimon johtajan, khal Drogon (Jason Momoa), kanssa. Neuvoja ja suojelusta Daeneryksella tarjoaa myös ser Jorah Mormont (Iain Glen), taitava miekkamies ja älykäs taktikko, Pohjoisen aatelinen joka niin ikään elää maanpaossa. "Fire and Blood", kuuluu Targaryenin suvun motto.

Baratheonit - "Ours is the Fury"

Targaryenin jälkeen Rautavaltaistuimella hallitsee Robert Baratheon, entisaikojen suuri soturi, joka päästyään valtaan on mieltynyt viiniin ja vieraisiin naisiin. Hän on rakkaudettomassa avioliitossa Cersei Lannisterin (Lena Headey) kanssa, liitossa jonka tarkoitus oli ainoastaan vahvistaa molempien sukujen asemaa. Heillä on näennäisesti kolme yhteistä lasta, perimisjärjestyksessä seuraavat. Robertin veljet Stannis ja Renly Baratheon uskovat kuitenkin olevansa oikeutettuja kruunuun Robertin jälkeen, koska ilmassa on vahva epäilys, ettei Cersein lapset ole oikeasti kuninkaan jälkeläisiä.

Lannisterit maksavat aina velkansa

Lannisterien perheenpää on Tywin Lannister (Charles Dance), paljon kokenut harmaahapsi, joka hallitsee pelolla ja rautaisella kurilla. Hän Westeroin rikkain mies, Casterlynkallion lordi ja Länsimaiden lääninherra ja Lännen suojelija. Tywin on isä Cerseille, Jaimelle sekä Tyrionille, jota synnyttäessään heidän äitinsä menehtyi. Cersei on perheen kiero ja armoton kuopus, joka tekee mitä tahansa suojellakseen lapsiaan. Kolmesta lapsesta vanhimmasta, Joffreysta, muotoutuu valtaa saadessaan yksi televisiohistorian vastenmielisimmästä hahmoista. Jaime (Nikolaj Coster-Waldau), Cersein kaksoisveli ja ehkä vähän muutakin, on Kuninkaan Kouran virkaa hoitanut miekkamies vailla vertaa, joka tuli tunnetuksi myös kuninkaansurmaajana - hän surmasi hullun kuninkaan iskemällä miekan hänen lävitseen. Tyrion Lannister (Peter Dinklage), jota myös ivallisesti peikoksi kutsutaan lyhytkasvuisuuden takia, on perheen musta lammas. Maallisia paheita arvostava ja kyyninen sanailija ei koskaan ole ollut isänsä tai siskonsa suosiossa, mutta älyllään ja viekkaudellaan kykenee odottamattomiin saavutuksiin. Lannisterit ovat Westerosin rikkain suku, mistä juontaa myös heidän mottonsa: "Lannister always pays his debts".

Starkit - Talvi on tulossa...

Kylmää pohjoista hallitsevat Starkit, Talvivaaran lordin Eddard "Ned" Starkin (Sean Bean) johdolla. Ned Stark on kuningas Robert Baratheonin uskollinen ystävä, joka vastahakoisesti myöntyy ottamaan vastaan Kuninkaan kouran tehtävän suojellakseen ystäväänsä valtakunnassa tapahtuvilta juonitteluilta. Kun hahmon roolissa nähdään näyttelijä Sean Bean, jonka hahmot kokevat elokuvissa toistuvat samanlaisen kohtalon, ei lähtökohdat ole ihanteelliset. Nedillä ja hänen vaimollaan Catelyn Starkilla (Michelle Fairley) on viisi lasta - Robb, Sansa, Arya, Bran ja Rickon. Robb Stark (Richard Madden) on esikoinen, perimäjärjestyksessä ensimmäisenä ja hänen mukanaan kulkee yksi pelottomista Hurjasusista (Harmaatuuli), joita Starkit ovat pennusta lähtien kasvattaneet. Kun perheen pää Eddard Stark ei ole paikalla, Robb Stark toimii Talvivaaran sijaishallitsijana. Arya Stark (Maisie Williams) on perheen nuorempi tytär, voimakastahtoinen poikatyttö, joka on kiinnostunut sodankäynnin saloista ja miekkailusta - Arya ei tyydy kenenkään palkintovaimoksi, vaan haluaa päättää omasta kohtalostaan. Perheen vanhempi tytär, Sansa Stark (Sophie Turner) on siskonsa vastakohta - herkkä ja naisellinen kaunotar, joka nauttii hemmottelusta ja leidille sopivista aktiviteeteista. Brandon ja Rickon ovat Starkin perheen nuorimmat, vielä lapsia, joita suojelee jättiläisen sukua oleva isokokoinen ja hieman yksinkertainen Hodor. Osa Starkien katrasta ovat myös Jon Nietos (Kit Harington) ja Theon Greyjoy (Alfie Allen). Jon on Eddard Starkin lapsi avioliiton ulkopuolisesta suhteesta, jonka vuoksi hän ei ole oikeutettu suvun sukunimeen. Hän liittyy osaksi Mustalinnan Yövartiota, joka päivystää pohjoisessa Westerosia uhkaavien vaarojen varalta. Theon on puolestaan lordi Balon Greyjoyn poika, Rautasaarten perillinen, jonka Starkit ottivat "huostaansa" Rautasaarten kapinoidessa kruunua vastaan.

Muuri ja pahamaineinen Yövartio

Kauimpana pohjoisesa Westerosia suojaa ulkopuolisilta uhilta Muuri, sadan metrin korkuinen jääseinämä, jonka tarkoituksena on pitää ulkopuolella verenhimoiset villit ja mystiset Valkoiset kulkijat, joita tuhansiin vuosiin ei ole kukaan nähnyt, mutta joiden olemassaolo vaikuttaa entistä vahvemmalta. Muurilla päivystävät Yövartion miehet - pelottava joukko sekalaisia miehiä, pääosin rikollisia ja laitapuolen kulkijoita. Yövartioon liittyminen on loppuelämän kestävä päätös - karkuruudesta rankaistaan kuolemalla. Kaiken taustalla juoniaan punovat etenkin Lord Varys (Conleth Hill), kaljupäinen eunukki jolla on vakoojia eri mantereilla, ja sekä Petyr "Pikkusormi" Baelish (Aidan Gillen), kiero bordellinpitäjä, joiden ajatuksenjuoksua, uskollisuutta tai motiiveja on vaikea ennustaa.

Tämä kaikki tuli selväksi jo ensimmäisellä tuotantokaudella, ja sarjan 6. tuotantokausi käynnistyi 24.huhtikuuta 2016. Mitä kaikkea sarja ehtiikään vielä tuoda tullessaan...

Pohjoisen kuninkaiksi kutsutut Starkit, lohikäärmeiden verta ja sukua olevat Targaryenit, mahtisuvuista varakkaimmat Lannisterit vai kenties hullun kuninkaan kukistaneet Baratheonit. Kenen joukkoihin sinä kuulut?

Voit valita puolesi tilaamalla Game of Thrones -suosikkituotteesi netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 4