Figuurit, paidat ja muut Ghostbusters - Haamujengi -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Ivan Reitmanin ohjaama Ghostbusters - Haamujengi (1984) on 80-luvun omaperäinen komediahelmi, jossa on kenties elokuvahistorian tarttuvin tunnusmusiikki.

"If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call? Ghostbusters!"

Saturday Night Live -tähdet Bill Murray (Peter Venkman) ja Dan Aykroyd (Raymond Stantz), sekä Harold Ramis (Egon Spengler) esittävät paranormaaleista ilmiöistä kiinnostuneita tiedemiehiä, jotka saavat potkut työstään yliopistolla koska heidän tutkimuksensa vaikuttaisi hölynpölyltä. Kolmikko perustaa yrityksen, joka työkseen nappaa haamuja ja muita yliluonnollisia olioita. Vaikka bisnekset näyttävät aluksi olevan heikoilla hangilla, ei mene hetkeäkään, kun työajoneuvoksi muutettu entinen ambulanssi kaasuttaa renkaat ulvoen paranormaalien ilmiöiden perässä ja joukkoon palkataan neljäs haamujengiläinen, Winston Zeddemore (Ernie Hudson). Slimer, Vaahtokarkkimies ja muut ektoplasmaa erittävät ilkimykset terrorisoivat New Yorkia, jolloin vitsi muuttuu yhtäkkiä todeksi. Ghostbustersit näyttävät pukuineen ja sädeasuineen ehkä hieman naurettavilta, mutta kun New York ja koko maailma on vaarassa, ei ole epäilystäkään siitä, kenelle soitat.

Yllätyshitiksi muodostunut Ghostbusters, jossa aikaansa nähden oli huikeat erikoisefektit (Oscar-ehdokkuus erikoistehosteista), sai ansaitsemansa jatko-osan vuonna 1989. Mukana oli kaikki vanhat tekijät, myös sivuosassa esiintyneet Sigourney Weaver (Dana Barrett, Peter Venkmanin mielitietty) sekä Rick Moranis (Louis Tully, Danan utelias naapuri). New Yorkissa on ollut edellisten tapahtumien jälkeen jo vuosien ajan hiljaisempaa ja osa tutuista haamujengiläisistä on löytänyt itselleen uusia töitä. Kaupungin alla virtaa kuitenkin pelottavan suuri limajoki, joten on vain ajan kysymys kun tuttu poppoo on jälleen koottava yhteen. Ja jos kysyt miksi juuri he, Peter Venkman kertoo sen sinulle: "We're the best, we're the beautiful, we're the only... Ghostbusters!"

Animaatiosarjojen ja pelien lisäksi Ghostbusters-elokuvasta on valmistunut myös uusintaversio vuonna 2016, jossa alkuperäisistä elokuvista poiketen haamuja jahtaavat naispäähenkilöt (Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Kristen Wiig ja Leslie Jones). Monet arvostelijat ovat ehtineet lytätä uuden version jo ennen sen ilmestymistä, mutta jokainen tehköön asiasta oman johtopäätöksensä.

Yksi asia on kuitenkin varmaa, jos etsit Ghostbusters-fanituotteita...

Ghostbusters-tuotteet voit tilata kätevästi netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää