Green Day -tuotteet

 Yhdysvaltalainen Green Day perustettiin vuonna 1987 ja se toimi ensimmäiset vuodet nimellä Sweet Children. Tuskinpa teini-ikäiset Billie Joe Armstrong ja Mike Dirnt aavistivat mihin kaikkeen he bändinsä kanssa vielä pääsisivät, kun he vuonna 1989 julkaisivat ensimmäisen EP:n nimeltä "1,000 Hours". Menestys ei kuitenkaan tullut yhdessä yössä, sillä Green Day ehti kiertää ympäri yhdysvaltoja lukemattomia kertoja, koluten pieniä paikkoja ja nukkuen milloin kenenkin nurkissa, kunnes vuonna 1993 Reprise Records kiinnitti energisen ryhmän talliinsa.

Ensimmäinen varsinainen albumi "Dookie" julkaistiin 1994 ja se räjäytti potin täysin! Singlet "When I Come Around", "Basket Case" ja "Longview" soivat kaikkialla ja albumi möi yli 15 miljoonaa kappaletta.  Seuraavat kaksi albumia "Insomniac" ja "Nimrod" jatkoivat samalla linjalla debyytin kanssa ja vahvistivat bändin asemaa samalla todistaen, että Green Day oli tullut jäädäkseen.

Muutaman vuoden tauon jälkeen bändi palasi vuonna 2000 parrasvaloihin uudella "Warning:"-levyllä. Fanit yllättyivät uudesta, rauhallisemmasta Green Day:sta, ja mikäli parjautta mitataan myyntiluvuilla, on kyseinen albumi bändin heikoin. Vaikka kadonneet studionauhat ja muut vastoinkäymiset melkein lopettivat bändin uran, julkaistiin seuraava albumi neljä vuotta myöhemmin. Tämä 2004 julkaistu albumi kantoi nimeä "American Idiot" ja se palautti Green Dayn jälleen huippusuosioon. Levyä on myyty maailmanlaajuisesti yli 16 miljoonaa kappaletta. "Boulevard of Broken Dreams" ja "Wake Me Up When September Ends" kaltaiset hitit valloittivat yleisön niin levyllä kuin livenäkin, ja bändi pokkasi levystä parhaan rock-albumin Grammy-palkinnon. Menestyslevyä seurasi vasta vuonna 2009 "21st Century Breakdown" ja levyn jälkeisen kiertueen mielenkiintoinen yksityiskohta on, että siltä julkaistiin ei yhtä, vaan kaksi live-julkaisua:  "Last Night on Earth: Live In Tokyo" ja "Awesome as Fuck". Green Dayn viimeisin julkaisu, tai pikemminkin julkaisut, ovat kolme putkeen julkaistua albumia " ¡Uno!", "¡Dos!" ja "¡Tré!".

Green Day:ssa ja EMP:ssä on paljon samaa: Molemmat erottuvat valtavirrasta tekemällä asiat juuri omalla tavallaan, välittämättä muiden mielipiteistä. Tämän "liiton" seurauksena on luonnollista, että tarjonnastamme löytyy kattava valikoima Green Day:n fanituotteita - paidat, CD:t, DVD:t, julisteet + + +  

Tilaa Green Day -tuotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu 1 / 1