Puhuva pesukarhu, puuta muistuttava humanoidi, kostonhimoinen avaruusolento, linnunradan tappavin nainen ja yksi sarkastinen ihminen - siinäpä vasta epätodennäköinen joukko sankareita.

Ihmiskunnan kohtalo kuitenkin riippuu näistä viidestä erikoisyksilöstä Marvel-kustantamon Galaksin vartijat -sarjakuvaan perustuvassa Guardians of the Galaxy -elokuvassa (2014). Kuin kohtalon yhteensaattamana Peter Quill, nuorena orvoksi jäänyt ja avaruusroistojen kasvattamana ihminen, lyöttäytyy yhteen muiden erikoisten rikostenuusijoiden kanssa saadakseen haltuunsa voimakkaan pallon. Pallolla ei napata Pokémoneja vaan sen sisällä on yksi muinaisista Ikuisuuskivistä, voimakas energianlähde, joka joutuessaan vääriin käsiin voi johtaa planeettojen tuhoutumiseen. Nämä väärät kädet kuuluvat Ronan Syyttäjälle, jonka erikoisalaa on juuri sattumanvarainen maailmojen tuhoaminen.

Star Lord, Rocket, Groot, Drax & Gamora

Vastahakoisen sankarijoukon johtajuus lankeaa Peter Quillille (roolissa Chris Pratt), tai siis Tähtilordille (Star Lord), legendaariselle lainsuojattomalle - tai tällä nimellä hän ainakin itse itseään tituleeraa. Fiksaatio pukeutua tiukkaan punaiseen pukuun ja taipuvuus keskustella sarkastiseen sävyyn tuo vahvasti mieleen toisen Marvelin antisankarin, Deadpoolin. Avukseen hän saa aivot ja puu -kaksikon: pienikokoisen mutta älykkään Rocket-pesukarhun (äänenä pahasta krapulastaan muistettava Bradley Cooper) sekä puuta muistuttavan humanoidi-Grootin (äänenä Vin Diesel), jonka lausevalikoimaan kuuluu ainoastaan ”I am Groot” -lausahdus. Lisää lihaksia joukkoon tuo Drax Tuhoaja (WWE-tähti Dave Bautista), fyysisesti ylivoimainen avaruusolento kostoretkellä, ja yksi universumin vaarallisimmasta salamurhaajista, tappavan kaunis Gamora (Zoe Saldana).

Ensimmäinen Guardians of The Galaxy -elokuva oli tuulahdus raikasta ilmaa ja menestys myös lippuluukun tuloissa. Entistäkin näyttävämpi, räjähtävämpi ja hauskempi (ja kaikkia muita komparatiiveja) jatko-osa Guardians of the Galaxy vol 2. ilmestyy ennen kesää 2017 - nappaa siis Walkman hyppysiisi, awesome mixtapet vol. 1 & 2 soimaan ja meno päälle!

Guardians of the Galaxy -tuotteet ja muut vastustamattomat Marvel-hahmot löydät EMP.fi-verkkokaupasta - tutustu, ihastu ja tilaa!

Lue lisää
Sivu / 3