Paidat, mukit, figuurit ja muut murskaavan hienot Hulk-tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Marvel-kustantamon, legendaaristen Stan Leen ja Jack Kirbyn, luoma Hulk (tai The Incredible Hulk / Uskomaton Hulk) on sarjakuvamaailman Dr. Jekyll & Mr. Hyde - toisaalta "normaali" ihminen, mutta hermostuessaan arvaamaton, väkivahva "otus". Hulkia pidetään koko Marvel-universumin fyysisesti vahvimpana hahmona - ja kun iso vihreä mies stressaantuu tai suuttuu, sitä vahvemmaksi hän muuttuu. Ensiesiintymisestä hahmo teki 1962 amerikkalaisen Incredible Hulk -lehden numerossa.

"Hulk murskaa!"

Hulk on Bruce Banner -nimisen tiedemiehen alter ego. Bruce on älykäs, hieman sosiaalisesti rajoittunut fyysikko, joka joutui keksimänsä radioaktiivisen gamma-pommin uhriksi. Pommi ei kuitenkaan ollut tappava kuten olisi voinut olettaa, vaan Bruce Bannerille syntyi toinen persoona, iso vihreä Hulk (väri saattaa vaihdella), joka tulee esiin varsinkin Brucen kokiessa vahvoja emotionaalisia purkauksia.

Vaikka hahmo varsinkin elokuvien myötä tunnetaan yleisesti "isona, vihaisena ja vihreänä Hulkina", on hahmosta olemassa useampia ilmenismuotoja - Bruce Banner -ihmishahmon lisäksi on myös Tyhmä Hulk, itseensä kolmannessa persoonassa viittaava hahmo, joka yleensä on versioista tyhmin, mutta myös voimakkain. Harmaa Hulk on ylimielinen oman edun tavoittelija, ovela ja välillä älykäs hahmo, joka tulee esiin vain öisin. Viisas Hulk on puolestaan yhdistelmä näitä kaikkia - Bannerin äly, Harmaan Hulkin oveluus ja Tyhmän Hulkin voimat. Lisäksi on tulevaisuuden Hulk-versio Maestro, jota ei välttämättä pidetä Bruce Bannerin alter egona, vaan ainoastaan superroistona.

Avengers & muut yhteistyökumppanit

Huolimatta "vaikeasti lähestyttävästä persoonallisuudestaan" Hulk on tehnyt yhteistyötä myös muiden supersankareiden kanssa - tähän joukkoon voidaan laskea ainakin The Fantastic Four (Ihmeneloset), Spider-Man (Hämähäkkimies) ja Wolverine. Hän on myös osa Marvelin Avengers-supersankarijoukkoa yhdessä Kapteeni Amerikan, Thorin ja Iron Manin kaltaisten isojen tekijöiden kanssa.

Supersankarikollegoidensa tavoin Hulk on näkynyt ahkerasti elokuvateattereissa - vuoden 2003 versiossa pääosaa näytteli Eric Bana (elokuvassa "Hulk"), vuonna 2008 oli Edward Nortonin vuoro ("The Incredible Hulk") ja 2010-luvulla roolissa on nähty Mark Ruffalo (esim. The Avengers ja Avengers: Age of Ultron). Mark Ruffalon versio isosta jätistä nähdään myös tulevissa elokuvissa Thor: Ragnarok (2017) ja Avengers: Infinity War 1 & 2 (2017/2018).

Elokuvien, animaatioiden ja pelien lisäksi vuosien 1978-1982 välillä nähtiin legendaarinen The Incredible Hulk -televisiosarja, jossa rauhallisen David Bruce Bannerin roolissa nähtiin Bill Bixby ja räväkämpää puolta esitti kehonrakentaja Lou Ferrigno.

Tee kaverisi vihreäksi kateudesta ja tutustu ikivihreisiin fanituotteisiin.

Tilaa Hulk-tuotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää