Kun Tylypahkan taikuudet on jo monta kertaa nähty ja pottermania edelleen polttelee, on aika tutustua syvemmin tämän taikamaailman ihmeellisiin otuksiin. Mainiot eväät tähän tarjoaa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (engl. Fantastic Beasts and Where To Find Them), J.K.Rowlingin kirjoittama kirja (salanimellä Newt Scamander), kaikenkattava opas erikoisten otusten tunnistamiseen ja nappaamiseen. Kirja esiintyi oppikirjana Tylypahkan opinahjossa ja nuorten velhojen menestyksekkäiden seikkailujen myötä kirjan sisältö siirtyi myös valkokankaalle.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva

Kirjaan perustuva spin-off tarina, Harry Potter -elokuvien esiosa, nähdään elokuvateattereissa marraskuussa 2016 - kyseessä on ensimmäinen näytös ties kuinka pitkään elokuvasarjaan. Tarina sijoittuu New Yorkiin, kymmeniä vuosia ennen Potter-kirjojen tapahtumia. Hyvää on turha vaihtaa, joten tekijätiimissä ovat mukana Harry Potter -menestyselokuvista tutut nimet - ohjaajana jatkaa David Yates, joka ohjasi neljä viimeisintä Potter-elokuvaa. Pääosassa, ihmeellisten otusten "vanginvartijana" Lisko Scamanderina (Newt Scamander) nähdään Eddie Redmayne.

Lisko Scamanderin erikoiset seikkailut

Lisko Scamanderilla on hyvin erikoinen työnkuva - hän etsii ja vangitsee maagisia olentoja, kaikennäköisiä ja kaikenkokoisia, mitä piilevällä maailmalla onkaan tarjota. Kutsumusammatissa on hyvät ja huonot puolensa, ainakaan tylsää ei tule olemaan - synkän metsän uumenissa saattaa piileskellä ystävällinen pikkuotus tai iljettävä pahuuden ruumiillistuna. Siitäkin huolimatta, gotta catch 'em all, kuten Pokémonit konsanaan. Maagisessa kapsäkissään, joka ulkoisesti näyttää aivan tavalliselta, hieman kuluneelta matkalaukulta, hän kantaa mukanaan ihmeotuksia, jollaisia muut eivät voisi edes kuvitella olevan olemassa.

Eriskummalliset taikaeläimet ja velho New Yorkissa

Elokuvan tarina lähtee liikkeelle vuodesta 1926, kun Lisko Scamander saapuu maagiseen New Yorkiin, paikkaan jossa valot välkkyvät kirkkaampina kuin missään muualla. Ei ehkä paras paikka velholle jonka matkalaukku on täynnä taikaeläimiä - Liskon täytyy olla erityisen varovainen, ettei ameriikan jästit saa tietää taikamaailman ja olentojen olemassaolosta. Mutta kuinka sattumallakaan onkaan aikansa ja paikkansa, vankeuteen kyllästyneet otukset pääsevät karkuun matkalaukkuvankilastaan. Sitten on pedot irti, eikä ole New York kokenut mitään yhtään järisyttävää sitten Haamujengin.

Tästä joukosta löytyy esimerkiksi haisku (engl. niffler) - pieni, karvainen ja lempeän hellyyttävä otus, joka on kaiken kiiltävän perään. Kun haisku on aarteen perässä, se kykenee pistämään ihmisasutuksen palasiksi nopeammin kuin Lisko ehtii taikasauvaansa heilauttaa. Tällainen ei lupaa hyvää New Yorkille tai sen asukkaille. Eikä Lisko Scamanderin tilannetta helpota yhtään se, että ison mantereen taikajärjestö, MACUSA (Magical Congress of the United States of America), ei hypi riemusta kun brittivelmu on tuonut kaaoksen heidän leikkikentälleen.

Mutta olitpa sitten jästi tai omaat piileviä taikavoimia, ihmeelliset otukset odottavat sinua verkkokaupassamme - asiaankuuluvat asusteet löydät siis valikoimastamme: mekot, paidat ja hupparit sekä korut, julisteet ja figuurit.

Fantastic Beasts And Where To Find Them - Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -tuotteet netistä - EMP.fi!

Lue lisää
Sivu / 2