In Flames

Elettiin talvea 1996, kun ruotsalaisyhtye In Flames julkaisi odotetun "The Jester Race" -kakkosalbuminsa. Iron Maidenista ja Judas Priestista muistuttavien tarttuvan melodisten tuplakitaraharmonioiden ja terävän ärjymislaulun ennakkoluuloton sekoitus toimi loistavasti ja In Flames - vaikka yhtyeen valtava vaikutus selvisikin lopullisesti vasta tulevien vuosien aikana - nousi ryminällä niin sanotun göteborgilaisen death metalin ehdottomaksi kärkinimeksi At The Gatesin ja Dark Tranquillityn rinnalle.

Jo yli kaksi miljoonaa studioalbumia vaikutusvaltaisen uransa aikana myyneen In Flamesin vuonna 1990 perustanut kitaristitaituri Jesper Strömblad soittaa nykyisin The Resistance -yhtyeessä, mutta laulaja Anders Fridénin ja kitaristi Björn Gelotten tänä päivänä johtama In Flames on todistanut pystyvänsä mainetekoihin myös ilman erästä kivajalkaansa. Kesällä 2011 ilmestynyt orkesterin kymmenes studioalbumi "Sounds Of A Playground Fading" nimittäin nousi muun muassa Saksan listaykköseksi ja aikaisemminkin ahkerasti kiertäneen In Flamesin keikkakalenteri turposi samalla ennennäkemättömiin mittoihin.

Suomalaisfanien keskuudessa erityisen suurta suosiota nauttiva In Flames ei ole koskaan pelännyt radikaaleja muutoksia tai uusien tuulien haistelua. Göteborg-metallin klassikosta "Claymanista" (2000) on melkoisen pitkä matka kaksi vuotta myöhemmin ilmestyneeseen "Reroute To Remainiin" - niin musiikillisesti kuin soundillisestikin - mutta onnellisten tähtien alla syntyneen In Flamesin suosio jatkoi tuolloinkin vain kasvamistaan. Positiivisesta ennakkoluulottomuudesta kertoo myös vuoden 2010 yhteistyö elektro-yhtye Pendulumin kanssa.

Jo yli kaksikymmentä vuotta toimineen In Flamesin tuotevalikoima on tunnetusti valtava ja EMP onkin kerännyt niitä tarjolle hienon kattauksen: T-paidat, topit, hupparit, kangasmerkit, CD:t, DVD:t...

Tilaa In Flames -tuotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 2