Led Zeppelin -tuotteet

Mikä on popmusiikin historian merkittävin artisti tai yhtye? Onko se kenties The Beatles, The Rolling Stones, Abba, Elvis Presley tai vaikkapa Jimi Hendrix? Mielipiteensä kullakin, mutta fakta on joka tapauksessa se, että monen rockfanin listan ykköstilalta löytyy brittilegenda Led Zeppelin.

Led Zeppelin sai alkunsa Britannian pääkaupungissa vuonna 1968 Yardbirds-nimisen yhtyeen raunioista. Laulaja Robert Plant, kitaristi Jimmy Page, basisti John Paul Jones ja rumpali John Bonham soittivat ensimmäisen konserttinsa lontoolaisen levykaupan edessä, jonka jälkeen tuore yhtye suuntasi esiintymään Pohjoismaihin.

Led Zeppelinin ensimmäinen albumi ilmestyi vuonna 1969 - kuten myös bändin läpimurroksi osoittautunut kakkosalbumikin. "Led Zeppelin II" -levyä pidetään myös eräänä raskaan rockin vahvimmista kulmakivistä.

Seuraavana vuonna yhtye konsertoi Helsingin Kulttuuritalolla ja tämä esiintyminen jäi lopulta Zeppelinin ainoaksi Suomen-keikaksi. Tiivis levytystahti jatkui puolestaan "III"-albumin (1970) ja "IV"-klassikon (1971) myötä. Neloslevy sisältää rockhistorian tunnetuimpia kappaleita, etunenässä "Stairway To Heaven" ja "Rock And Roll".

Jättimäisistä kiertueista ja omasta lentokoneesta tunnettu Led Zeppelin paljastui uransa aikana myös pelottomaksi kokeilijaksi, sillä esimerkiksi kolmas albumi tarjoilee akustista tunnelmointia ja folk-sävyjä, "Houses Of The Holy" -albumin (1973) sisältäessä myös funk- ja reggaevaikutteita.

Ankaralla työtahdilla itsensä loppuun polttaneen lontoolaisyhtyeen ura oli jo muutenkin laskusuunnassa "In Through The Out Door" -levyn (1979) aikoihin, mutta lopullisesti bändin vaikutusvaltainen ura tyssäsi John Bonhamin kuolemaan syksyllä 1980. Tämän traagisen tapahtuman jälkeen Led Zeppelin on palannut lavalle vain muutaman kerran - Live Aid -konsertissa 1985, Atlantic Recordsin 40-vuotisjuhlatapahtumassa 1988 ja Lontoossa 2007.

Lontoon-konsertista vuonna 2012 julkaistu "Celebration Day" -tallenne on saanut osakseen suurta suitsutusta, mutta Led Zeppelin ei kuitenkaan ole palaamassa uudelleen lavoille. Ja tapahtuipa mitä tahansa niin yksi asia on sataprosenttisen varmaa: tämän brittibändin jättämä perintö on täysin ainutlaatuinen!

Valikoimastamme löydät bändin CD:t, DVD:t, paidat ja muut tuotteet! Tilaa siis Led Zeppelin -fanituotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!
Lue lisää
Sivu 1 / 1