Nightwish on sinfonisen metallin kiistaton kärkinimi! Lukuisat yhtyeet ottavat Nightwishista vaikutteita, mutta jokin jää aina puuttumaan. Tuomas Holopainen on onnistunut luomaan bändin musiikista tunnistettavaa, ainutlaatuista ja muista naislaulajilla varustetuista bändeistä erottuvaa, ja tämä on tehnyt yhtyeestä todella suositun ympäri mailmaa. Vuonna 1997 julkaistulla "Angels Fall First" -levyllä lauloi sopraano Tarja Turunen ja musiikki herätti yleisön mielenkiinnon.

Seuraavien vuosien aikana julkaistut albumit "Oceanborn", "Wishmaster", "Century Child" ja "Once" kasvattivat bändin suosion huimiin mittasuhteisiin. Vuonna 2004 julkaistu hittibiisi "Nemo" soi tiuhaan radiossa ja televisiossa, ja toi bändin kaikkien tietoisuuteen. Vuonna 2005 Nightwish yllätti erottamalla Tarja Turusen, mutta edes tämä suuri muutos ei vaikuttanut bändin suosioon. Turusen korvanneen ruotsalaisen laulajan Anette Olzonin myötä bändi aloitti uuden aikakauden ja julkaisi vuosien 2007 - 2012 aikana menestysalbumit "Dark Passion Play" ja "Imaginaerum". Tilanne Olzonin kanssa kuitenkin kärjistyi vuonna 2012 kesken kiertueen ja osapuolet päättivät ettei jatkaminen yhdessä enää ollut mahdollista. Mutta show ei yhtä miestä (tai naista) kaipaa ja korvaava laulaja löytyi nopeasti kun hollantilainen Floor Jansen liittyi mukaan kiertueelle. Lokakuussa 2013 bändi vahvisti Floor Jansenin ja myös Troy Donockleyn jäävän pysyvästi kokoonpanoon.

EMP:llä on suuri kunnia tarjota laaja valikoima Nightwish-tuotteita, joista monet ovat saatavilla yksinoikeudella meiltä. Bändipaitoja, seinälippuja ja muita fanituotteita, sekä tietenkin se tärkein, eli CD:t ja DVD:t.

Tilaa Nightwish-tuotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu 1 / 1