Super Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Metroid ja muut alaa mullistaneet pelisarjat ovat olleet ihmisten suosikkeja niin kauan kuin keski-ikäinen videopelipelaaja pystyy muistamaan. Kun puhutaan konsoli- tai videopeleistä ja legendaarisista pelisarjoista tai -hahmoista, on Nintendo kiistämättä aivan omassa luokassaan (pahoittelut, Playstation-fanit).

Nintendo Entertainment System - 8-bittinen Nintendo

Japanilaisyritys sai alkunsa jo 1889 ja ennen nykyistä muotoaan peliyrityksenä se on ehtinyt valmistaa Hanafuda-nimellä tunnettuja pelikortteja, robottikäsileluja sekä lelulaseraseita. 80- ja 90-lukujen taitteessa nuoruuttaan eläneet olivat todistamassa Nintendon ensimmäistä suurta läpimurtoa kun Japanissa Famicom-nimellä myyty pelikonsoli esiteltiin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa tutummalla nimellä Nintendo Entertainment System (NES). Muiden pelikehittäjien vastoinkäymisistä oppineena Nintendo asetti konsolin peleille tarkat laatuvaatimukset, jotka niiden tuli täyttää. Jo mainittujen Nintendon lippulaivapelien (joista on paljolti kiittäminen pelisuunnittelija Shigeru Miyamotoa) ohella 8-bittisellä konsolilla nähtiin sellaisia klassikkoja kuten Castlevania, Double Dragon, Battletoads, Adventures of Lolo, DuckTales (Disneyn Ankronikka) ja useita osia Capcomin maskottina pidetystä Mega Manista. Myös suosituista elokuvista ja TV-sarjoista, kuten Tähtien sodasta, Teini-ikäisistä mutanttininjakilpikonnista ja Simpsoneista julkaistiin konsolille unohtumattomia, ennen kaikkea laadukkaita lisenssipelejä.

Super Nintendo, Game Boy & Pokémon

16-bittisen Super Nintendo Entertainment Systemin (SNES, 1991) myötä Nintendo jatkoi perinteidensä ylläpitämistä ja kilpaili tiukasti videopelimarkkinoiden herruudesta yhdessä Sega Megadriven kanssa, joka muistetaan ennen kaikkea Sonic The Hedgehog -hahmosta, peliyhtiön virallisesta maskotista.1990-luvun vaihteessa Nintendo myös julkaisi elektroniikkapelejä aikaisemmin suunnitelleen Gunperi Yokoin johdolla Game Boyn, joka oli lähtölaukaus pitkäaikaiselle ja maailmanlaajuisesti hurjiin myynteihin yltäneelle käsikonsolisarjalle. Eräs Game Boyn ensimmäisistä peleistä oli jo valmis klassikko - Tetris - ja vuoden 1996 Pokémon-pelin myötä kehittyi yksi tämän päivän suosituimmista tuotesarjoista. Uusin, kiihkeästi odotettu lisäys tuoteperheeseen, monipuolinen ja kätevästi mukana kulkeva Nintendo Switch -konsoli julkaistaan maaliskuussa 2017.

Yksi Nintendo-pelien vahvuuksista on aina olleet omaperäiset hahmot. Mario, Luigi, Yoshi, Bowser, Link, Kirby ja muut seikkailujen sankarit ja pahikset, koskettavat kaikki pelaajia omalla tavallaan. Pelien ohella myös fanituotteet menevät kuin kuumille kiville.

Tutustu siis tarjontaamme ja tilaa Nintendo-tuotteet netistä - EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää