Tuskinpa osasi George Lucas vuonna 1977, ennen ensimmäisen Tähtien sota -elokuvan ensi-iltaa aavistaakaan, millainen menestys elokuvasta ja sen jatko-osista tuleekaan. Pienellä budjetilla rakennetut uskomattomat erikoistehosteet, eksoottiset planeetat, mielikuvitukselliset hahmot ja kiehtova taistelu hyvän ja pahan Voimien välillä veivät katsojan mukaan ennennäkemättömään avaruusseikkailuun. Viimeisen silauksen elokuvalle loi John Williamsin tunnelmaa luova musiikki, joka oli myös yksi kuudesta ensimmäisen elokuvan ansaitsemasta Oscar-palkinnosta. Vuonna 1977 lähti liikkeelle koko galaksin laajuinen lumivyöry, jolle ei ole löytynyt pysäyttäjää – kahden trilogian verran kokopitkiä elokuvia (ja kolmas tuloillaan), animaatioelokuvia, TV-sarjoja, sarjakuvia, videopelejä ja jopa jopa radio-ohjelmia.

Vaatetus, mukit, Funko Pop! -figuurit ja muut upeat Star Wars -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

 

Ensimmäistä Star Wars -elokuvaa seurasivat Imperiumin vastaisku (1980) sekä Jedin paluu (1983). Molemmat jatkoivat trilogiaksi kasvaneen Tähtien sodan huimaa menestystä, sillä esimerkiksi Imperiumin vastaisku tuotti 18 miljoonan dollarin budjetillaan huikeat 538 miljoona dollaria. Imperiumin vastaisku esitteli yleisölle myös uuden hahmon, kun Yoda-niminen jedi-soturi liittyi mukaan seikkailuun.

 

Kun George Lucas ilmoitti 90-luvun lopulla tekevänsä kolme uutta Tähtien Sota -elokuvaa, olivat toiset haltioissaan, mutta osa faneista oli kauhuissaan. Kuinka alkuperäisten elokuvien tunnelma saataisiin toteutettua digiaikana? Veisivätkö erikoistehosteet kaiken tilan tarinalta? Kun ensimmäinen uusi osa Episodi I - Pimeä uhka vuonna 1999 illmestyi, huolet osoittautuivat turhiksi. Nykyajan tekniikka oli valjastettu upeasti palvelemaan mahtavaa tarinankerrontaa. Uuden trilogian kaksi muuta osaa Episodi II (2002) - Kloonien hyökkäys ja Episodi III - Sithin kosto (2005) nitoivat yhteen koko suuren tarinan, jossa tämä jälkimmäinen trilogia sijoittuu alkuperäisiä Tähtien sota -elokuvia edeltävään aikaan.

Disney ja uudet kuviot: Star Wars - The Force Awakens

 

Epävarmuus maailman tunnetuimman avaruussaagan jatkumosta tyssäsi vuonna 2012 kun Walt Disney Company osti oikeudet Star Wars -nimeen ja elokuvat tehneen Lucasfilmin, hieman yli 4 miljardin kauppasummalla. Samalla Disney ilmoitti, että elokuvasaaga tulee jatkumaan ainakin trilogian verran. Kaupan ensimmäisistä hedelmistä päästään nauttimaan joulukuussa 2015 - tällöin Star Wars - Force Awakens (Episodi VII) nähdään elokuvateattereissa. Elokuva on jatko-osa Episodi VI: Jedin paluulle (1983) ja tapahtumat sijoittuvat 30 vuotta eteenpäin siitä, mihin Episodi VI:ssä jäätiin.

 

Uuden elokuvan myötä tullaan näkemään lukemattomia uusia hahmoja - näihin kuuluvat mm. Mustan lentueen (Vastarinta) johtaja Poe Daemon, romunkerääjä Rey, Voiman pimeän puolen uusi kansikuvapoika Kylo Ren ja vakuuttavan näköinen naistrooper Captain Phasma (Game of Thrones -tähti Gwendoline Christie). Niin uusien kuin vanhojenkin fanien iloksi, mukana ovat myös Han Solon (Harrison Ford), Luke Skywalkerin (Mark Hamill), Leia Organan (Carrie Fisher) ja Chewbaccan kaltaiset alkuperäiset suursuosikit. Jännityksellä jäämme odottamaan, mitä kolmas trilogia pitääkään sisällään…

Yoda, Han Solo, Darth Vader ja muut tutut hahmot

 

Nykyään Star Wars on jo osa yleissivistystä – kuka voisi väittää, ettei jediritari Luke Skywalker, Millennium Falconin komea pilotti Han Solo, yli kaksimetrinen karvaturri-wookie Chewbacca tai galaksin etsityimmät droidit, R2D2 ja C-3PO, olisivat tulleet jossain yhteydessä tutuksi. Mistä ovatkaan tuttuja "Luke, I am your father" ja "may the Force be with you" kaltaiset kuolemattomat lausahdukset? (vinkki: vastaus ei ole Star Trek). Viittauksilta maailman suosituimpaan tieteiselokuvien sarjaan ei voi enää tämän päivän populaarikulttuurissa välttyä.

 

Olitpa sitten valoisan tai pimeän puolen kannattaja, sinun ei tarvitse suunnata kaukaiselle galaksille asti löytääksesi Yodan, Darth Vaderin tai uudet Force Awakens -fanituotteet - parhaat Star Wars -tuotteet löydät netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Tilaa Star Wars -asut ja -vaatteet netistä!

Lue lisää
Sivu / 8