Supernatural on road movie -henkeen tehty yliluonnollinen kauhudraamasarja, uuden sukupolven ei-niin-vakavahenkinen Salaiset kansiot, joka kertoo demoneita ja muita yliluonnollisia olentoja jahtaavasta veljesparista - Sam ja Dean Winchesterista. Huippusuosittua televisiosarjaa on esitetty vuodesta 2005 alkaen (jatkuu edelleen) ja sen on kehittänyt Eric Kripke.

Sam ja Dean Winchester - ei aivan veljekset kuin ilvekset

Lähtökohtaisesti Supernatural kertoo urbaanilegendoista ja amerikkalaisista kansantaruista, yliluonnollisista olennoista ja tapahtumista, joita Sam ja Dean Winchesterin kaltaiset "metsästäjät" tutkivat ja jahtaavat. Toisaalta sarja kertoo nykytelevision rakastetuimmasta veljesparista, joiden suhde on välillä myrskyä myrskyn perään.

Dean Winchester (Jensen Ackles) on isänsä poika, käsistään kätevä, komea machomies. Itsepäinen, kujeileva naistenkaataja, joka arvostaa olutta ja rasvaista ruokaa. Hän on veljeksistä vanhempi ja kokee aina olevansa vastuussa pikkuveljestään, ja pyrkii pelastamaan hänet pulasta keinolla millä hyvänsä. Dean on synnynnäinen metsästäjä, veljeksistä toimissaan suoraviivaisempi ja välillä hieman ennalta-arvattava - veljesten kivi-paperi-sakset -peleissä Dean on aina häviävä osapuoli.

Samuel "Sam" Winchester (Jared Padalecki) on puolestaan perheen älykkö, kirjoista tietoa ammentava pikkuveli, veljensä mielestä suoranainen nörtti. Ulkoiselta olemukseltaan unelmavävyä muistuttuva Sam on veljeään vakavampi tapaus, henkisesti vahva yksilö, jonka kyvyt ovat todellisuudessa mahtavammat kuin kukaan osasi odottaa. Nuorempi veljes on taitava mutta välillä vastahakoinen metsästäjä, joka epäröi kahden täysin erilaisen elämäntyylin välillä.

Veljekset ovat molemmat todellisia sydäntenmurskaajia ja yhdessä voittamaton parivaljakko, mutta muutoin toistensa vastakohtia - juuri siinä piilee yksi sarjan koukuista. Suku on pahin, mutta perhe on aina tärkein.

John Winchester, Bobby Singer ja tumma kaunokainen

Sam ja Dean Winchesterin lisäksi sarjassa on muutamia vahvoja ja muistettavia henkilöhahmoja, jotka tekevät sarjasta entistä mielenkiintoisemman. Supernaturalin tarina alkaa siitä, kun toisistaan vieraantuneet veljekset kohtaavat vuosien jälkeen. Sam elää unelmaansa yliopisto-opiskelijana ja Dean on kulkenut isänsä jalanjäljissä metsästäen kaikkea yliluonnollista. Poikien isä, John Winchester (Jeffrey Dean Morgan), on yksi legendaarisimmasta metsästäjistä ja hän on opettanut samoja taitoja myös pojilleen - metsästäjän homma on perhebisnes, taito joka kulkee suvussa. Metsästäjän työ on epäkiitollinen kutsumusammatti, johon kukaan ei haluaisi. Työstä ei makseta palkkaa, joten Sam ja Dean tienaavat elantonsa erilaisilla huijauksilla ja luottokorttipetoksilla, työn yleisen luonteen vuoksi päätyvät usein napit vastakkain virkavallan kanssa.

Poikien isä katoaa "normaalin" kaltaisella metsästysreissulla ja veljesten on yhdistettävä voimansa löytääkseen kadonneen isänsä. Demonit tappoivat Samin ja Deanin äidin kun he olivat vasta pienokaisia ja siitä lähtien heidän isänsä on opettanut heille tärkeitä selviytymistaitoja. Nämä taidot tulevat tarpeeseen, kun matkalla amerikkalaisista pikkukylistä toiseen vastaan tulee demoneita, enkeleitä, vampyyreita, noitia, ihmissusia, muodonmuuttajia, haamuja ja kaikkea siltä väliltä. Tarpeeksi pitkälle kun edetään, niin helvetti on valloillaan ja piru irti, kirjaimellisesti.

Samin ja Deanin taistellessa pimeyden voimia vastaan ja etsiessä kadonnutta isäänsä, korvaamaton apu on Robert "Bobby" Singer (Jim Beaver). Bobby on äksy vanha herra -tyyppinen, erakoitunut mutta taitava metsästäjä, jonka sydän on täyttä kultaa. Hän on John Winchesterin hyvä ystävä, ja Winchesterin veljeksille kuin toinen isä. Hahmo on myös nimetty suoraan yhden Supernatural-sarjan tuottajan mukaan.

Yliluonnollisista tapahtumista toiseen veljekset auttaa heidän kolmas matkakumppaninsa - vuoden 1967 Chevrolet Impala. Isältä peritty "kaunokainen" on Deanin silmäterä, eikä sen rattiin ole muilla mukisetta asiaa. Uskomattomia asiota nähnyt ja kovia kokenut tumma kumppani on veljesten uskollinen apuri, jonka takakonttiin mahtuu asearsenaalia 3.maailmansodan tarpeisiin. Impala on noussut fanien keskuudessa jo kulttimaineeseen. Vapise, Ritari Ässä!

Enkelit ja demonit - Castiel ja Crowley

Sarjan edetessä yliluonnolliseen soppaan heitetään mukaan myös enkelit. Enkeleiden ja demoneiden välinen, koko helvetin ja taivaan kattava taistelu jota Sam & Dean ovat oleellinen osa, on pitkän aikaa yksi sarjan kantavista teemoista. Winchesterin veljesten avuksi asettuu Castiel (Misha Collins), trenssitakkiin pukeutunut, hieman yksinkertainen ja vakavanoloinen enkeli. Tämän Luojan luoman todellinen olemus olisi yhden version mukaan Chrystler Buildingin kokoinen (korkeus 319 m) ja sen näkeminen veisi ihmisiltä näön, ja hänen äänen kuulleilta kuulon. Voidakseen olla tekemisissä ihmisten kanssa, on Castiel ottanut ihmismuodon - olomuotonsa "astiaksi" hän on valinnut Jimmy Novakin, hyvin tavallisen oloisen hartaan kristityn. Ihmismuodossaan Castiel (tai Cass, kuten veljekset häntä kutsuvat), pystyy mm. teleporttaamaan itsensä ja surmaamaan pelkällä kosketuksella. Enkeleiden pitäisi olla tunteettomia ja omistautua pelkästään Jumalalle, mutta veljesten seura muokkaa Cassista inhimillisemmän hahmon.

Demoneiden puolella pahiksia riittää aina itse pirusta alkaen, mutta valokeilan vie Crowley (Marc Sheppard) - läpeensä paha ja juonikas risteysdemoni, joka nousee helvetin arvoasteikossa nopealla vauhdilla ylöspäin. Tilanteesta riippuen Crowley saattaa olla veljesten puolella tai heitä vastaan, antisankari tai pääpahis, täysin sen mukaan mikä tuo parhaan lopputuloksen hänen itsensä kannalta. Alkujaan Crowley oli ihminen, mies nimeltään Fergus Roderick MacLeod, joka kuoli jo vuonna 1723. Inhimillisiä piirteitä hänelle ei kuitenkaan liiemmin ulkonäköä lukuun ottamatta enää ole - Crowley on voimakas demoni, joka käyttää kykyjään säälimättä.

Hyvä musa, parempi mieli

Sarjan yksi mieleenpainuvimmista piirteistä on, että se antaa kunniaa useilla tavoilla legendaarisille rock-bändeille - ei jää epäselväksi, että Dean Winchesterin lempibändi on Led Zeppelin. Impalan sisällä soi toistuvasti kovaäänistä classic rockia - mikäpä sopisikaan tien päälle paremmin kuin AC/DC tai Bad Company. Useiden kausien alussa soi Kansasin hitti "Carry On My Wayward Son". Lisäksi Samin ja Deanin esiintyessä viranomaisina, lähes jokaisella kerralla heidän valeindentiteettinsä on napattu jonkun klassikkobändin jäseniltä tai populaarikulttuurin ilmiöiltä, kuten Tyler ja Perry (Aerosmith), , Simmons ja Frehley (Kiss) tai Ford ja Hamill (Star Wars).

EMP.fi-verkkokaupasta löydät kaikki kovimmat bändit ja fanituotteet, joten Supernatural-fanit ovat juuri oikeassa paikassa. Join the hunt!

Supernatural-tuotteet netistä - mukit, julisteet, figuurit ja muuta mukavaa - tilaa sarjan fanituotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 2