System Of A Down -tuotteet - levyt, paidat ja paljon muuta!

Neljästä armenialaistaustaisesta muusikosta koostuva System Of A Down on eräs merkittävimmistä raskaan rockin yhtyeistä viimeisen parinkymmenen vuoden ajalta, muun muassa Rammsteinin, Nightwishin ja muutamien muiden lisäksi.

System Of A Down, joka tunnetaan myös lyhenteillä SOAD tai System, sai alkunsa Los Angelesissa vuonna 1994, kun Serj Tankian (laulu), Daron Malakian (kitara) ja Shavo Odadjian (basso) ryhtyivät luomaan uudenlaista, vahvasti kantaaottavaa taidetta. Yhtyeen klassinen kokoonpano löytyi kolme vuotta myöhemmin, kun rumpali John Dolmayan liittyi ryhmään.

Hurjista keikoistaan jo uransa alkuvaiheessa tunnetun System Of A Downin maine levisi nopeasti ja bändi huomasikin pian tekevänsä yhteistyötä tuottajaguru Rick Rubinin (Red Hot Chili Peppers, Black Sabbath, Johnny Cash) kanssa. Yhtyeen mukaan nimetty ensilevy ilmestyi vuonna 1998 ja nelikko pääsi rundaamaan muun muassa Slayerin kanssa. Myös jättimäinen Ozzfest-festivaalikiertue kelpuutti orkesterin esiintyjäkatraaseensa.

SOAD-pankki räjähti totaalisesti jo kakkoslevyn myötä. "Toxicity" ilmestyi syyskuussa 2001 ja nousi välittömästi Yhdysvaltain albumimyyntiä mittaavan Billboardin listan kärkeen. Näihin päiviin mennessä "Toxicitya" on myyty yli kaksitoista miljoonaa kopiota ja se on laajalti tunnustettu metallimusiikin klassikkoteos.

Muun muassa Slipknotin sekä Rammsteinin kanssa tehdyt kiertueet seurasivat toisiaan ja SOAD:n suosio kasvoi kasvamistaan. Yhtyeeltä löytyi silti aikaa kirjoittaa myös uutta materiaalia ja "Toxicity II" -työnimellä aluksi liikkunut pitkäsoitto sai lopulta otsikon "Steal This Album!". Osin myös vanhaa materiaalia sisältänyt, piraattilevyä ulkoasultaan muistuttanut teos ilmestyi marraskuussa 2002.

SOAD:n pääsäveltäjän Daron Malakianin kynä sauhusi edelleen hurjalla tahdilla ja yhtye pääsi valitsemaan seuraavan pitkäsoittonsa kappaleita yli sadan ehdokkaan joukosta. Bändi päätti lopulta nauhoittaa materiaalia kahden täyden albumin verran ja ensimmäinen levytys "Mezmerize" saapui fanien ulottuville keväällä 2005. "Hypnotize"-kakkonen taas ilmestyi puoli vuotta myöhemmin. Molemmat pitkäsoitot nousivat lukuisten maiden listaykkösiksi ja niitä on myyty reilusti yli kymmenen miljoonaa yksikköä.

Tankianin sooloalbumit ja Scars on Broadway

Raju työtahti alkoi kuitenkin vaatia verojaan, eikä tullutkaan suurena yllätyksenä, kun SOAD ilmoitti jäävänsä tauolle keväällä 2006. Samalla Serj Tankian lähti luomaan soolouraa, kun taas Malakian sekä Dolmayan jatkoivat työskentelyä Scars On Broadway -yhtyeen kanssa.

Lähes täydellinen hiljaisuus kesti lopulta vuosia, sillä seuraavan kerran SOAD aktivoitui estradeille vasta kesällä 2010 - suomalaisten suureksi iloksi yhtye esiintyi myös Provinssirockin hurmioituneen yleisön edessä. Tuon kesän jälkeen nelikko on keikkaillut enemmän tai vähemmän säännöllisesti, mutta uuden kappalemateriaalin suhteen on ollut niin sanotusti hiljaisempaa.

Vuoden 2015 aikana (tai kenties vasta seuraavana vuonna, kukapa tietää?) tilanne on kuitenkin muuttumaan päin. System Of A Downin muusikot ovat nimittäin kertoneet "tuoreista biiseistä" ja yhtye on vihjaissut tehneensä jo ensimmäisiä uusia nauhoituksiakin. On siis olemassa erittäin vahvoja epäilyksiä siitä, että System Of A Downin uusi studioalbumi ilmestyy - jonakin päivänä!

Tilaa System of a Down -levyt ja muut fanituotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu 1 / 1