Vihreät sankarimme, Teenage Mutant Ninja Turtles -tuotteet EMP:ltä!

Cowabunga! Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat, tutummin Turtlesit, ovat Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luoma vihreä sarjakuvasankarijoukko. Vuonna 1984 ensimmäisen kerran ilmestyneen sarjakuvalehden ideana oli alun perin parodioida 80-luvun suosittuja sarjakuvalehtiä, varsinkin Marvel Comics -kustantamon Daredeviliä, mutta Turtleseista kasvoi lopulta täysin oma käsitteensä. Monista sarjakuvasankareista poiketen kilpikonnahahmoista on monissa yhteyksissä tehty "lapsiystävällisiä", joka varmasti selittää osaltaan niiden suuren suosion niin animaatiosarjojen, elokuvien kuin lelufiguurien saralla.

New York, New York...

New Yorkin viemäreissä tukikohtaansa pitävät Turtlesit saivat alkunsa kun viemäriin heitetyt lemmikkikilpikonnat joutuivat alttiiksi mutageenille. Samaan viemäriin päätyi myös ninjutsu-mestari Hamato Yoshin lemmikkirotta Tikku, joka "adoptoi" kilpikonnat ja antoi näille nimet, joilla heidät jatkossa tultaisiin tuntemaan. Sarjakuvan luoneet Eastman ja Laird olivat molemmat opiskelleet taidehistoriaa, joten uudet sankarit saivat nimensä renessanssiajan taiteilijoilta - Leonardo, Donatello, Raphael (joskus Rafael tai Rafaello) ja Michelangelo. Tikusta tuli kilpikonnien isähahmo ja opettaja, Mestari, joka perehdytti heidät ninjutsun vaativiin taistelutaitoihin. Mutanttikilpikonnien päävastustaja on Oroku Saki, paremmin Silppurina tunnettu, metallihaarniskaan pukeutuva ninjutsu-mestari. Hän on myös pahamaineisen ninjaryhmän, Jalkaklaanin, johtaja.

"Heroes in a half shell - turtle power!"

Alkuperäisissä sarjakuvissa kaikilla ninjakilpikonnista oli silmiensä suojana punainen huivi. Elokuva- ja animaatioversioissa hahmot tunnistaa toisistaan kuitenkin erilaisten aseiden lisäksi myös erivärisistä huiveistaan. Leonardon väri on sininen ja aseena katana-miekat. Hän on nelikon johtaja ja ahkerin harjoittelemaan, taistelutaidoiltaan ykkönen. Donatello on puolestaan ryhmät aivot - violettia väriä suosiva ja puista Bō-sauvaa aseenaan käyttävä hahmo on elektroniikkanero ja kykenevä rakentamaan esim. ryhmän käyttämiä ajoneuvoja. Raphael on joukon fyysisesti vahvin ja monissa tapauksissa myös aggressiivisin - tappeluhalukkuutensa vuoksi hän ajautuu usein myös ei-toivottuihin tilanteisiin. Hänet tunnistaa punaisesta huivista ja sai-tikareista, jotka ovat myös viittaus Daredevilissä nähtyyn naispuoliseen Elektra-hahmoon. Ryhmän nuorin on Michelangelo, yliaktiivinen vitsailija, jonka tunnistaa oranssista huivista ja nunchakuistaan. Kilpikonnaveljekset ovat kaikki persoja pizzalle, mutta Michelangelolle pizza on kuin kryptoniitti Teräsmiehelle - todellinen heikkous. Ryhmän "lisävahvistuksiin" kuuluvat April O'Neill, kilpikonnien ensimmäinen ihmisystävä sekä Casey Jones, jääkiekkomaskiin kasvonsa piilottava oman käden oikeuden toteuttaja. Silppurin lisäksi "kilppareiden" arkkivihollisia ovat mm. Baxter Stockman, hullu tiedemies sekä sarvikuonomainen Rocksteady ja pahkasikamainen Bebop, musiikkityyleiltä nimensä saaneet mutantit.

Teini-ikäiset Mutanttininjakilpikonnat viihteellä

Konnakopla on ollut ilmestymisestään saakka monessa mukana - mm. suosituissa animaatiosarjoissa 1987-1996 ja 2003-2009, kieli poskessa tehdyssä elokuvatrilogiassa (1990, 1991, 1993), animaatioleffassa TMNT (2007) sekä lukuisissa video- ja tietokonepeleissä. Hieman varttuneemmat konsolipelaajat muistavat Turtlesit varmasti varsinkin haastavista Nintendo-peleistä (NES). Kilpikonnanelikon uusi tuleminen valkokankaalla nähtiin 2014 suuren budjetin pläjäyksessä Teenage Mutant Ninja Turtles ja jatko-osa Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of The Shadows on ulkona 2016. Molemmat elokuvat on tuottanut mm. Transformers-elokuvien taustalta tuttu Michael Bay, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää!

Vapauta sisäinen ninjasi ja liity kilpikonnien mukaan taisteluun Silppuria ja Jalkaklaania vastaan!

Tilaa Teenage Mutant Ninja Turtles -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää