Tummanpuhuvat The Punisher - Tuomari -fanituotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Ei mikään supersankari vaan anti-sankari - The Punisher. Henkilö, johon et halua törmätä, jos olet lain väärällä puolella. The Punisher (suom. Tuomari) eli Frank Castle on moninkertaisesti palkittu entinen merijalkaväen erikoisjoukkojen jäsen, joka tietää ainakin miljoona eri tapaa vahingoittaa rikollisia. Hän on rikollisten pelkäämä oman käden oikeuden harjoittaja, jota myös monet supersankarit vastustavat liiallisen väkivallan vuoksi. Tuomarin tarina sai alkunsa kun hänen perheensä näki sattumalta jotakin mitä ei olisi pitänyt nähdä. Kun kyseessä on pahamaineinen mafia, he eivät tällaista unohda, ja mafia surmasi Frank Castlen perheen hirvittävässä verilöylyssä. Frank Castle jäi kuitenkin eloon ja vannoi kostoa - ei pelkästään hänen perheensä kuolemasta vastuussa oleville, vaan kaikille rikollisille. Näin hänestä tuli kriminaalien rankaisija - The Punisher. Hän jahtaa pahiksia kaikin keinoin - kidnappaamalla, kiristämällä, kiduttamalla, tappamalla - tarkoitus pyhittää keinot. Tuomari ei ole varsinainen supersankari, koska hänellä ei ole supervoimia. Hän on kuitenkin äärimmäisen taitava aseiden käytössä, lähitaistelussa, naamioitumisessa ja strategisessa suunnittelussa. Oletteko miettineet, miksi Punisherilla on mustassa paidassa valkoinen pääkallologo? Pahikset refleksinomaisesti yrittävät ampua keskelle rintaa, jossa on paksu luotiliivi, eivät päähän. Ovelaa! Toisaalta, pääkallologo näyttää myös aika bad ass -meiningiltä!

Frank Millerin The Punisher ja elokuvat

The Punisher on Marvel Comicsin luomus, joka teki ensiesiintymisensä sarjakuvissa Hämähäkkimiehen omassa lehdessä, The Amazing Spider-Man -julkaisussa vuonna 1974. Hahmo oli alusta lähtien suosittu mutta alun perin Tuomaria ei tunnettu väkivaltaisuudestaan, kuten nykyään. Frank Miller, jonka kynästä ovat syntyneet myös Daredevilin ja Batmanin synkemmät tarinat, keksi muuttaa The Punisher -hahmon rankemmaksi ja väkivaltaiseksi - sellaiseksi antisankariksi, jona hänet paremmin muistamme.

The Punisher on nähty useampaan otteeseen myös elokuvissa: ensimmäinen elokuva The Punisher - Rankaisija ilmestyi 1989 ja nimikkoroolissa tylytti moniosaaja Dolph Lundgren, vuonna 2004 ilmestyi The Punisher - Tuomari (pääosassa Thomas Jane) ja 2008 nähtiin edellisiä rankempi Punisher - War Zone (pääosassa Ray Stevenson), jonka rouhevalla soundtrackilla jytkyttivät mm. Slayer , Slipknot , Rob Zombie ja Hatebreed . Hahmo nähtiin myös Netflix-suoratoistopalvelussa alkaneen Marvelin Daredevil-sarjan toisella tuotantokaudella, jossa vakavaa hahmoa esitti The Walking Dead -sarjasta tuttu Jon Bernthal. Jos merkit pitävät paikkaansa, Tuomari saa piakkoin myös oman sarjansa.

Mikäli pääkallot ja tyly meininki on sinun mieleesi, The Punisher lienee sankari sinun makuusi. Meiltä löydät Tuomarin uudet vaatteet.

Paidat, topit ja figuurit - tilaa The Punisher -tuotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää