The Rolling Stones -tuotteet

Kuuluisa sanonta "vierivä kivi ei sammaloidu" pitää käsittämättömän hyvin paikkansa brittilegenda The Rolling Stonesin kohdalla. Vai keksitkö montakin vuonna 1962 perustettua yhtyettä, jolta löytyy edelleen jotakin annettavaa maailman populaarimusiikille? Saksalaislegenda The Scorpionskaan ei aivan pärjää, sillä hannoverilaisyhtyeen perustukset muurattiin "vasta" vuonna 1965.

Lontoolaisklubeilla ahkerasti keikkaillut ja tarkoituksella liverpoolilaislegenda The Beatlesia "räkäisemmin" soittanut The Rolling Stones julkaisi nimeään kantaneen debyyttialbumin vuonna 1964. Yhtye saapui Suomeen ensimmäisen kerran jo seuraavana vuonna ja Porin Yyterin hiekkarannat tutisivatkin laulaja Mick Jaggerin, kitaristi Keith Richardsin ja muiden "Rollari-miesten" vallankumouksellisen soitannan tahdissa. Sen jälkeen Suomen-keikkoja on kertynyt viisi ja ne kaikki ovat soineet Helsingin Olympiastadionilla.

Monimuotoisesta tuotannostaan tunnetun The Rolling Stonesin discografiaan kuuluu lähemmäs kolmekymmentä studioalbumia ja loputon määrä singlejä, kokoelmia ja livejulkaisuja. Yhtyeen merkitystä maailman populaarimusiikille ei voi väheksyä - mikäli jo kerran mainittu The Beatles on maailman kaikkien aikojen vaikutusvaltaisin pop/rockyhtye niin The Rolling Stones saattaa hyvinkin nousta hopeapallille.

Jaggerin ja Richardsin paikoin hyvinkin kireät välit ja bändin kohtaamat tragediat - esimerkiksi kitaristi Brian Jones menehtyi villin elämän seurauksena vain 27-vuotiaana jo 1969 - ovat laittaneet The Rolling Stonesin liitosten kestävyyden koetukselle lukemattomia kertoja, mutta kuin ihmeen kaupalla urallaan yli 200 miljoonaa albumia myynyt brittiyhtye on edelleen kasassa. The Rolling Stones ei ole enää 2000-luvulla toiminut kovinkaan aktiivisesti, mutta muutamia merkkipaaluja viime vuosiinkin mahtuu. Esimerkiksi vuonna 2005 ilmestyi studioalbumi "A Bigger Bang" ja seuraavana vuonna yhtye soitti erään kaikkien aikojen suurimmista ilmaiskonserteista, sillä Copacabanan rannalle Rio de Janeiroon saapui yli miljoona ihmistä. Aivan viime vuosina The Rolling Stonesin "toimintaruuvi" on puolestaan ollut suhteellisen kireällä, sillä brittiläiset ryhtyivät juhlimaan viisikymppisiään vuonna 2012. "GRRR!"-kokoelma ja edelleen jatkuva, käytännössä loppuunmyyty maailmankiertue todistavat, että vierivä kivi ei todellakaan sammaloidu...

Kuuluisan kielilogon ja muut iättömät Rolling Stones -tuotteet löydät netistä, EMP.fi -verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu 1 / 1