PlayStation-fanituotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Kun puhutaan konsolipelaamisesta, ei liene kohtuutonta väittää, että kaksi on ylitse muiden - Nintendo ja PlayStation. Jo yli satavuotiseen perinteeseen nojaavalla Nintendolla on omat tunnistettavat ominaisuutensa ja ikoniset pelihahmonsa, joista kirkkaimpia tähtinä loistavat Mario, Luigi ja kumppanit, Link (Zelda) ja Donkey Kong. Konsopelimarkkinoilla Sonyn PlayStation (pleikkari) on hieman tuoreempi, vasta muutama vuosi sitten täysi-iän ylittänyt tapaus, mutta samalla tavalla se herättää pelaajissaan jo nostalgisia tunnelmia.

Playstationin kehitys ja lippulaivat - Tomb Raider, Crash Bandicoot, Final Fantasy...

Alkuperäinen, legendaarinen PlayStation-pelikonsoli (tai PS, PS1 tai PSX) näki ensimmäistä kertaa päivänvalon Japanissa 1994 ja Euroopassa sekä Yhdysvalloissa heti seuraavana vuonna. Tutuksi tulivat Lara Croftin (Tomb Raider), Crash Bandicootin ja Solid Snaken (Metal Gear Solid) kaltaiset suosikkihahmot, jotka jatkavat vahvaa menoaan myös uudemman sukupolven konsoleilla. Alkuperäisen PlayStationin peleistä tunnetuimpia lienevät lisäksi myös Tekken-tappelupelit, Gran Turismo -autokaahailut, Final Fantasyt, Spyrot ja Resident Evil -kauhupelit.

Kuten teknologialla on tapana, myös Playstation on brändinä vuosien saatossa mennyt huimasti eteenpäin ja tulevaisuus näyttää, onko vain taivas rajana - PlayStation 2 (2000), PlayStation 3 (2006) ja PlayStation 4 (2013) saattavat olla vasta alkusoittoa. Tekniikan kehittyessä on luonnollista, että ”uusi on parempaa” -mentaliteetti elää vahvana, mutta 32-bittinen Playstation 1 oli kuitenkin se konsoli, joka aloitti koko pleikkarikulttuurin. Alusta asti mukana olleet, tunnistettavat PlayStation-logo ja peliohjaimestakin tutut neliö-kolmio-ympyrä-rasti -yhdistelmä ovat edelleen näkyvästi mukana. Alkuperäisen pleikkarin valmistus lopetettiin maaliskuussa 2006 - siihen mennessä konsolia oli ehditty myydä jo yli 100 miljoonaa ja pelejä jopa melkein miljardi kappaletta!

Mikäli kaipaat vanhoja hyviä pleikkariaikoja, aikaa jolloin ei koodeja ja läpipeluuohjeita kaivettu suoraan netistä ja Suomen ensimmäinen jääkiekon MM-kulta olivat tuore juttu, ovat nämä tuotteet juuri sinua varten.

Tilaa vaatteet, mukit ja muut klassiset PlayStation-tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu 1 / 1