Suunnattomaksi kansainväliseksi ilmiöksi vuosien aikana paisunut Pokemon-maailma sai alkunsa vuonna 1996, kun japanilainen Satoshi Tajiri kehitti samannimisen videoroolipelin Nintendon Game Boy -konsolille. Pokémon täyttää siis tänä vuonna jo kaksikymmentä. Ensimmäiset Pokemon-pelit ilmestyivät Yhdysvalloissa 1998 ja Euroopassa 1999

Pokemon Shop - Pokémon-fanituotteet (ポケモン)

Tällä hetkellä Pokemon-pelit jaetaan kuuteen eri sukupolveen. Samaan sukupolveen kuuluvat sellaiset pelit, jotka ovat mekaniikaltaan samantyyppisiä. Eri sukupolvet liittyvät myös omiin teemoihinsa, joista mainittakoon historia, luonto, mytologia, vastakohdat ja estetiikka.

Peleissä seikkailee nykyään satoja erilaisia figuureja, joista tunnetuin on koko sarjan maskotti, keltainen sähköhiiri Pikachu. Pelaajan tavoitteena on kerätä näitä hahmoja ja kouluttaa niistä mahdollisimman hyvä "joukkue". Kouluttajan (siis pelaajan) lopullisena tavoitteena on nousta Pokemon-mestariksi.

Suuri Pokemon-tuoteperhe

Pokémon-sarjaan kuuluu varsinaisten pelien lisäksi monia muita tuoteperheen osia, ja EMP:n Pokemon kauppa on paras paikka ostaa kaikki Pokemon vaatteet.

Pokemon Trading Card Game eli Pokémon TCG on keräilykorttipeli. TCG:n ideana on käydä taisteluja kortteihin painetuilla Pokemon-hahmoilla. Lähes kaikista hahmoista on oma korttinsa.

Myös erilaisia Pokemon-aiheisia mangasarjoja on lukuisia. Länsimaissa tunnetuin manga on vuonna 1997 aloittanut Pokemon Adventures. Se on myös ainoa Pokemon-manga, jota on julkaistu suomeksi.

Pokemon-animetelevisiosarja taas kertoo Pokemon-kouluttaja Ash Ketchumista ja hänen kavereistaan. Myös he yrittävät tulla Pokémon-mestareiksi ja pysäyttää samalla pahan Rakettiryhmän. Vuodesta 1999 lähtien sarjan pohjalta on ilmestynyt vuosittain myös elokuva.

Pokemonin ystävien ei tietenkään tarvitse kärvistellä fanituotteiden puutteessa. EMP.fi-verkkokaupan Pokemon Shop tarjoaa fanitavaroita moneen makuun.

Pokemon kauppa - Tilaa tyylikkäät Pokemon-tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 2