Tilaa hyytävän hienot Resident Evil-tuotteet - paidat, hupparit ja mukit - EMP.fi-verkkokaupasta!

Ennen kuin zombeista tuli suuren yleisön suosikkeja The Walking Dead -sarjan myötä, synonyymi ylimääräisille sydämentykytyksille ja hikoilulle olivat Resident Evil -pelit (Japanissa nimellä Biohazard). Capcomin luoma ja Shinji Mikamin näkemykseen perustuva selviytymiskauhupelisarja debytoi PlayStation 1 -konsolilla vuonna 1996 ja sen jälkeen pelejä on jo ilmestynyt yli sormilla laskettavan määrän.

Tarina alkaa... Chris Redfield & Jill Valentine

Kulttisuosion saavuttaneille George A. Romeron zombieleffoille ("Trilogy of the Dead") kunniaa tehnyt ykkösosa loi hyytävän tunnelman jo alkuvideollaan, jonka peliä sen ilmestyessä pelanneet muistanevat koko loppuelämänsä - pelin päähenkilöt juoksevat henkensä puolesta karkuun epämääräisiä otuksia ja päätyvät mystisen kartanon sisuksiin. Siitä alkaa yksi monista selviytysmistarinoista Raccoon Cityn ytimessä. Kauhupelisarjan ensimmäisen osan päähenkilöt ovat Raccoon Cityn poliisin erikoisryhmän, STARS:in (Special Tactics and Rescue Service), jäsenet Chris Redfield ja Jill Valentine, jotka on lähetetty paikalle selvittämään epämääräisiä kuolemia. Ryhmään kuuluvat myös asespealisti Barry Burton sekä STARS-ryhmän komentaja Albert Wesker, joka esiintyy pelisarjassa toistuvana hahmona, ei niinkään mairittelevissa merkeissä.

Resident Evil 2 - Claire Redfield & Leon S. Kennedy

Resident Evil 2, joka ilmestyi PlayStationille 1998, esitteli kokonaan uudet päähenkilöt - Claire Redfieldin, joka on saapunut kaupunkiin etsimään Chris-veljeään, sekä Leon S. Kennedyn, Raccoon Cityyn työn perässä muuttaneen rookie-poliisin. Kakkososan tapahtumat sijoittuvat vain muutama kuukausi ykkösosan jälkeen, joten uudet päähenkilöt ovat saapuneet paikalle vain huomatakseen, että zombie-virus on levinnyt koko Raccoon Cityyn. Kaiken takana, kuten jatkossakin, on lääkeyritys Umbrella Corporation. Resident Evil 3 - Nemesis (1999) sijoittuu samoihin maisemiin kuin kakkososa, mutta ajallisesti aikaisempiin tapahtumiin. Kolmososa esittelee Umbrella Corporation luoman superpahiksen, lähes pysäyttämättömän Nemesiksen, jonka ainoa tehtävä on nitistää STARSin elossa olevat jäsenet.

Siinä missä Resident Evil osat 1-3 olivat hieman hitaammin eteneviä selviytymiskauhupelejä, olivat uudemmille konsoleille julkaistut osat 4-6 enemmän toimintaan painottuneita, kolmannen persoonan ammuntapelejä. Aikaisemmista osista tutut zombiet tekivät tilaa myös uusille vihollisotuksille, mutta pelisarjalle tuttuja elementtejä pysyi mukana - mm. pelattavat hahmot Leon S. Kennedy ja Chris Redfield.

Playstationilla alkaneesta legendaarisesta pelisarjasta on tehty erilaisia pelejä ja uusintaversioita lukemattomille eri konsoleille, sekä myös mobiilipelejä. Pelisarjasta on myös tehty versioita, jotka poikkeavat "pääpelisarjan" totutusta yleisilmeestä - puhtaita räiskintäpelejä kuten Resident Evil - Dead Aim (Playstation 2, 2003) ja Resident Evil: The Umbrella Chronicles (Nintendo Wii, 2007), co-op-moninpelit Resident Evil - Outbreak / Outbreak File #2 (Playstation 2, 2003/2004) ja minipeliin perustuva Resident Evil: The Mercenaries 3D (Nintendo 3DS), jossa idea on päihittää niin monta vihollista kuin mahdollista tietyn aikarajan sisällä. Pelisarjan osia on myyty yhteensä huikeat 65 miljoona kappaletta.

Resident Evil -elokuvat - Alice in Zombieland

Sarjaan perustuen on tehty myös useampi elokuva, jotka ovat enemmän tai vähemmän uskollisia itse pelisarjalle, ja kaksi animaatioelokuvaa (Resident Evil: Degeneration & Resident Evil: Damnation). Resident Evil -elokuvasarjan ensimmäinen osa ilmestyi 2002 ja sai runsaasti lisähuomiota Marilyn Mansonin säveltämän soundtrackin vuoksi, sekä Slipknotin "My Plague" -videosta, jossa näkyi katkelmia elokuvasta. Elokuvan ohjasi Paul W.S. Anderson, joka myös käsikirjoitti kaksi seuraavaa Resident Evil -elokuvaa ja palasi ohjaajan pallille jälleen 2010, elokuvassa Resident Evi: Afterlife. Leffasarjan ensimmäisessä osassa päähenkilö on Alice (Milla Jovovich), Umbrella Corporationille työskentelevä turvallisuusvastaava, joka kuitenkin kääntyy yhtiötä vastaan. Alice ei ole hahmo Resident Evil -peleissä, mutta suurin osa pelisarjan hahmoista nähdään kuitenkin muissa osissa.

Kakkososa Resident Evil - Apocalypse (2004) toi valkokankaalle Alicen lisäksi myös tutut Jill Valentinen (Sienna Guillory) ja Carlos Oliveiran (Oded Fehr), joka oli toinen pelattava päähahmo Resident Evil 3 - Nemesis -pelissä. Elokuva perustuukin pääpiirteittäin kyseiseen peliin nimikkopahista myöten. Kolmososa Resident Evil - Extinction (2007) esitteli ensimmäistä kertaa leffojen ystäville myös Claire Redfieldin (Ali Larter). Vuoden 2010 elokuvassa Resident Evil: Afterlife puolestaan ensiesiintymisensä teki Chris Redfield, jonka roolissa nähtiin Pako-sarjasta tuttu Wenthworth Miller. Tätä seurasivat Resident Evil: Retribution (2012) ja Resident Evil: The Final Chapter (2017). Vaikka elokuvat eivät kriitikoilta ole saaneet mairittelevaa vastaanottoa, ovat Resident Evil -elokuvat rahallisesti mitattuna menestynein peleihin perustuva elokuvasarja.

Älä järkyty, mutta meiltä löydät myös Resident Evil -fanituotteet.

Tilaa Resident Evil -tuotteet netistä, EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu 1 / 1