Nintendo on onnistunut luomaan lukemattomia ihmisten mieleen jääneitä pelisarjoja ja -hahmoja - mm. The Legend of Zeldan (Link), Metroidin (Samus), Pokémonin, Kirbyn ja Donkey Kongin. Yksi on kuitenkin kiistatta ylitse muiden - maailman tunnetuin putkimies ja pelihahmo, Nintendon rakastettu maskotti Mario.

Pelimaailman supersankari pukeutuu punaiseen ja siniseen, aivan kuten Teräsmies. Sitähän Mario kieltämättä on - teräsmies. Vuonna 1981 Donkey Kong -pelistä alkaneella taipaleellaan Mario on esiintynyt jo yli 200 pelissä - on ollut perinteistä tasohyppelyä, autoilla kilpailua, golfia, tennistä, bilepelejä ja vaikka mitä. Hurjasta tahdista huolimatta Mario ei ole menettänyt suosiotaan, siihen ei moni pysty.

Super Mario ja Luigi pelastaa prinsessan Bowserilta

Shigeru Miyamoton luoman Marion suuri menestys alkoi todella vuoden 1985 NES-klassikosta Super Mario Bros. Kaikenikäisille sopivan pelin voidaan sanoa aloittaneen koko tasohyppely-lajityypin. Super Mario seikkailee läpi sienivaltakunnan tavoitteenaan litistää Koopa-viholaiset, kukistaa kuningas Bowser ja pelastaa prinsessa Peach. Kaava, joka tavalla tai toisella toistuu useissa peleissä myös myöhemmin. Varsinkin ensimmäisissä yksinpeliversioissa valokeilan vei aika puhtaasti itse Mario mutta jatkossa myös pitkänhuiskea, kakkospelaajaksi tuomittu veli Luigi on päässyt parrasvaloihin. Marion ja Luigin eron huomaa väreistä ja ulkomuodosta - siinä missä Mario nähdään aina hieman lyhyenä ja trendikkäästi iskäpackissaan, Luigi on pitkänhuiskea laiheliini - vähän kuin Disneyn tehoduo Mikki ja Hessu. Pukeutumisessaan Luigi luottaa sinivihreään yhdistelmään.

Super Marion ystävät ja viholliset löytyvät myös EMP:n valikoimasta. Luigi, Peach, Yoshi, Sienikuningas ja Bowser - kaikki ovat täällä sinua odottamassa!

Tilaa Super Mario ja muut Nintendo -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää
Sivu / 2