Hyrulen maaginen maailma herää eloon - paidat, hatut, asusteet ja muut vertaansa vailla olevat The Legend of Zelda -tuotteet löydät EMP.fi-verkkokaupasta!

Kultaisella 80-luvulla Metallica, Slayer ja Iron Maiden julkaisivat kenties legendaarisimmat albuminsa. Leffateattereissa nähtiin Die Hardin, Paluu tulevaisuuteen ja Haamujengin kaltaiset klassikot. Pelaamisen maailmassa koettiin jotakin yhtä lailla merkittävää kun yksi konsolipelaamisen rakastetuimmista pelisarjoista sai alkunsa - vuonna 1986 julkaistiin 8-bittiselle Nintendolle kiehtova, edistyksellisenä pidetty toimintaseikkailu The Legend of Zelda. Seuraavana vuonna toinen osa, The Legend of Zelda II - The Adventure of Link, hurmasi konsolipelaajat uudelleen.

Sankari Link Hyrulen fantasiamaailmassa

Käsitteenä Zelda-pelisarja on varmasti kaikille konsolipelaajille tuttu - sarja on tullut tunnetuksi protagonisti Linkistä, sympaattisesta vihreäpukuisesta nuorukaisesta, joka seikkailee Hurylen fantasiamaailmassa. Yleensä tarinaan liittyy oleellisena osana myös prinsessan pelastaminen, miekat ja jousipyssyt sekä kolmivoima, Triforce, jumalattarien luoma mahtava taikaesine, joka selkeästi on esillä myös EMP:n Zelda-tuotevalikoimassa.

The Legend of Zelda 30 vuotta - Ocarina of Timen kautta Breath of the Wildiin

Roolipelaamista, seikkailua, pulmanratkaisua ja monia muita elementtejä yhdistävän pelisarjan on kehittänyt maineikas Shigeru Miyamoto, jonka aivoituksista on syntynyt myös muita Nintendon tunnetuimpia luomuksia kuten Super Mario ja Donkey Kong. Vuonna 2016 fanien rakastama pelisarja täytti kunnioitettavat 30 vuotta. Matkalle on mahtunut kaikenlaista - Zelda siirtyi kolmiulotteiseen pelimaailmaan Ocarina of Timen myötä (Nintendo 64, 1998), Majora’s Mask ”järkytti” faneja vakavammalla otteellaan (Nintendo 64, 2000) ja The Wind Waker (GameCube 2003) yllätti sarjakuvamaisella grafiikallaan. Pelisarjan uusin lisäys, avoimen maailman The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ilmestyy Wii U:lle ja Nintendo Switch -konsolille maaliskuussa 2017. Kyseessä on pelisarjan peräti jo 19.julkaisu.

Suuntaa siis uusiin seikkailuihin yhdessä Linkin kanssa ja tutustu EMP:n kattavaan The Legend of Zelda - fanituotevalikoimaan!

Lue lisää
Sivu / 3