American Woman – naiseutta 70-luvulla

Naisten elämää vuosikymmenten takaa

Kesäkuun alusta alkoi rapakon toisella puolella tv-sarja nimeltä American Woman. Pakko myöntää, etten ollut tästä kuullut aiemmin, ennen kuin suoratoistopalvelu Viaplayssä tämä tuli vastaan ja pitihän se kurkata. Sarjahan vaikuttaa oikein lupaavalta ja mielenkiintoiselta!

American Woman sijoittuu 70-luvulle ja stereotypioiden täyttämään varakkaiden elämään. Sarja keskittyy nimeomaan kuvaamaan naisten elämää ja ajan murroksen vaikeuksia, jolloin naiset liittyivät työelämään. Nykyään on puhuttu paljon tasa-arvosta ja naisten oikeuksiahan on ajettu eteenpäin jo yli vuosisata, mutta edelleen asian kanssa painitaan ja sen vuoksi nykyajan katsoja törmää sarjassa ajankohtaiseen asiaan.

Real housewives

Muutama vuosi sitten sarjaa alettiin kehittelemään perustuen The Real Housewives of Beverly Hills tähden Kyle Richardsin elämään. Sarjassa todellakin tulee fiilis hienostorouvien elämästä, mutta aikakautena eri aikakautena, mitä realitysarjojen katsojat ovat tottuneet katsomaan. Meiningissä on kaikkien tuntemia setämiehiä ja sovinistisikoja sekä rahan perään olevia ulkonäkökeskeisiä naisia. Sarjassa käsitellään myös stereotypiasta murtautumista ja mitä jos ei eläkään yhteisön asettamien normien mukaan.

Mielellään tätä hurauttaisin enemmänkin jaksoja kerralla, mutta sarja tulee tällä hetkellä yksinoikeudella suoratoistopalvelu Viaplayssä ja lähes Amerikan jaksojen esitystahtia. Viaplay on sanonut, että julkaisee uuden jakson American Woman -sarjaa mahdollisimman pian alkuperäisen esityksen jälkeen.

Tuttuja tähtiä

Sarjassa vilisee tuttuja tähtinäyttelijöitä, joista suurimmat taitavat olla Alicia Silverstone ja Mena Suvari. Nämä naiset tunnetaan suurimmin heidän nuoruusvuosina tehdyistä teinirooleista ja on virkitävää nähdä heidät upeasti ikääntyneinä ja oikeasti aikuisten rooleissa. Nykyään suositaan niin paljon nuoruutta ja monia ulkonäöllisiä seikkoja, mitä siihen ikään liitetään. Etenkin naisten kauneutta arvostetaan hyvin paljon nuoressa iässä, mutta kyllä ne naiset upeita on hieman vanhempanakin. Kaikille tulee ryppyjä ja keho muuttuu sen parinkympin iän jälkeen. Ihana nähdä nämä nuoruustähdet vetämässä näitä rooleja kypsinä naisina ja he tekevät sen vielä upeasti!

Muuhun aikakauteen sijoittuvat leffat ja sarjat tuovat omat kivat vibansa. Joillekin ne voi tuoda nostalgisia fiiliksiä vaikkapa lapsuudesta ja jotkut voivat kiinnittää huomiota asioihin, jotka eroavat hyvin paljon nykyajasta. Tosin aikana, jolloin historiaan sijoittuva viihde tehdään, tuo aina oman kauneusihanteensa mukanaan. Tämän erottaa esimerkiksi hyvin siitä, jos 1700-luvulle sijoittuva elokuva tehdään 40- tai 90-luvulla tai ihan hiljattain. Stailauksessa on aina hieman nykyajan meininkiä. American Woman -sarjan stailaus tuo mukavasti ajan hengen esiin muhkeine kiharoineen, isoine koruineen ja pitkine mekkoineen. Olaan nykyään totuttu paljon sellaisiin hyvin naamiaisasumaisiin 70-luvun lookkeihin, mutta nyt asia on esitetty hillitymällä tavalla.

Sarjaa löytyy tällä hetkellä neljä jaksoa ja yhteensä 12 on tulossa ensimmäiselle tuotantokaudelle. Mielenkiinnolla odottelen näitä loppuja jaksoja ja mihin tarina etenee. Suosittelen tämmöisestä meiningistä kiinnostuneille! 🙂

♥~ Saija Sasetar

pixelstats trackingpixel

The post American Woman – naiseutta 70-luvulla appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: leffat-tv-pelit Sasetar

Tagit: TV Naiset tv | Pysyvä linkki

Jaa tuote: