Skyrim on täysin kokematta (mutta ei enää kauaa)

Jos saisit tehdä päätöksen, että et olisi koskaan pelannut Skyrimiä ja sinulle annettaisiin kone ja kuukausi aikaa, ottaisitko tarjouksen vastaan? Skyrim on maailma, käsite ja asia, joka saa monet herkistymään. Kuusi vuotta sitten ilmestynyt Skyrim oli alusta alkaen niin upottava seikkailu, että moni ei pelin hankkimisen jälkeisestä kuukaudesta muistakaan muuta kuin satunnaisia FUS RO DAH – huutoja. Tämä vuoden peliksi noin kahteensataan kertaan äänestetty massiivinen roolipeli on julkaistu uudestaan ja uudestaan eri versioina, nyt jo seitsemälle eri alustalle. Kun viime vuonna saatiin PC, Xbone ja PlayStation 4 remastered – versiot, niin kuluvan vuoden marraskuussa tuli maailman ensimmäinen tasku-Skyrim Nintendo Switchille, sekä PS VR – versio. Ja kaikesta tästä huolimatta, minä en ole vielä koskenut koko peliin. Mutta hetki lähestyy.

Video selittää itse itsensä.

Nintendomiehiä ja syrjähyppyjä

Eihän Skyrim toki ole mikään pelkkä peli. Se on suuren The Elder Scrolls sarjan viides ja ylivoimaisesti suosituin osa. Tässä törmätään kenties suurimpaan ongelmaani: En ole koskaan pelannut yhtäkään The Elder Scrolls peliä. Olen pienestä pitäen ollut enemmän kuin täysin Nintendomiehiä, ja ne pienetkin syrjähypyt olen tehnyt Sonyn ja PlayStationin kanssa. PC puoli on siis jäänyt minulta täysin kokematta. Tai pelasin minä Half-Life ykkösen kakarana kerran läpi, ennen kuin palasin Hyrulen lempeään syleilyyn. Joten 2011 Skyrim julkaisun hetkellä, minulla ei ollut hajua, mistä pelisarjasta on kysymys, eikä liioin konetta, jolla olisin voinut peliä pelata. Noin vuotta myöhemmin hankin ensimmäisen ”kunnon” koneeni, joka pyöritti League of Legendsiä onnistuneesti. Tuossa vaiheessa isoin Skyrim-hehkutus oli jo laantunut, mutta ostin sen kuitenkin Steamin alennusmyynneistä 12€ tiukkaan hintaan odottamaan oikeaa hetkeä.

Kuva: www.freeimages.com | oligalma

”OMG guys look at these graphics! So 2011”

Skyrim – Minecraft Edition

Oikeaa hetkeä ei vielä ole tullut. Minulla on käytössäni sama kone, jonka ostin tuolloin vuonna 2012 (herttileeri sentään) eikä minusta ole vieläkään kuoriutunut PC-pelaajaa. Se vähäinen LoLikin on jäänyt jo taa, ja kone sen kun hidastuu päivä päivältä. Tuskinpa se enää pyörittäisi Skyrimiä edes huonosti. Luultavasti koko kokemus olisi pilalla viimeistään siinä vaiheessa, kun kuolema korjaa pelkän viiveen takia. Sen sijaan jo pariin otteeseen kovissa alennuksissa ollut PS4:n remasteroitu Special Edition on houkutellut moneen otteeseen. Tässä tapauksessa uhkana toki on seikkailun massiivisuus, ja Pleikkarilla se uhkaisikin jäädä vain jonon jatkoksi The Witcher 3, Shadow of Mordorin ja Batman: Arkham – sarjan kannoille, Horizon Zero Dawnista nyt puhumattakaan.

Tässä erittäin hyvä Skyrim – vertailu kaikkien eri laitteiden väliltä:

Nintendo Switch on yhä edelleen loistava, mutta

Tässä vaiheessa valpas lukija miettii mielessään ”No pitihän se arvata, tämä Nintendon sokea fanipoika tietenkin tahtoo pelata sitä Switch-versiota!” Miksi ei? Nyt voit kantaa Skyrimin maailman ihan minne vain mukanasi, ja uppoutua nörtteyden syvimpään olemukseen missä tahansa, milloin tahansa. Tämä on varmasti täydellinen vaihtoehto monelle, mutta onko se kaikista upein ja kattavin versio pelistä ensikertalaiselle? Vastaan rohkeasti ei, koska Switchin rauta ei kuitenkaan ole tarkoitettu kilpailemaan isompien kanssa. Ei, suunnitelmani on nyt toisenlainen. Ensimmäisten lukemieni arvosteluiden ja kokemusten perusteella vaikuttaa nimittäin vahvasti siltä, että Skyrim VR on tämän hetken paras PS VR – peli. Virtuaalitodellisuus on pelien saralla sitä uusinta uutta, joka ei kuitenkaan ensimmäisenä vuotenaan PlayStationilla ole lyönyt läpi juuri ollenkaan. Syynä tähän on ollut tietysti pelit, joita on ollut vähän ja nekin vähät ovat toimineet lähinnä oksennussimulaatioina. Tämä ja kallis hinta ovat saaneet minutkin pysymään poissa, etenkin kun ainoa oikeasti kehuttu VR-peli Resident Evil 7 ei kiinnosta (nössö). Nyt meillä on kuitenkin Skyrim VR.

Skyrim - Reggie Edition

Meidän kaikkien kehot on valmiita Reggie. Btw kiitos Super Mario Odysseysta.

My body is ready

Voitko kuvitella parempaa tapaa kokea Skyrim ensimmäistä kertaa, kuin VR-lasien läpi? Se tunne kun katselet ympärillesi päätä kääntämällä, ja näet vuorenrinteet, soljuvat purot ja lentävät lohikäärmeet. En minäkään, sillä en ole pelannut Skyrimiä, joten olen etuoikeutetun tietämätön kaikesta, mitä se pitää sisällään. Minkä mahdollisuuden PS VR meille tarjoaakaan, jahka pakolliset bugit ja muut on korjattu? VR-teknologia on hypnotisoivaa, jopa kaikkein yksinkertaisimpien palikkapelien parissa. Siksipä aionkin kokea Skyrimin ihmeellisen, taianomaisen maailman ensimmäisen kerran virtuaalitodellisuuden syövereissä. Ja jos se on uskomatonta ja päätän jäädä sinne, niin muistelkaa hyvällä.

– Teemu Michael

pixelstats trackingpixel

The post Skyrim on täysin kokematta (mutta ei enää kauaa) appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: leffat-tv-pelit Teemu Michael Köngäs

Tagit: Pelit Bethesda Fus Ro Dah League Of Legends Nintendo Switch PC PS VR PS4 Reggie Skyrim Skyrim VR The Elder Scrolls Virtuaalitodellisuus Xbox One | Pysyvä linkki

Jaa tuote: