Teemu Michaelin Top 6: Anime

Netissä leviää kirjoittamishetkellä kuva Donald Trumpin twiitistä, jossa hän sanoo animen olevan jatkossa laitonta USA:ssa. Suurin osa tietysti ymmärtää tämän olevan täyttä feikkiä, mutta suurin osa meistä myös ymmärtäisi hyvin, miksi joku näin tahtoisi tehdä. Anime on vähän sellaista epäilyttävää huttua, joka on aina vähintäänkin lonkeropornoa ja kuulema lähtee hakkaamalla, mutta jos ei lähde, niin sitten pitää vetää tukka pinkiksi ja pukeutua värikkäisiin vaatteisiin. Videopelaamisesta on tullut Fifojen, änärien ja Call Of Dutyjen myötä myös autoasentajalle sopivaa hommaa, joten todellisen nörtteilyn raja vedetään usein animeen. Nyt tunnustan tässä kirjallisesti, kaikkien kuullen: Minä katson animea. En ehkä enää niin paljon kuin nuorempana, mutta säännöllisesti. Enkä todellakaan ole minkään sortin asiantuntija, mutta koska olen bloggaaja, niin tässä se tulee: Meikäläisen top 6 animesarjat of all the time! Tiedän, ettei kukaan ole yhdestäkään kohtaa samaa mieltä, allekirjoittaneella on vaan niin outo animemaku. Tämä on elämäni vaikein tehtävä, hui.

Mitä oikeastaan on anime? Keitä me olisimme ilman sitä?

”Mutta miksi tekisit sen ja mi-miten ihmeessä…? Ketä kiinnostaa?” Henkien Kätkemä – muki

Aloitetaan kunniamaininnoilla, eli Lucky Loser listalla:

Hopeanuoli. Se THE ensimmäinen anime. Lapsena Hopeanuoli oli heti Turtlesin jälkeen parasta best, mutta yksin sitä ei voinut katsoa, koska Akaka-Booto (nytkin piti heti vilkaista olan yli). Brutaali esimerkki siitä, kuinka länsimaissa kaikki piirretty yleistettiin aikoinaan lastenohjelmaksi. Ja sitten leikattiin irtoavat päät pois.

Dragonball Z. Ensimmäinen anime, jota katsoessa tiesin katsovani animea. Meillä ei näkynyt SubTV, joten juoksin naapurin Juhon luo joka ilta klo 19 ja poistuin heti jakson päätyttyä 19:30. Oi niitä aikoja.

Kuvassa silmäilen kotimatkaani.

Kyllä, sama Juho otti tämän valokuvan. Olemme yhä ystäviä. Dragon Ball Z – paita

Naruto. Ensimmäinen anime, jota katsoin viikottaiseen tahtiin. DC++ tuntui kovin hitaalta kylmä Pepsi Max – lasi kourassa ja sipsipussi avonaisena. Naruto on yhä edelleen yksi mahtavimmista, mutta putoaa listalta, koska Naruto Shippuuden on niin kuraa. Sori nyt vaan.

One Punch ManDragonball – tyyppisille superduber ultravahvoille sankareille ja pahiksille irvaileva One Punch Man on yksi parhaita huumorianimeja. Nimensä mukaisesti sarja perustuu yhdelle jutulle (one punch line, heh), joten saa nähdä miten toinen tuotantokausi kantaa. Ehdottomasti tulevaisuudessa nousee listalle, jos jatkaa samalla laadulla.

Mitä jos Trunks olisi tullut aikakoneellaan taistelemaan esim. alkuperäistä Piccoloa vastaan? Saitamat.

Sano ”Morjestaa” maailman vahvimmalle supersankarille! One Punch Man – hiirimatto

Katekyo Hitman Reborn! Tämä anime on salainen paheeni. Jotenkin vaan niin älyttömän hyvää fiilistä tuottava, niin perinteinen mutta jotenkin hieno. Lapsellinen, värikäs, ei yhtään brutaali, mutta yksi parhaista ”meillä on tämän ja tämän verran aikaa treenata ennen suurta taistelua” aikahypyistä. Jäi kesken, vaadin jatkoa!

Sitten varsinaisen listan kimppuun, anteeksi jo etukäteen:

Sijalla 6. Shingeki No Kyojin

Listan nuorimpana jäsenenä voisi sanoa ”Instant classic”. Attack On Titan kolisteli tullessaan todenteolla animemuurien portteja, ja sai monen ei-animefriikinkin tempaistua mukaan. Intensiivistä ja raakaa menoa voisi helposti verrata Game of Thronesiin. Surkuhupaisten elokuvaversioiden katsominen saa oikeastaan arvostamaan animea entistä enemmän. Jätti pysyvän jäljen (arpi?). Ikävä kyllä kakkoskausi lässähti sen verran pahasti, että Shingeki No Kyojin tämä ei tällä listalla tule nousemaan.

Tämä on todella, todella nöyryyttävää.

Toki Attack On Titan on vaikea ottaa vakavasti sen jälkeen, kun on nähnyt siivous-Levi funkon.

Sijalla 5. Ultimate Survivor Kaiji

Myönnettäköön, kärsin ajoittain pienestä uhkapeliongelmasta, ja säästöjä tulee käytettyä Champions League vetoihin enemmän kuin tarpeeksi, mutta kun pari kertaa on ollut niiiiiiiiin lähellä osua isosti! Näistä lähtökohdista Ultimate Survivor Kaijin tarina riipii ja syvältä. Erittäin realistinen, intensiivinen ja henkeäsalpaava selviytymistarina miehestä, joka ei halua tehdä töitä, vaan pelata ja voittaa. Hirveä piirrustustyyli saa yllättävän pian anteeksi mukaansatempaavan tarinan ja ihanan ylidramaattisen äänimailman ansiosta.

Sijalla 4. Code Geass

Juuri kun aloin kirjoittaa tämän, tajusin, että tämähän pitäisi katsoa taas. Jotenkin heti ensimmäisen katselukerran jälkeen on vain itsestäänselvää, että tämä sarja kuuluu tälle listalle. Se on liki täydellinen animesarja, ja yllättää katsojan niin monta kertaa housut nilkoissa, ettei niitä jaksa oikein edes laskea. Kaikilla meillä on heikko kohta taktisesti ylivertaisiin yksilöihin, myönnetään pois. Tämä sopii lähes joka lajityypin ystävälle, Code Geass saa minulta ”Anime ilman rajoja” leiman.

Sailor Moon oli anime ennenkuin se oli coolia.

”Seuraava täytyy olla Sailor Moon eikö vaan? On sulla sen verran outo maku.” EI OLE. Sailor Moon – fanipakkaus (kyllä, fanipakkaus)

Sijalla 3. Hajime No Ippo

Yähh, urheiluanime näin korkealla? Kyllä, sillä Hajime no Ippo on legendaarisen kova. Se on ryysyistä rikkauksiin tarina, jossa loputon potentiaali ohitetaan vain ja ainoastaan tinkimättömällä treenaamisella ja positiivisella elämänasenteella. Nyrkkeilyanimen päähenkilön sijaan koomiseksi sivuhenkilöksi sopiva Ippo on raasu, jonka puolella on pakko olla. Ja sitten kun se vetää niitä ilkeitä kanssanyrkkeilijöitä pataan, niin riemu repeää. Juoni etenee ja muovautuu todella hyvin ottaen huomioon, että sarjassa ainoastaan treenataan ja nyrkkeillään. DEMPSEY ROLL!

Sijalla 2. One Piece

Pakkohan tämä on tänne heittää. Kirjoitushetkellä 800. jaksonsa saava One Piece alkoi omalta osaltani mangana, mutta siirtyi mukanani animepuolelle. EMP:n Facebookissakin keskustelua herättänyt ”paska piirrustustyyli” on meikäläiselle se ja sama, kun merirosvoilu käy kuumottavaksi. Pisimpään megahyvänä pysynyt sarja, veikkaan että nyt ja aina. Eikä meinaa loppua millään! Ps. Jos joskus tulevaisuudessa selviää, että One Piece onkin luokkaa ”Suurin aarre on seikkailu ja ystävyys” niin käyn muokkaamassa tämän pois tältä listalta.

Oikeastihan One Piece on Sailor Moon fanipakkaus.

Look around you Luffy. What do you see? ”NAKAMAAAAAAA” One Piece – t-paita.

Sijalla 1. eli kaikkien aikojen paras anime on: Tengen Toppa Gurren Lagann

Teemu, mäkin itken. Suurella tunteella, suurella sydämellä roihuava anime, jossa itkeminenkin tehdään MIEHEKKÄÄSTI! Tässä maailman aliarvostetuimmassa animessa on mm. Mechoja, tissit, vahvoja päähenkilöitä, vähän samaistuttavampia arkoja päähenkilöitä, loistavia hahmoja muutenkin, mahtava tarina, mahtava maailma ja reilusti luonnetta. Vihaajat vihaa, mutta en ole minkään muun animen kanssa kokenut sellaista tunteiden vyöryä puolelta toiselle ja takaisin kuin tämän kanssa. Tengen Toppa Gurren Lagann kääntyy ”Taivaat lävistävä Gurren Lagann”, mutta ei sitä oikeastaan voi kääntää. Se pitää kokea.

Ylivoimainen ykkönen, sanokaa mitä sanotte.

”Don’t believe in yourself. Believe in me! Believe in the Kamina who believes in you!”

Mikä anime puuttuu? Miksi yksikään näistä animeista on tällä listalla? Olenko minä koskaan katsonut jaksoakaan esim. Death Notea? Näihin kysymyksiin saa vastauksen kommentoimalla!  – Teemu Michael

pixelstats trackingpixel

The post Teemu Michaelin Top 6: Anime appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: Teemu Michael Köngäs leffat-tv-pelit

Tagit: LEFFAT, TV & PELIT TV attack on titan Dragonball Z Hopeanuoli Katekyo Hitman Reborn Naruto One Piece One Punch Man Sailor Moon | Pysyvä linkki

Jaa tuote: