AC/DC ja Axl Rose...?

AC/DC & Brian Johnson

Mitähän ihmettä näistä viime aikojen juonenkäänteistä pitäisi ajatella?

Sarjassamme hämmentävä musiikkiuutinen, jonka keksiminen olisi ollut hurjemmallekin käsikirjoittajalle työlästä...

Mutta totta se on: 80-luvun alkupuolelta asti AC/DC:n keulakuvana miljoonia ja taas miljoonia faneja ilahduttanut Brian Johnson vetäytyi yllättäen sivuun megayhtyeen laulajan tontilta vakavien kuulo-ongelmien vuoksi ja hänen (entiset) bändikaverinsa korvasivat hänet uudella solistilla. Tuosta vain, enemmän tai vähemmän tylysti.

(Valitettavaa tämä on senkin vuoksi, että AC/DC on ollut kovassa iskussa myös viime aikoina, kuten itsekin totesimme viime kesänä Hämeenlinnassa.)

Axl Rose

Ja katsos vain: tämä uusi kaveri sattuu olemaan rivinsä pitkästä aikaa kasanneen Guns N' Rosesin tuittupäinen Axl Rose. Kuka kumma olisi uskonut tällaiseen kuvioon vaikkapa puoli vuotta sitten? Vastaus on päivänselvä: ei kukaan. Sitten taas toisaalta, ennalta-arvaamattomuus on toki eräs populaarimusiikin hienoimmista piirteistä.

Nostetaanpa esiin muutamia kulmia tähän AC/DC ja Axl Rose -kombinaatioon liittyen.

Ensinnäkin, erittäin kovana AC/DC-fanina tunnettu Anthraxin kitaristi Scott Ian on ainakin toistaiseksi eräs harvoista muusikoista, joka on sanonut ääneen sen, mitä taatusti monet muutkin ovat pohtineet: siis sen, että kenties AC/DC:n pitäisi yksinkertaisesti lopettaa ilman Brian Johnsonia. Jos ei muuten niin sitten lojaaliudesta tätä legendaarista raspikurkkua kohtaan.

Bon Scott

Sillä onhan kuitenkin niin, että Johnson "pelasti" AC/DC:n, kun yhtyeen edellinen laulaja Bon Scott menehtyi alkuvuodesta 1980. Karismaattinen Scott tuntui korvaamattomalta, mutta niin vain Johnson tuli, näki ja voitti: hänen klassinen AC/DC-debyyttinsä "Back In Black" on eräs kaikkien aikojen myydyimmistä levytyksistä käsittämättömällä noin 50 miljoonan kappaleen menekillään.

Toisaalta, tällaiset jeesustelut voi suosiolla unohtaakin, sillä rockbisnes ei välttämättä ole "lojaalia" - ei ainakaan silloin, kun pelissä ovat kymmenet miljoonat taalat, satojen ihmisten työpaikat ja elämän mittaiset muusikon urat. AC/DC:n sisäpiiristä tihkuneet tiedot kertovat, että "vasta" 61-vuotias soolokitaristi Angus Young haluaa pyörittää yhtyettä vielä vuosia ja mikäli "jo" 68-vuotias Johnson ei enää pysy nuorempien vauhdissa mukana niin sitten hänet täytyy korvata uudella miehellä. Se on niin helppoa se - varsinkin kun Angus on nykyään AC/DC:n yksinvaltias. Kuten monet muistavat, hänen veljensä Malcolm joutui vetäytymään yhtyeen toiminnasta sivuun pahaksi äityneen dementian seurauksena.

Mutta että kaikista mahdollisuuksista juuri Axl Rose... Siis mitä ihmettä? Tätä täytyy sulatella vielä hetki.

Aivan totta. Onko se nyt sitten niin ihmeellistä? Tottahan toki AC/DC ja sen äärimmäisen kokeneet taustavoimat tietävät, että Axl Rose on suunnattoman valovoimainen nimi - kenties planeettamme tunnetuin rocklaulaja juuri nyt! -, eikä miehen laulurekisterikään ole turhan kaukana Johnsonin tai Scottin vastaavista. Sehän on siis bingo!

Kun tätä hieman kummalliselta vaikuttavaa kuviota miettii vähän aikaa niin koko hommahan alkaa vaikuttaa ihan loogiselta ja järkevältä.

Senkin voi sanoa jo nyt, että AC/DC:n vaikutus kuumaveriseen Axl Roseen näyttää olevan kovaa luokkaa. Vai kenen ansiota on se, että Rose vastaili median kysymyksiin asialliseen sävyyn Los Angelesin lentokentällä, lähtiessään Eurooppaan AC/DC:n treenisessioihin... Se "vanha Axl" olisi nimittäin lyönyt kameran maahan ja haistattanut toimittajalle pitkät. Nyt homma meni näin:

https://www.youtube.com/embed/iET_qOgUR14

Kategoriat: Timo MUSIIKKI

Tagit: ac/dc angus young Axl Rose brian johnson Guns N' Roses live Live rock Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: