Amorphis Under The Red Cloud

Amorphis vuosimallia 2015 (c) Timo Isoaho

Suomenlinnan lautta on täpötäynnä turisteja kesäisenä tiistai-iltapäivänä. Mutta löytyypä lautalta myös miekkosia, jotka eivät näytä ainakaan aivan perusturisteilta. Itse asiassa kyseiset miekkoset muodostavat helsinkiläisyhtye Amorphisin, ja he ovat matkalla Suomenlinnan studiolle. Siellä on luvassa syyskuun alussa ilmestyvän Amorphis-pitkäsoitto "Under The Red Cloudin" ennakkokuuntelu valikoiduille yhteistyökumppaneille ja median edustajille.

Kyseessä on 25-vuotisjuhliaan kuluvan vuoden aikana viettävän Amorphisin kahdestoista studiolevytys ja näidenkin tietojen valossa on melkeinpä hämmentävää todeta, kuinka loistavan albumin Amorphis sekä maineikas ruotsalaistuottaja Jens Bogren ovat saaneet aikaiseksi. Aika harvoin, jos koskaan, näin monta pitkäsoittoa julkaisseen ja neljännesvuosisadan aktiivisesti toimineen yhtyeen uutuutta voi turvallisin mielin luonnehtia erääksi levytysuran parhaimmista. Ellei jopa kaikista kovimmaksi.

- Olen itse todella tyytyväinen albumiin - "Under The Red Cloud" - kuuluu Amorphis-levyjen henkilökohtaiseen top kolmoseen -, mutta toisaalta olen itse niin lähellä tätä teosta, että on hienoa kuulla myös ulkopuolisten mielipiteitä, kitaristi Esa Holopainen tuumii. - Alkuvuosi on tuntunut hieman hämmentävältä, sanoo basisti Niclas Etelävuori ja jatkaa: - Olemme nimittäin keskittyneet "Under The Red Cloudin" tekemiseen todella intensiivisesti, mutta samaan aikaan olemme juhlineet "Tales From The Thousand Lakes" -levyn kaksikymppisiä keikkailemalla kyseisen albumin tiimoilta. Tunnelmat ovat siis olleet melko kaksijakoiset, mutta pelkästään hyvällä tavalla!

Amorphis "Under The Red Cloud". Levy tulee ennakkomyyntiin lähiaikoina!

Aivan helpolla "Under The Red Cloud" ei syntynyt.

- Teimme tätä levyä ehdottomasti intensiivisemmin kuin yhtäkään aikaisempaa pitkäsoittoamme. Työskentelyperiodi oli ankara, mutta hyvin antoisa, Holopainen luonnehtii.

Jens Bogren tunnetaan tiukkana studiosessioiden johtajana. Pistikö mies teidätkin tiukoille?

- No, joinakin aamuina aloitimme soittamisen jo seitsemän-kahdeksan maissa! Tuollaiseen emme olleet aikaisemmin tottuneet, joten siinä mielessä Jens todellakin pisti meidät lujille, nauraa laulaja Tomi Joutsen ja jatkaa: - Mutta emme me työntekoa pelkää! Pääasia on tietenkin se, että levystä tuli loistava. "Under The Red Cloudin" tiimoilta kelpaa kiertää maita ja mantuja seurvaan vuoen tai parin ajan!

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: amorphis esa holopainen haastattelu heavy metal jens borgen levyt metallimusiikki niklas etelaevuori tales from the thousand lakes under the red cloud | Pysyvä linkki

Jaa tuote: