Arch Enemy - "Suomen-kiertue? Tuskin maltan odottaa!

Arch Enemy 2014 (c) www.archenemy.net

Kuten ansiokkaista levyuutuuksista kertovassa tekstissä juuri muistutettiinkin niin raskaiden ruotsalaisyhtyeiden Suomen-kiertueista ei tule olemaan lähiviikkoina pulaa. Ja mikä mukavinta, länsinaapurista kyläilemään saapuvat ryhmät ovat sitä kuuluisaa parasta A-ryhmää. Vai kehtaako joku kiistää Opethin, In Flamesin, The Hauntedin ja vaikkapa Emtombed AD:n ansiot painavan musiikin kentällä?

Mainitusta albumisuositus-tekstistä jäi puuttumaan Arch Enemyn "War Eternal", sillä tämän halmstadilaisyhtyeen kokopitkähän ilmestyi jo alkukesällä. Takuuvarmaa Arch Enemy -luukutusta tarjoava "War Eternal" on kuitenkin edelleen hyvin ajankohtainen, eikä vähiten Arch Enemyn syyskuun lopulla tapahtuvan neljän keikan mittaisen Suomen-kiertueen takia.

- Olen kiertänyt maailmaa niin Carcassin, Arch Enemyn, Spiritual Beggarsin ja muidenkin yhtyeiden kanssa sellaisen kahdenkymmenenviiden vuoden ajan, mutta en ole koskaan esiintynyt Joensuussa tai Jyväskylässä, kitaristi Michaell Amott sanoo ja jatkaa: - Ja voin vakuuttaa, että uusien paikkojen näkeminen ja kokeminen on ehdottomasti eräs tämän homman mukavimmista puolista kaikkien näiden vuosien jälkeen. Ja mikä parasta: minulle on jo kerrottu, että niin Joensuun kuin Jyväskylänkin yleisöt sekä keikkapaikat ovat Suomen ehdotonta kärkeä. Tuskin maltan odottaa näitä konsertteja...

Alissa White-Gluz (c) www.archenemy.net

Tunne on taatusti molemminpuolinen, sillä Arch Enemy saapuu suomalaisfanien eteen hyvin kiinnostavana ajankohtana, sillä bändin laulajahan vaihtui viime keväänä. Tarina on tuttu, mutta otetaan vielä kerran: 2000-luun alkupuolelta Arch Enemyn keulakuvana vaikuttanut Angela Gossow vetäytyi yllättäen sivuun motivaatio-ongelmiin vedoten ja hänen paikalleen tuli kanadalaisen The Agonist -yhtyeen solisti Alissa White-Gluz.

- Arch Enemyn fanit rakastivat Angelaa, joten olimme luonnollisesti melkoisen huolissamme hänen ilmoitettua vetäytymisestään yhtyeen riveistä. Että mitenkähän meille nyt käy... Onneksi Alissa lupautui mukaan ja kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin. Kaikki kiitos Alissalle, sillä hän on osoittautunut kaikkien toiveidemme arvoiseksi solistiksi, Amott kertoo. - Alissan ensimmäinen Arch Enemy -keikka tapahtui Romaniassa viime toukokuussa. Olimme todella hermostuneita ennen konserttia, mutta fanit tervehtivät meitä raivoisasti kannustaen, heti lavalle astuttuamme. Se tuntui taivaalliselta ja tuolla hetkellä meille kaikille selvisi, ettei Arch Enemylla ole mitään hätää. Tulkaahan siis katsomaan meidän Suomen-keikkojamme - voin luvata, että Arch Enemy on huimassa iskussa!

Arch Enemy - Suomen-kiertue 2014:

17. syyskuuta - Kerubi, Joensuu 18. syyskuuta - Pakkahuone, Tampere 19. syyskuuta - Unioni festivaali, The Circus, Helsinki 20. syyskuuta - Lutakko, Jyväskylä Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: alissa white-gluz angela gossow Arch Enemy haastattelu heavy metal metalli michaell amott War Eternal | Pysyvä linkki

Jaa tuote: