Beyond The Red Mirror - matka peilin toiselle puolelle

Blind Guardian 2015

Blind Guardianin fanit ovat erittäin iloisia juuri nyt. Kahdenkymmenen vuoden takainen "Imaginations From The Other Side" -albumi on saanut arvoisensa jatko-osan ja bändi on lähdössä "Beyond The Red Mirror" -levyn tiimoilta pitkälle kiertueelle.

Saksalaisessa Krefeldin kaupungissa Lucifer's Heritage -nimellä vuonna 1984 perustetun Blind Guardianin laulaja Hansi Kürsch ja soolokitaristi André Olbrich istuskelevat helsinkiläisen kahvilan penkeillä. Olbrichilla on kenties keskimääräistä 47-vuotiasta miestä hieman pidemmät kutrit, mutta mikään muu tuntomerkki ei viittaa kaksikon pitkäaikaiseen ammattilaisuuteen raskaan rockin maailmassa. Tämä ei missään nimessä ole moite, sillä kaikkien heavymuusikoiden ei todellakaan tarvitse näyttää Slayerin yltä päältä tatuoidulta Kerry Kingiltä tai Judas Priestin nahka-asuiselta Rob Halfordilta.

- Emme tietenkään nouse lavalle aivan sen "tavallisen pulliaisen" näköisinä, mutta ei minulle kuitenkaan kotioloissa tule ensimmäisenä mieleen nahkahousujen jalkaan kiskominen, kun se harmaa maanantaiaamu sieltä taas kerran valkenee, Kürsch naurahtaa.

Joku fani voisi ajatella toisinkin, sillä Blind Guardian on eräs fantasiavaikutteisen powermetalin suurimmista maailmanlaajuisista nimistä.

- Toisaalta ymmärrän, mikäli satunnainen Blind Guardianin diggari kuvittelee meidän asuvan jossakin taianomaisessa keskiaikaisessa kylässä, mutta tässä suhteessa minun täytyy tuottaa pettymys. Olemme tavallisia kaupunkilaisia, laulaja hymähtää.

Kaupungeista puheen ollen: Krefeld näytteli erittäin tärkeää osaa Blind Guardianin alkutaipaleella 80-luvun puolivälissä.

- Krefeldistä löytyi pieni, mutta sitäkin innokkaampi heavydiggareiden joukko. Yhteisö oli tiivis: järjestimme itse keikkoja ja kävimme katsomassa kaikki lähiseutujen raskaat konsertit. Kreatorin, Sodomin, Destructionin, Helloweenin ja monen muun saksalaisyhtyeen muusikot tulivat tutuiksi jo silloin, Kürsch kertoo. - Pidän vieläkin yhteyttä moniin krefeldiläisiin raskaan rockin ystäviin. Minulle musiikista tuli ammatti, mutta moni sen ajan kaveri tekee työkseen jotakin aivan muuta - mutta he elävät edelleen heavymetal-tunnelmissa täydestä sydämestään.

Samalla tavalla uskollisia ovat myös Blind Guardianin fanit. Bändi ei ole syystä tai toisesta noussut täällä Pohjolan perukoilla esimerkiksi Helloweenin kaltaiseksi takuuvarmaksi salien täyttäjäksi, mutta orkesterin suomalaisfanit ovat sitäkin uskollisempia.

- Huomasin kyllä esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, millaisen reaktion taannoinen ilmoituksemme ensi kesäkuun alussa tapahtuvasta Helsingin-keikasta sai. Fanien palaute oli enemmän kuin ylistävää - siis yli puoli vuotta ennen Nosturissa soivaa konserttia, Olbrich hämmästelee.

Blind Guardianin näkee elävänä ensi keväänä myös muualla: bändin tuleva Euroopan-kiertue on nimittäin suorastaan jättimäinen.

Blind Guardian - Beyond the red mirror (tuotenumero 294260)

- Tämän hetken tiedon mukaan rundi käynnistyy huhtikuun alkupuolella ja päättyy vasta kesäkuun puolivälin tietämillä. Haluamme promotoida tuoretta "Beyond The Red Mirror" -levyä parhaalla mahdollisella tavalla. "Beyond The Red Mirror" on Blind Guardianin ensimmäinen studioalbumi vuonna 2010 ilmestyneen "At The Edge Of Time" -levyn jälkeen. - Kyllähän yhtyeen ystävät ovat ehtineet kysellä jo vuosien ajan, että miksi te ette julkaise uutta musiikkia useammin, Olbrich nauraa.

Blind Guardian - Beyond the red mirror. Tämä versio saatavana yksinoikeudella EMP:ltä! (tuotenumero 294938)

- No, minäpä kerron orkesterin viime ajoista: ensin kiersimme "At The Edge Of Timen" tiimoilta ja sen jälkeen pidimme hieman taukoa - siis luovaa taukoa, jonka aikana kirjoitimme tahoillamme uutta materiaalia. Sävellys- ja levytysprosessi oli tällä kerralla varsin pitkä, joten viisi vuotta on itse asiassa varsin lyhyt aika!

Vähintäänkin massiiviselta soundaava "Beyond The Red Mirror" on erittäin mieluisa teos Blind Guardianin faniarmeijalle, sillä levy jatkaa kaksikymmentä vuotta sitten ilmestyneen "Imaginations From The Other Side" -albumin tarinaa.

- "Imaginationsin" päätteeksi tarinan päähenkilö seisoi punaisen peilin edessä. Tuon peilin takana avautui kokonaan toinen maailma, Kürsch kertoo. - Fanien mieliä on jäänyt vaivaamaan, että astuiko päähenkilö lopulta peilin läpi toiseen maailmaan vai jäikö hän tutuille seuduille. Kun sitten mietin uuden albumin sanoituksia, päätin jatkaa tätä eräällä tavalla kesken jäänyttä tarinaa. "Beyond The Red Mirror" kertoo, mitä näinä menneinä vuosina on tapahtunut! Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: andré olbrich beyond the red mirror blind guardian haastattelu hansi kuersch heavy metal imaginations from the other side | Pysyvä linkki

Jaa tuote: