Five Finger Death Punch - Taivaan ja helvetin välimaastossa

The wrong side of heaven and the righteous side of hell part 1 - Five Finger Death Punch

Tämän yhdysvaltalaisbändin uutta materiaalia on odotettu ympäri maailmaa aina vuonna 2011 julkaistun, bändin huippusuosioon nostaneen American Capitalist -levyn jälkeen. Nyt odotus palkitaan, sillä Ivan ”Ghost” Moody on painanut bändinsä kanssa kaasun pohjaan – ja Five Finger Death Punch tarjoaa faneilleen todellisen helmen: ”The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell” on nimittäin kahdessa osassa julkaistava tupla-albumi!

Tapasimme Moodyn ja juttelimme hänen kanssaan albumin ensimmäisestä osasta.

"Olemme todella ylpeitä tästä levystä”, sanoo bändin karismaattinen ja ystävällinen keulamies innostuneena. ”Jos totta puhutaan, en pidä studiossa työskentelystä lainkaan – olen paljon mieluummin kiertueella, jossa saan laittaa kaiken peliin faniemme edessä. Vihaan studioita! Ehkä juuri sen vuoksi siinä kestikin hetken aikaa, että totuin studioihin ja sain itsestäni kaiken irti!” Ensimmäiseksi singlelohkaisuksi valittu ”Lift Me Up” sekä ”Burn” ja ”I’m Sin” osoittavat todellakin, ettei tällä kertaa säästellä yhtään mitään. ”Meillä oli alusta alkaen melkein liikaakin ideoita! Kysyin yhdessä vaiheessa Zoltanilta, että miten monta biisiä meillä on kasassa, ja hän vastasi: 25! Sen jälkeen yritimme valita niistä parhaat. Ongelmana oli kuitenkin se, että kaikki biisit olivat loistavia. Niinpä päätimme tehdä tupla-albumin! Politiikka, uskonto, perheiden sisäiset ristiriidat ja ex-tyttökaverit – kaikki nämä kokemukset löytyvät nyt uudelta levyltämme”.

Bändi tiedostaa myös itse, että tupla-albumin kahden osan tuottaminen saattaa hyvinkin olla bändin tähänastisen uran merkittävin osoitus heidän luovuudestaan ja vapaudestaan tehdä asioita omalla tavallaan: ”Totta kai! Oli todella vapauttavaa pystyä puhumaan niin monista eri asioista – ilman keskeytyksiä tai estelyitä. Avasin sieluni ja laskin ulos kaikki ne demonit, jotka ovat riivanneet minua edellisen levyn julkaisusta lähtien.”

Five Finger Death Punch - www.fivefingerdeathpunch.com

Tällä kertaa myös bändin muut jäsenet pääsivät kokeilemaan omia ideoitaan: levyllä ei ole vain Five Finger Death Punchille tyypillisiä moshausbiisejä vaan myös balladeja ja jopa jonkun verran räpmetallia. ”Jos teet levyn, jolla on yhteensä 10 biisiä ja kolme niistä on jonkinlaisia kokeiluja, se tarkoittaa jo melkein yhtä kolmannesta koko levystä. Se on melko paljon ja saa koko levyn kuulostamaan melko sekavalta. Kun sinulla on 25 biisiä, voit liikkua eri suuntiin, mutta tehdä silti yhtenäisen ja ehjältä kokonaisuudelta kuulostavan albumin!”

Five Finger Death Punch on tehnyt omien kappaleidensa lisäksi myös aggressiivisen cover-version LL Cool J:n rap-klassikosta ”Mama Said Knock You Out” ja esittää sen rap-artisti Tech N9nen kanssa. Tämä levy on todellinen helmi, mikä käy ilmi myös vierailevien artistien vakuuttavasta listasta, jolla komeilevat muun muassa seuraavat nimet: metallin kuningas Rob Halford (Judas Priest), Sepulturasta ja Soulflysta tunnettu Max Cavalera sekä Hatebreedin Jamey Jasta… Luulisi, että The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell -albumin syksyllä julkaistavan toisen osan odotus ei tunnu tämän levyn jälkeen enää lähellekään niin pitkältä – vai tuntuuko?!

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Alkuperäinen teksti: Nicko Emmerich

Käännös: EMP.fi

Kategoriat: musiikki Vieraileva

Tagit: 5FDP five finger death punch haastattelu Ivan ”Ghost” Moody metal The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell | Pysyvä linkki

Jaa tuote: