NIGHTWISH - Joensuu Laulurinne 6.6.2015

Komea on lavasetup. (c) Timo Isoaho

- Nyt vähän jännittää, sanoo Nightwishin kosketinsoittaja Tuomas Holopainen.

- Mitä? Eihän sinua jännitä koskaan, ihmettelee multi-instrumentalisti/laulaja Troy Donockley. - Tiedän, mutta minua jännittää silti, Holopainen naurahtaa.

No, se ei ole mikään ihme. Nightwishin on pian määrä nousta lavalle noin neljäntoista tuhannen ihmisen eteen eikä kyseessä ole aivan mikä tahansa "normikeikka". Ei, kyseessä on "Endless Forms Most Beautiful" -maailmankiertueen Euroopan-osuuden odotettu avaus, vieläpä yhtyeen omilla kotikonnuilla. Eikä unohdeta myöskään sitä, että Joensuun-konsertin puitteet ovat Nightwishin historian suurimmat.

Kyllä kipinäsuihkua olla pitää! (c) Timo Isoaho

Puoli kymmenen maissa, pienen sateen sopivasti tauottua ja hämärän laskeutuessa Joensuun ylle, se sitten tapahtuu: intro tärähtää soimaan ja kohta "Shudder Before The Beautifulin" sävelet halkovat pohjoiskarjalalaista ilmaa - toki kovaäänisen "aloituspommin" saattelemana.

Välittömästi käy selväksi, että nyt todella todistetaan erityislaatuista Nightwish-keikkaa. Johtuupa se sitten yhtyeen jäsenten erityisen isosta adrenaliinipiikistä, kotiseudun tuomasta lisälatauksesta tai mistä hyvänsä, niin illan tunnelmasta löytyy jotakin täydellisen maagista. Tämä paistaa jokaisen yhtyeen jäsenen kasvoilta - tuollaisia hymyjä ei voi feikata!

Nightwishin muusikoiden sekä yhtyeen taustajoukkojen pitkään suunnittelema lava on omaa luokkaansa. Juoksurampit, valtavat screenit, jättimäinen valosysteemi, erikoistehosteet... Nightwishin ennakkoon lupailema "isoin oma show koskaan" todellakin pitää paikkansa.

Nightwish kiittää! (c) Timo Isoaho

Kiteeläisyhtyeellä alkaa olla niin sanottua pakollista materiaalia jo roppakaupalla, joten kappalelistan valitseminen parin tunnin mittaiseen konserttiin ei ole aivan helpointa mahdollista hommaa, mutta bändi osuu tässäkin mielessä napakymppiin - okei, toki joku saattaa haikailla vaikkapa "Wish I Had An Angelin" kaltaisen tarttuvan menopalan perään, mutta kuten sanottua: kaksi tuntia ei anna loputtomasti mahdollisuuksia. Ääripäät ovat joka tapauksessa nytkin kiitettävästi läsnä, sillä "Sleeping Sunin" tipat silmiin nostattavasta tunnelmoinnista on melkoinen matka vaikkapa "Weak Fantasyn" ärhäkkään paahtoon.

Kaiken kaikkiaan ilta on huikea voitto Nightwishille. Kun show loppuu hieman ennen puolta yötä parikymmentäminuuttisen "The Greatest Show On Earthin" jälkeiseen ilotulitukseen, mielessä on vain yksi asia: tämä megakonsertti täytyy nähdä uudelleen.

Toisin sanoen: Tampere, heinäkuun viimeinen viikonloppu... Täältä tullaan!

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: joensuu keikat keikka-arvio laulurinne live Live metallimusiikki nightwish tuomas holopainen | Pysyvä linkki

Jaa tuote: