Nummirock 2015 - Mokoma, Diablo, Santa Cruz ja vähän muitakin

Santa Cruz & sokka irti. (c) Timo Isoaho

EMP:n edustajisto ei valitettavasti ehtinyt kovin pitkäksi ajaksi tämänvuotisen Nummirockin sulosyleilyyn, mutta parempi vähän kuin ei lainkaan. Eikös vain?

Ruotsalainen melodiaihme Amaranthe sai kuin saikin keikkansa soitettua, vaikka orkesterin soittokamat olivatkin jääneet Kööpenhaminan lentokentälle. Helsinkiläisretkue Santa Cruz puolestaan todisti taas kerran, että bändi on matkalla melkoisiin korkeuksiin.

Tuomo ja kakku, toimiva yhdistelmä. (c) Timo Isoaho

Tunnin mittainen Mokoma-konsertti sai varsin ikimuistoisen päätöksen, sillä yhtyeen kitaristi Tuomo Saikkonen juhli keikkapäivänä nelikymppisiään. Mies ansaitsikin muilta bändin jäseniltä niin sanotun kakutuksen toiseksi viimeisenä tulleen "Uhkakuva"-kappaleen aikana. Kermavaahtoinen kitaristi oli varsin hupaisa näky.

Mokoman keikan alussa taivaalla salamoi ja lavalta menivätkin sähköt hetkeksi, mutta katkos ei lopulta kestänyt minuuttia kauempaa. Onneksi ei, sillä Nummirock on perinteisesti eräs Mokoman keikkakesän kohokohdista. Niin tälläkin kerralla - orkesteri ja yleisö nauttivat orkesterin toimituksesta hymyssä suin "Elävien kirjoihin" -avauksesta aina "Pahaa verta" -klassikon tarjoamiin loppusäveliin asti:

Aina takuuvarma Testament. (c) Timo Isoaho

Päälavalla oli seuraavaksi vuorossa Testament - eikä kyseessä ollutkaan ihan mikä tahansa Testament-keikka vaan tarjolla oli varsinainen oldschool-setti, sillä oaklandilaiset soittivat kappaleita ainoastaan kahdelta ensimmäiseltä albumiltaan. Tarvitseeko edes sanoa, että "Over The Wallin", "Into The Pitin" ja muiden klassikoiden täyttämä puolitoistatuntinen oli rautaisen kova? Rautaista oli myös Testamentin soitto, mutta tämä ei tietenkään tullut yllätyksenä, sillä ryhmässä vaikuttaa kitaristi Alex Skolnickin, basisti Steve DiGiorgion ja rumpali Gene Hoglanin kaltaisia maailmanluokan muusikoita.

Sveitsiläisen Eluveitien sisänsä mainion keikan aikana mietteet siirtyivät jo Diablon konserttiin - olihan Nummirockin päätöksenä luvassa tamperelaishelsinkiläisen metallijuhdan paluu estradeille melkein viiden vuoden keikkatauon jälkeen! (No, yhtye toki soitti pienimuotoisemman treenikeikan kahta päivää aikaisemmin, mutta Nummirock oli joka tapauksessa se Diablon varsinainen paluukeikka).

Yleisömäärästä päätellen Diabloa on / oli odotettu - porukkaa oli lavan edessä selvästi enemmän kuin vaikkapa Testamentin aikana. Ja kyllähän laulajakitaristi Rainer Nygård ja kumppanit täyttivät pohjalaisyleisön toiveet, täräyttämällä tiivistunnelmaisen puolitoistatuntisen. Orkesterin soittorutiini on vuosien tauosta johtuen vasta palautumassa uomiinsa, mutta keikka sujui silti ilman turhia hapuiluja.

Diablo ja komea päätös. (c) Timo Isoaho

Diablo esitti setissään myös ennenkuulematonta materiaalia syyskuussa ilmestyvältä "Silver Horizon" -pitkäsoitolta. Näiden ennakkomaistiaisten mukaan luvassa on ehtaa Diabloa, eikä orkesteri tunnu menneen tuoreissa kappaleissa sieltä missä aita on matalin - sen verran (soitannollisesti) haastavilta uudet biisit vaikuttivat.

Encoreiden aikana estardilla vieraili muun muassa Darth Vader ja "Into The Sea" -päätösbiisin jälkeen Nummijärven taivasta valaisi komea ilotulitus. Melkoinen päätös yleisöennätyksensä tehneelle Nummirockille!

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: diablo festarit festivaalit heavy metal keikka-arvio live Live livearvio metallimusiikki mokoma nummirock | Pysyvä linkki

Jaa tuote: