Cosplay-näyttely ja uusia pelejä Suomen Pelimuseossa

Cosplay – Pelistä todellisuuteen

Suomen pelimuseoon Tampereelle avattiin juuri uusi näyttelyosio, joka kertoo suositusta harrastuksesta ja taiteenlajista nimeltä cosplay.

Jos cossaaminen ei ole tuttua, niin cosplay tarkoittaa fiktiivisten hahmojen esittämistä. Cosplayssä on tarkoitus imitoida pelin, elokuvan, sarjan tai minkä tahansa ei-todellisen hahmon ulkonäköä mahdollisimman tarkasti tai joskus toteuttaa hahmo inspiraatiopohjaisesti ja tuoda mukaan omaa luovuuttaan. Pelimuseon näyttely keskittyy pelihahmojen cosplay-puoleen ja kertoo cosplayn eri puolista.

Näyttelyssä pääsee sukeltamaan cosplayn maailmaan ja tutkailemaan kolmea käsin tehtyä peliaiheista cosplayasua. Yksityiskohdat näissä ovat huikeita ja nyt niitä pääsee ihan luvalla äimäilemään lähempää. Näyttelyosiossa kerrotaan myös cosplayharrastuksesta yleisesti, sekä pukujen valmistuksesta. Ehdottomasti käymisen arvinen kokemus, tykkäsin ja käyn vielä varmaan uudemman kerran.

Cosplaynäyttely on avoinna 27.5.2018 asti Vapriikissa Tampereella. Lisätietoja löydät näyttelyn Facebook-tapahtumasta täältä.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomen pelimuseo, Cosvision ry:n ja Lunatar Cosplayn kanssa.

Cosplaynäyttelyn avajaisissa nautittiin myös herkullisia kuppikakkuja ja skumppaa, kuultiin tietenkin avajaispuheet ja fiilisteltiin Pixel Sistersin kuoroesitystä. He keskittyivät peliaiheisiin kappaleisiin, mutta pari muutakin pääsi mukaan, kuten Game of Thronesin tunnusmusiikki. Avajaisillassa olivat edustamassa hallitsevat ryhmäcosplayn Suomen mestarit Jatek Cosplay ja Lunatar Cosplay.

Pelejä!

Cosplayn lisäksi Pelimuseossahan on pelejä! Vapriikin Suomen Pelimuseo sai kattavaan suomalaisten pelien kokoelmaansa muutaman uuden tulokkaan. Paikalla oli myös pelien tekijöitä, joiden kanssa oli hauska päästä juttelemaan ja kuulemaan fiiliksiä, kuinka silloin pieninä pikkunörtteinä tehtiin tämmöistä ja ei olisi kyllä siihen diskettiaikaan uskonut, että joku päivä se oma peli on oikeasti ihan Suomen Pelimuseossa. Kokonaisen pelilistan ja pelien tarinat löydät Pelimuseon nettisivuilta täältä. Mukana on monenlaista laidasta laitaan ja eri laitteille tarkoitettuja pelejä. Vanhemmat pelaajat (kuten itsekin muksusta asti seikkailut näissä maailmoissa) voi saada aikamoisia nostalgiafläsäreitä!

Jos joku kysyy missä kannattaa Tampereella käydä, niin Suomen Pelimuseo ja Vapriikki kuuluu kyllä ihan parhaimmistoon! Pelimuseo on etenkin jälkikasvun yksi lempipaikkoja, koska siellä pääsee pelaamaan pelejä! Ensimmäistä kertaa kun mentiin katsomaan näyttelyä sen avauduttua, oltiin siellä kevyet kolme tuntia pelaamassa! Ihan parasta! 😀

♥~ Saija Sasetar

pixelstats trackingpixel

The post Cosplay-näyttely ja uusia pelejä Suomen Pelimuseossa appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: Pelit leffat-tv-pelit Sasetar

Tagit: TYYLI cosplay videopelit | Pysyvä linkki

Jaa tuote: