Festarikesä 2014 - olemme valmiina!

Sotkuinen tukka ja aavistuksen suttuinen meikki: täydellinen festarilook.

Kevät on ihanaa, jännityksentäyteistä odotuksen aikaa: viis kukista ja hiirenkorvista, minä odotan innolla tietoja festariesiintyjistä! Jotakin informaatiota alkaa tippua jo syksyllä, mutta kuka silloin jaksaisi fiilistellä kesää - syksyllä kuuluu olla masentunut peiton alla. Kesä alkaa tuntua todelliselta vasta maalis-huhtikuun tienoilla, kun aurinkoa näkee vähän enemmänkin kuin pari tuntia päivässä. Silloin alkaa suunnitella kesää ja laskea, mihin kaikkiin festareihin rahat ja aika riittävätkään tänä vuonna. Tämä fiilis tuli minulle nyt viime kuun lopuilla: ou jee, festarikesä 2014 on kohta täällä!

Tänä vuonna haluaisin mennä Ilosaarirockiin. Minun on pitänyt mennä sinne aina, mutta en ole vielä kertaakaan saanut aikaiseksi. Toinen himojeni kohde on uusi Magic Circle Festival, jonka järjestää itse legendaarinen Manowar. Vau! Sinne on ainakin pakko päästä. Yksi lempparibändeistäni, Helloween, esiintyy tänä vuonna Karjurockissa. Se on pakko nähdä! Olen käynyt monta kertaa Karmarockissa, jonne aion varmasti tänäkin vuonna: se on pieni festari Harjavallassa, joka on saanut alkunsa Maj Karman (joka muuten palaa tauolta tänä vuonna, iik iik!) halusta saada kotikaupunkiinsa jotain vipinää ja itselleen esiintymistilaisuus. Ystäväni houkutteli minua Riihimäki Rockiin fiilistelemään suomalaisia takuuvarmoja festariesiintyjiä, kuten Kaija Koota ja Petri Nygårdia. Lisäksi menen käymään Sukevalla Original Sukeva -tapahtumassa. Viime vuonna lähdimme sinne ystäväni päähänpiston vuoksi ja voitimme (ystäväni voitti, mutta vien osan kunniasta) Somen ihanin muija -tittelin. Tänä vuonna meille on kuulemma varattu sinne VIP-liput. Teimme lähtemättömän vaikutuksen ;)

Ainakin muutamat festarit on siis kierrettävä ensi kesänä! Mutta entä sitten, kun on suunnitellut festariaikataulun? Sen jälkeen aletaan tietysti suunnittelemaan festarilookia. Jos olet luullut, että käytännöllisyys ja hyvännäköisyys eivät voi kulkea käsi kädessä, olet väärässä. Tässä Miss Ruki Verin ja hänen siskonsa Siperianhuskyn ohjeet mukavaan ja kauniiseen festarikesään 2014, olkaa hyvät:

1. Pukeudu kerroksiin. Kuten kaikki tiedämme, Suomen kesäsää on arvaamaton (myös heinäkuussa!). Älä luota säätiedotteisiin, luota minuun. Kun olet pukenut vaatteet kerroksiksi, niitä on helppo tarpeen tullen riisua tai lisäillä. Kylmissään hytiseminen on kamalin fiiliksentappaja - tai no melkein, kts. kohta 2.

Pitkä hame on aina hyvä valinta: sinne alle voi laittaa vaikka sadat sukkahousut. Tänä kesänä tyylikkäämpää on kuitenkin epäsymmetrinen helma - siinä on pitkän hameen ja lyhyen hameen edut. Pylly ei vilku, voit istua helman päällä mukavasti ja samalla kuitenkin näyttää vähän jalkojasi. MRV:llä on päällään Poizen Industriesin mekko ja Siperianhuskylla Burleskan hame. Huskyn boobietoppi on pitsitetty ja nahkatakki bikermallinen.

Missä ne festarit taas pidettiinkään?                 2. Varaudu sateeseen. Tämä on ehdottoman tärkeää! Vielä hirveämpää kuin hytistä kylmissään on hytistä märkänä ja kylmissään. Pelkkää kylmyyttä voi sentään karkottaa hyppelemällä musiikin tahtiin tai etsimällä jostakin festarisauna, mutta märät vaatteet eivät kuivu ikinä ja kylmettävät sinut ytimeen asti. Varaudu siis sateeseen, niin et kastu.

Perinteisesti festareilla on käytetty kertakäyttöisiä sadetakkeja ja jopa jätesäkkejä, mutta minulla on teille hieman sivistyneempi vaihtoehto: festarihuppu. Huppu varjelee tukkaa sateelta, mutta vähän rankempaan sateeseen tarvitset tietenkin lisäsuojausta. Tämä huppu on kuitenkin superkäytännöllinen esim. jaksottaisissa sadekuuroissa, koska se näyttää hyvältä myös niskassa roikkuessaan. Lisäksi sen saa kiinni vaikka reppuun. Kätevin juttu ikinä!

Hupun alle mahtuu kaverikin <3

Sotkuinen tukka - festarityyli nro 1

3. Laita meikki ja tukka vähän sinne päin. Festareilla tarkka meikki menee kuitenkin suttuun, eikä kukaan jaksa koko aikaa tarkkailla peilistä huulipunaa ja korjata rajauksia. Kannattaa siis jo alusta asti laittaa tukka sekaiseksi ja meikki hieman suttuiseksi: tämä look vain paranee valvoessa, tanssiessa hikisenä ja kastuessa. Puhumattakaan nukkumisesta meikit naamassa. 4. Muista hyvät kengät! Hyvät ja mukavat kengät ovat todella tärkeät, sillä festareilla joutuu usein kävelemään, tanssimaan ja hyppimään paljon eikä kylmässä tai väentungoksessa kenkiä voi riisuakaan. Onneksi tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kenkien pitää olla rumat! Maiharit ovat itsestäänselvä valinta, mutta ne ovat jo kenties liiankin klisee: kokeile esimerkiksi mukavia kiilakorkoja tai läskipohjaisia Creepersejä. Creepersejä saa muuten ihan missä kuosissa ja värissä vaan.

Epäsymmetrinen helma ja kiilakorot- sekä käytännöllistä että hyvännäköistä!

5. Älä ota mukaan turhaa kamaa. Jollei sinulla ole autoa parkissa lähistöllä tai ylimaallista luottamusta kanssaihmisiin, joudut kantamaan arvoesineitä mukanasi. Älä siis ota mukaan koko omaisuuttasi. Monikäyttöisyys on valttia: esimerkiksi pieneen rasiaan pakattu kookosöljy toimii meikinpoistajana, huulirasvana, kosteusvoiteena, aurinkovoiteena (tosin suojauskerroin on vain n. 4-5 luokkaa), haavojen puhdistajana, suihkusaippuana ja deodoranttina. Myöskään mitään tosi kallista ei kannata ottaa, sillä tavaroilla on taipumus mennä hukkaan tai rikki festareilla. 6. Valitse festariseuraksi hyvät kaverit. Olen ollut festareilla ihmisten kanssa, jotka eivät ole olleet niin innoissaan bändeistä kuin minä, jotka ovat jättäneet minut yksin ja jotka ovat halunneet lähteä kotiin ajoissa. Olen ollut festareilla myös vieraiden ihmisten kanssa. Mikään näistä ei ole hyvä idea. Lähde festareille jonkun kanssa, jonka tunnet hyvin ja jonka tiedät haluavan tehdä suht samoja asioita kuin sinä. Vaikka et näkisi yhtään bändiä ja vaikka sataisi koko ajan, hyvä seura voi tehdä reissusta ikimuistoisen.

Iik, koska ne kesän 2014 festarit oikein alkavatkaan?

No niin, nyt kesän festareita odotellessasi ja rahoja laskeskellessasi voit jo alkaa pakata festarireppuasi. Näillä ohjeilla pärjäät varmasti. Mihin festareille sinä olet menossa?

Kategoriat: Ruki

Tagit: bikertakki Burleska creepers emp premium festarikesae 2014 festarit huppu mekko nahkatakki poizen industries re-agenz tuotteet vaatteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: