Fiftarityylit: neule ja kellohame

Lady Luck!

Aiemman ohjeistukseni jälkeen teillä pitäisi olla kellomekot täysin hallinnassa. Hulluimmat ovat varmaan hankkineet kaapit täyteen mekkoja. Hyvä. Nyt siirrymme kellomekosta kellohameeseen. Luulisi, että kaava menee näin: vähemmän kangasta = helpompi pukea, eikö? No, ei päde tässä asiassa. Kellomekkohan on yhtenäinen vaate, johon ei tarvitse lisätä kuin asusteita. Kellohame sen sijaan kaipaa asusteiden lisäksi muutakin vaatetta, lähinnä yläosaa. Tosin ei tämäkään mitään rakettitiedettä ole: yläosaksi kellohameeseen kelpaa fiiliksen ja lämpötilan mukaan aika monenlaiset paidat. Klassisin yhdistelmä on kuitenkin kellohame ja neule, varsinkin näin syksyisin.

Kellohameen monenlaiset yläosat

Kellohameeseen pätee samat säännöt kuin kellomekkoonkin: helma voi olla joko täyskello tai puolkello. Kuoseja on olemassa vaikka millä mitalla. Usein kellomekkojen valmistajat tekevät samasta kankaasta myös hameen. Minulla on hameita muutamaa kuosia kukkasista ja sydämistä perusväreihin. Paras ja monikäyttöisin on tietenkin ihan vaan perusmusta kellohame. Tähän tässä postauksessa näkyvään hameeseen olen ommellut tuollaista pallokoristusnauhaa helmaan - aika söpöä, eikö?

Omasta fiiliksestä riippuen kellohameen - varsinkin sen perusmustan - voi parittaa vaikka minkälaisen yläosan kanssa. Tässä olen pukenut sen klassisesti puseron ja neuleen kanssa, ihan peruspunaisen t-paidan kanssa, vyön kanssa ja Ramones-paidan kanssa.

Paita fiiliksen mukaan!

Lempparini näistä on kuitenkin neuleyhdistelmä, sillä olen aikamoinen vilukissa. Neule on tosiaan kätevä syksyllä ja talvella, mutta nakkaan sen kyllä kesäisinkin laukkuun mukaan, varmuuden vuoksi. Jokaisessa fiftarikaapissa pitäisi olla ainakin yksi neule - minulla on niitä vaikka kuinka montaa väriä ja kuosia, mutta nyt kokeilin tätä Voodoo Vixenin ankkuribrodeerattua neuletakkia - toimii! Jäin myös himoitsemaan samaiselta merkiltä sinivalkoista sailor-henkistä neuletta. Pääkallojen ystäville voisi sopia Jawbreakerin kalloneuletakki. Keväisin kaupoista löytää kivoja pastellivärisiä neuleita, mutta nyt ei ole aika pastellien vaan mustuuden ja syksyn värien! Oma väritykseni tykkää kylmistä väreistä, joten jätän syysvärit muille ja valitsen sen mustan.

Kellohame ja neuletakki - klassinen yhdistelmä. Olisin muuten toki voinut silittää hameeni!

Neuleen voi napittaa kokonaan tai osittain kiinni tai antaa sen liepottaa vapaana - mikä vaan tuntuu mukavalta. Minä olen niin pitkä, että usein pitkähihaisten paitojen hihat jäävät ärsyttävästi ranteen puoliväliin, joten olen ottanut tavakseni rullata hihoja vähän lyhyemmiksi (kuten kuvasta huomaa). Tämän neuleen hihat ovat kuitenkin ihan ranteeseen asti. Päätin värikkään syksyn kunniaksi olla kohtalokas nainen, joten olen pukeutunut mustaan pienillä punaisilla mausteilla. Huomatkaa söpöt Lady Luck -kenkäni!

Meikki saa olla minkälainen vaan, itse laitoin nyt tällaisen aika hillityn perusmeikin: ne iänikuiset kissansilmärajaukset ja punaisen huulipunan. Tarkimmat silti ehkä huomaavat, että punani on vaihtunut kesän kirkuvanpunaisesta astetta tummemmaksi.

Etutukkani on taas niin pitkä, että sen saa nätisti rullalle <3

Minulla ei ole maksatautia vaan olen taas vähän innostunut  liikaa kuvien muokkailemisesta.

Siinä, olkaapa hyvä. Nyt olette taas hetken lähempänä kuol... fiftarityyliä!

ps. Mitä mieltä olette näistä isommista kuvista? Vanhatkin kuvat olivat tietysti samankokoisia, mutta ne piti aina klikata isommiksi.

Kategoriat: Ruki

Tagit: Fiftari fiftarityyli Jawbreaker Neule tuotteet Voodoo Vixen | Pysyvä linkki

Jaa tuote: